Sveba Dahlen är i Sverige återförsäljare för ett brett sortiment av agenturprodukter för att kunna erbjuda en komplett kvalitetsutrustning vid uppstart eller uppdatering av ditt bageri. Här presenterar vi en del av de varumärken som vi erbjuder.

Varimixer - Mixers for professionals

Varimixers historia sträcker sig ända bak till 1915 och har gjort sig kända för sina vispmaskiner Björn, ”stark som en björn”, med den unika idén där verktygen roterar runt sin egen axel, samtidigt som de körs i en cirkulär rörelse i skålen. Idag känner de flesta bagare och konditorer till eller äger en Björn-blandare. Varimixer tillverkar solida redskap och blandare som är designade för att hålla i flera år och som kan hantera hårt arbete varje dag i bagerier, kök, livsmedelsproduktionslinjer och läkemedelsindustrin.

Varimixer 2020 står för samma sak som 1915, “Danish design and quality – strong as a bear”. Deras blandare är inte massproducerade, varje maskin är byggd för hand av hantverkare. För Varimixer är kvalitet och slitstyrka en självklarhet. Med ett sortiment från 5 liter upp till 200 liter finns det en blandare som passar de flesta.

Vill du veta mer om Varimixer, klicka här.

Här hittar du några av alla de artiklar vi erbjuder från Varimixer. 

ERGO 

Kodiak 

RONDO – Dough-how & more

Rondo är ett av de mest välkända och ansedda varumärkena när det kommer till produkter för rationell tillverkning i bagerier av alla storlekar, från hantverksbagerier till industribagerier. De erbjuder en gedigen schweizisk kvalitét och deras produktsortiment innehåller allt från kavlingsmaskiner, kavlingslinjer, uppslagningslinjer, lamineringslinjer och extruders etc.

Vill du veta mer om Rondo, klicka här. 

Här hittar du några av alla de artiklar vi erbjuder från Rondo. 

Kavlingsmaskin Rondomat 

Polyline 

Starline 

König - Your partner for artisanal and industrial baking operations

König startades 1966 i Österrike av Helmut König som konstruerade den första bullautomaten för att underlätta för sina föräldrar i deras bageri.

Redan 1969 designades den första REX-automaten och patent och serieproduktion av denna maskin startade i nya lokaler 1971.

Tekniken förändras, men principerna förblir desamma. Königs motto sedan grundandet 1966 har alltid varit: Våra produkter är till för bagarna. Vårt mål är att förenkla produktionen i bageriet och höja kvaliteten - samtidigt som du håller en hantverkskvalitet på dina produkter.

Idag är König REX känt över hela världen för sin kvalitet och effektivitet. På den svenska marknaden har Mini Rex modellerna blivit väldigt populära. De finns i två varianter, Mini Rex Futura och Mini Rex Multi. Maskinernas popularitet beror på att de passar till mindre och medelstora bagerier och gör perfekta produkter snabbt.

Mini Rex Futura kan klara upp till 4000 rundrivna produkter per timma och Mini Rex Multi ca 3600 bitar per timma vid 2 raders utförande. Prisvärda maskiner med en kvalitet som är överlägsen i sin klass.

Mini REX Futura 

Vill du veta mer om König, klicka här. 

JAC – Like you, we have made bread our speciality

JAC är mest känt för sina brödskärare men i början av 2000-talet började företaget också jobba med utrustning och maskiner för deghantering. JAC startades i Belgien och redan 1949 producerades den första brödskäraren.

Tack vare sin nya och förbättrade produktionsförmåga har varumärket JAC kommit in på marknader över hela världen och är nu den ledande tillverkaren av brödskärare inom bagerisektorn.

Två favoriter ur JACs sortiment:

Degdelaren Tradiform - med ställbart tryck för olika typer av deg, även surdeg.

Degdelaren har ett ställbart presstryck vilket gör att man kan dela degar utan att pressa "sönder" degen. Maskinen är utrustad med delningsram i flera storlekar som delar degen skonsamt till till exempel baguetter eller bräck. Exempel på storlekar är 5, 10, 20, 30, 40 eller 80 delar. Den som delar i 20 delar har ett viktspann på 100 - 900 gram.

Läs mer om Tradiform Degdelare här.

Surdegstank Tradilevain – Tillverka din surdeg enkelt och bekvämt med Tradilevain.

Tradilevain är en surdegstank för vete- eller rågbaserade surdegar och finns i tre olika storlekar, 40, 95 eller 225 liter. Maskinen levereras med färdiga program som enkelt kan anpassas efter er typ av surdeg och med ett inbyggt kylaggregat som automatiskt ger en jämn process.

Maskinen har två kranar där den översta används för att tappa ur mogen surdeg. 10% av den mogna surdegen bevaras därvid som bas för nästa sats. Den undre kranen används vid fullständig urtappning för till exempel rengöring. 

Läs mer om surdegstanken Tradilevain här. 

Vill du veta mer om JAC, klicka här.

Jeros – Smarter Thinking, Smarter Solutions

JEROS är ett danskt företag med mer än 55 års erfarenhet och kunskap inom tillverkning av diskmaskiner, tunneldiskmaskiner och plåtskrapningsmaskiner för livsmedelsindustrin samt detaljhandeln; bagerier, konditorier, slakterier, hotell- och restaurang, foodservice, industrikök etc.

JEROS är ett företag som kännetecknas av hög kvalitet, ett brett sortiment av produkter och kundanpassade lösningar.

Storsäljare ur Jeros sortiment

Diskmaskin modell 9110

Diskmaskin modell 9110 – Passar till små och mellanstora bagerier där det finns liten yta men stort behov av diskmöjligheter.

Maskinen har två roterande disk- och sköljarmar som säkerställer bästa möjliga spridning av vattnet vilket ger ett optimalt resultat. Vid framtagandet av maskinen har stort fokus lagts på hygien, ekonomi, miljö och enkel rengöring.

Läs mer om diskmaskinen här.

För brödbackar har Jeros en effektiv tunneldiskmaskin som både diskar och sköljer backarna.

Backdiskmaskin modell 200, 200 XL och 300

Jeros backdiskmaskin finns i tre modeller (200, 200 XL och 300) - diskmaskinen rengör backar, bakplåt, verktyg, grytor mm effektivt. Maskinen är mycket flexibel vilket gör att den passar både stora och små verksamheter. Det fordras inte att man sorterar det som ska diskas i storleksordning vilket höjer maskinens kapacitet.

Läs mer här.

Plåtskrapningsmaskin

Jeros är också känt för sina högkvalitativa plåtskrapningsmaskiner som rengör bakplåtar effektivt. Maskinerna finns för alla storlekar av plåt, där vissa modeller även oljar in plåtarna.

Flaggskeppsmaskinerna 9014 och 9015 är tillverkade av rostfritt stål och har enkelt urtagbara borstar för enkel rengöring. För industribruk med stora kvantiteter av bakplåt finns en helautomatisk modell som matar in, rengör och lägger de rengjorda plåtarna på en vagn.

Vill du veta mer om Jeros, klicka här.

Mimac – Machines for biscuits and pastry making

MIMAC ITALIA S.R.L., grundat 1987, är ett företag specialiserat på tillverkning av droppmaskiner för konfektyrindustrin. Det är ett välkänt varumärke över hela världen tack vare den höga kvaliteten och tillförlitligheten för deras produkter.

Mimac utvecklar sina maskiner, elektronik och mjukvara internt och producerar allt i Italien.

En av Mimacs maskiner som Sveba Dahlen erbjuder är kakmaskinen Mimac Suprema. Det är en mångsidig kakmaskin med ett stort användningsområde så som spritsade eller trådavskurna kakor, fyllning av muffins, Budapestbottnar och sockerkaka med mera.

Läs mer om Suprema här.

Andra exempel på kakmaskiner i sortimentet är:

Mimac Babydrop

Även fast formatet är litet på denna kakmaskin så är kapaciteten stor. Eftersom det finns en mängd olika tyllar och spritsmunstycken så är floran av produkter man kan tillverka mycket varierande.

Läs mer här.

Kakmaskin Mimac Double  - Mimacs mest mångsidiga maskin hittills

Genom att Doble är utrustad med dubbla trattar, en för styvare degar och en för lös fyllning, kan man tillverka de flesta typer av kakor. Både kubbade och spritsade kakor, med eller utan fyllning.

Maskinen kan dessutom utrustas med verktyg för att tillverka Budapestbottnar och sockerkaksbottnar.

Läs mer här.

Vill du läsa mer om vad Mimac har att erbjuda så klicka här. 

Glimek – bageriutrustning för varje bagares behov!

Varumärket Glimek har utvecklat och tillverkat högkvalitativa bagerimaskiner sedan 1948. Filosofin har i över 65 år varit att samarbeta och låta sig inspireras av bagare för att leverera maskiner och kompletta linjer som motsvarar dennes behov. Den viktigaste ingrediensen till framgång är en flexibilitet i utrustning både vad gäller vikt på och typ av deg. Glimeks produktsortiment består av blandningssystem, brödlinjer och skräddarsydda lösningar för alla typer av bagerier - allt för att underlätta i bagarens vardag.

Glimeks maskiner är robusta, användarvänliga och noggrant konstruerade för att kunna hantera påfrestningarna timma efter timma som det moderna bageriet kräver. Med beprövade komponenter och material av högsta kvalitet behandlas varje degbit med yttersta hängivenhet. Svensk design och ingenjörskap, Glimek - skillnaden märks i brödet!

Ett exempel på detta är Breadline 180 - En effektiv, användarvänlig, arbetsbesparande och flexibel brödlinje. Med kapacitet på upp till 1800 bitar per timma är det en brödlinje som passar de flesta bagerier.  Brödlinjen kan tillverka inom ett stort viktområde och ett brett spectra av degtyper allt från bakverk, bullar, baguetter och pizzabottnar. Ett exempel på maskinuppställning för Bredline 180 är degavvägaren SD180, konisk rundrivare CR360, vilskåpet IPP6/22 samt långrullaren MO 300.

Läsa mer om Glimeks brödlinjer här. 

VV3000 oljefri degavvägare är en av de senaste produktnyheterna från Glimek. VV3000 har en hög kapacitet, upp till 3000 bitar per timma och ett viktspann mellan 50 till 1500 gram. Degavvägaren har hög viktprecision och passar alla sorters deg; mjuk, hård, klibbig, gluten-fri, rågdeg och bakverksdeg. Den oljefria funktionaliteten och driften medför enkel rengöring och billig drift.

Läs mer om VV3000 här.

För att se mer om Glimek, klicka här. 

Bakon Food Equipment – Innovators in pastry

Bakon grundades 1986 i ‘s-Heerenhoek, en liten by utanför den nederländska staden Goes. Det började med en gelémaskin och i takt med antalet anställda växte också företagets maskinbank och idag hittar du Bakons maskiner över hela världen. Bakon Food Equipment designar och producerar maskiner för geléspray till tårtor och bakverk, depositors för att fylla en bestämd mängd kräm, smet eller liknande i portionsförpackningar samt olika skärmaskiner för industriella konfektyrtillverkare, detaljhandeln och traditionella bagerier. Deras maskiner är väl beprövade maskiner som förenklar din vardag.

En favorit ur Bakons sortiment är Jelly Easy gelémaskiner för glasyr på tårtor och bakverk. Läs mer här. 

Några andra favoriter ur Bakons maskinbank är:

Depositors BD3, BD5, BD7 och BD9 för att fylla bestämd mängd krämer, sockerkakssmet och liknande direkt från blandningskärl till behållare på er maskin.

Transferpump för att fylla krämer och liknande direkt från blandningskärl i behållare.

Ultrasonic skärmaskin för frysta och känsliga produkter som tårtor, pajer och bakverk. Klarar till och med produkter bakade i formar.

Läs mer om Bakons maskiner här.

Turbochef – Built for speed throughput versatility

Sedan starten 1991 har TurboChef varit banbrytande i branschen för snabb matlagning. Med innovation och högsta prestanda i åtanke har TurboChef omdefinierat tillagningseffektiviteten genom att designa snabba ugnar som är mångsidiga, användarvänliga och sparar energi. TurboChefs ugnar lagar maten snabbare och ger ett mer konsekvent resultat utan att kompromissa med kvaliteten.

Vill du veta mer om Turbochef, klicka här.

Här hittar du några av alla de artiklar vi erbjuder från Turbochef. 

ECO

Ventilationsfri butiksugn i litet format - endast 409 mm bred. Ugnen är trots sin storlek kraftfull, men ändå energisnål och effektiv då den bevarar värmen inuti ugnen hela dagen, även när man öppnar luckan. Eco-ugnen värmer en perfekt toast på cirka 60 till 90 sekunder.

Läs mer här.

Tunnelugn HhC2620

Allt fler upptäcker tunnelugnen HhC2620. Supersnabb och ventilationsfri tunnelpizzaugn som gräddar en pizza med varmluft på cirka två till tre minuter och kan leverera upp till 100 pizzor i timman. Utbyggnadsbar med upp till tre moduler för största kapacitet. tunnelugnen HhC finns i tre storlekar: 1618, 2020 och den största som är 2620.

Läs mer här.