Bakning handlar om bra ingredienser och ett gott hantverk. Det handlar om smaker, dofter och känslan av att bli serverad något njutbart. Att göra bra affärer på bakning handlar om något annat. För även om det är dofterna och smakerna som säljer, finns det många faktorer som påverkar verksamheten längs vägen. Exempelvis underlättas det dagliga arbetet om ugnen, degblandaren, jäsen och de andra tillbehören håller högsta kvalitet.

Det är också en fördel att varje dag komma till en arbetsplats där anläggningen är skräddarsydd för din verksamhet. Att maskinerna har låga drifts- och underhållskostnader får också ses som en stor vinstfaktor, liksom möjligheten att få snabb service.

Allt detta kan vi erbjuda dig. Vi har inte blivit den ledande aktören i Norden genom att enbart leverera högkvalitativa produkter. Vi har blivit det för att vi har ett unikt helhetskoncept och för att vi har effektiva och innovativa lösningar för allt från mindre bagerier till stora industribagerier. Lösningar som gör att bakningen resulterar i affärer - Your partner in successful baking!

Sveba Dahlen agerar inte endast i Norden. Sveba Dahlen är en av de världsledande aktörerna inom utrustning för bageri och restaurang- och hotellverksamhet, med ett brett sortiment som bland annat innefattar vispmaskiner, degblandare, brödlinjer och ugnar. Den starka marknadspositionen är ett resultat av ett unikt helhetskoncept med högkvalitativa, innovativa produkter och kundanpassade lösningar, med ett starkt fokus på energieffektiva produkter. 

Huvudkontor, utveckling och stora delar av tillverkningen är beläget i Fristad, Sverige. Genom dotterbolag i Spanien, Estland samt Ryssland, samt via ett stort antal distributörer finns produkterna representerade i över 100 länder. I Sveba Dahlen ingår även det danska företaget Varimixer A/S med varumärket Bjørn /Bear , en välkänd leverantör av vispmaskiner, samt varumärket Glimek, känt för sina högkvalitativa och flexibla brödlinjer.

Omsättningen uppgår till över en halv miljard kronor och i koncernen Sveba Dahlen finns strax över 300 medarbetare.

Bland uppfinnare och innovatörer

1964 uppfann vi den roterande stickugnen. En innovation som i princip förändrat hur stora kvantiteter som är möjliga att baka. Idag finns roterande stickugnar i olika former i nästan varje enskilt bageri. Idén har kopierats av de flesta av våra konkurrenter, men vi kan fortfarande stolt säga att vi är innovatören och skaparen av stickugnen. I 70 år har Sveba Dahlen lett utvecklingen inom bageriugnar, något som vi fortsätter att göra år efter år. Förutom kvalitativa däckugnar och stickugnar, tillverkar vi också elektriska och gaseldade tunnelugnar samt jässkåp och frysjäsar med mera. I varje område inom bageriteknik, har utvecklingen kontinuerligt drivits framtå av teknik, energi, forskning och erfarenhet. Idag är vi stolta över att konstatera att vi är en av leverantörerna av den bästa bageriutrustningen, som dessutom är energieffektiv,  i världen!

Sveba Dahlen grundades 1948 och är idag världsledande inom utveckling och tillverkning av utrustning för bageriindustrin. Huvudkontoret ligger i Fristad utanför Borås, Sverige. Sveba Dahlen AB ingår i Sveba Dahlen Group AB, som  omfattar även Glimek och Varimixer A/S i Brøndby, Danmark. Bortsett från bageriutrustning som vi tillverkar själva, har vi distributörer/återförsäljare som kompletterar oss på bästa sätt. Detta gör det möjligt för oss att agera totalleverantör och att skapa de bästa förutsättningarna för att leverera helhetslösningar till våra kunder.

Vi värnar om vår service vilket genomsyrar leveranser, installationer och driftsättning, samt den dagliga verksamheten. Tack vare vår långa erfarenhet har vi lärt oss att många av våra kunder arbetar kvällar, nätter eller tidiga morgnar vilka vi hjälper dygnet runt vid behov.  Vi är en av få tillverkare och leverantörer som erbjuder servicetjänst under jourtid.

År 1960 hade Sveba Dahlen redan börjat sin expansion utanför Sveriges gränser. Sedan dess återfinns vi på ett stort antal marknader och länder runt om i världen. Vårt koncept är detsamma även globalt - skräddarsydda lösningar av hög kvalitet och tillförlitlighet som skapar ett optimalt bakresultat. Det är vår filosofi. Det kallar vi Your partner in successful baking.

Varimixer A/S 

Varimixer A/S & Co. är en del av Sveba Dahlen - ett privat holdingbolag som erbjuder mat- och bageritjänstesektorn ett brett sortiment av kvalitetsutrustning för professionella användare.

BJØRN/BEAR är ett välkänt varumärke i hela världen. Varimixer A/S & Co utvecklar, producerar och marknadsför ett brett produktubtud av professionella vispmaskiner under varumärket BJØRN/BEAR. Företaget grundades 1915 och och genom specialisering inom produktionen av blandare har Wodschow blivit ett av världens ledande företag inom området vispmaskiner. BJØRN/BEAR vispmaskiner säljs i nästan alla delar av världen. Namnet är välkänt inom bagerier, catering, laboratorier och motsvarande industrier där effektiviteten i produktionen har högsta prioritet.

Så, sedan 1915 har Varimixer A/S & Co. har koncentrerat sig på en sak, och en sak bara - professionella blandare. Det är en hel del erfarenhet. Från den tidpunkt då den första BJØRN/BEAR mixer, K16, såg dagens ljus med 0,5 hästkrafter och 16 L skål, har bolaget stått i framkant när det gäller att förbättra och utveckla både användarvänlighet och prestanda på mixers - välkommen att ansluta till laget!

Till Varimixer 

Glimek - bageriutrustning för varje bagares behov

Varumärket Glimek har utvecklat och tillverkat högkvalitativa bagerimaskiner sedan 1948. Filosofin har i över 70 år varit att samarbeta och låta sig inspireras av bagare för att leverera maskiner och kompletta linjer som motsvarar dennes behov. Den viktigaste ingrediensen till framgång är en flexibilitet i utrustning både vad gäller vikt på och typ av deg. Glimeks produktsortiment består av blandningssystem, brödlinjer och skräddarsydda lösningar för alla typer av bagerier - allt för att underlätta i bagarens vardag.

Företagsbroschyr