Sveba Dahlen är i Sverige återförsäljare för ett brett sortiment av agenturprodukter för att kunna erbjuda en komplett kvalitetsutrustning vid uppstart eller uppdatering av ditt bageri. Här presenterar vi en del av de varumärken som vi erbjuder.

Varimixer - Mixers for professionals

Varimixers historia sträcker sig ända bak till 1915 och har gjort sig kända för sina vispmaskiner Björn, ”stark som en björn”, med den unika idén där verktygen roterar runt sin egen axel, samtidigt som de körs i en cirkulär rörelse i skålen. Idag känner de flesta bagare och konditorer till eller äger en Björn-blandare. Varimixer tillverkar solida redskap och blandare som är designade för att hålla i flera år och som kan hantera hårt arbete varje dag i bagerier, kök, livsmedelsproduktionslinjer och läkemedelsindustrin.

Varimixer 2020 står för samma sak som 1915, “Danish design and quality – strong as a bear”. Deras blandare är inte massproducerade, varje maskin är byggd för hand av hantverkare. För Varimixer är kvalitet och slitstyrka en självklarhet. Med ett sortiment från 5 liter upp till 200 liter finns det en blandare som passar de flesta.

Vill du veta mer om Varimixer, klicka här.

Här hittar du några av alla de artiklar vi erbjuder från Varimixer. 

ERGO 

Kodiak 

RONDO – Dough-how & more

Rondo är ett av de mest välkända och ansedda varumärkena när det kommer till produkter för rationell tillverkning i bagerier av alla storlekar, från hantverksbagerier till industribagerier. De erbjuder en gedigen schweizisk kvalitét och deras produktsortiment innehåller allt från kavlingsmaskiner, kavlingslinjer, uppslagningslinjer, lamineringslinjer och extruders etc.

Vill du veta mer om Rondo, klicka här. 

Här hittar du några av alla de artiklar vi erbjuder från Rondo. 

Kavlingsmaskin Rondomat 

Polyline 

Starline 

König - Your partner for artisanal and industrial baking operations

König startades 1966 i Österrike av Helmut König som konstruerade den första bullautomaten för att underlätta för sina föräldrar i deras bageri.

Redan 1969 designades den första REX-automaten och patent och serieproduktion av denna maskin startade i nya lokaler 1971.

Tekniken förändras, men principerna förblir desamma. Königs motto sedan grundandet 1966 har alltid varit: Våra produkter är till för bagarna. Vårt mål är att förenkla produktionen i bageriet och höja kvaliteten - samtidigt som du håller en hantverkskvalitet på dina produkter.

Idag är König REX känt över hela världen för sin kvalitet och effektivitet. På den svenska marknaden har Mini Rex modellerna blivit väldigt populära. De finns i två varianter, Mini Rex Futura och Mini Rex Multi. Maskinernas popularitet beror på att de passar till mindre och medelstora bagerier och gör perfekta produkter snabbt.

Mini Rex Futura kan klara upp till 4000 rundrivna produkter per timma och Mini Rex Multi ca 3600 bitar per timma vid 2 raders utförande. Prisvärda maskiner med en kvalitet som är överlägsen i sin klass.

Mini REX Futura 

Vill du veta mer om König, klicka här. 

JAC – Like you, we have made bread our speciality

JAC är mest känt för sina brödskärare men i början av 2000-talet började företaget också jobba med utrustning och maskiner för deghantering. JAC startades i Belgien och redan 1949 producerades den första brödskäraren.

Tack vare sin nya och förbättrade produktionsförmåga har varumärket JAC kommit in på marknader över hela världen och är nu den ledande tillverkaren av brödskärare inom bagerisektorn.

Två favoriter ur JACs sortiment:

Degdelaren Tradiform - med ställbart tryck för olika typer av deg, även surdeg.

Degdelaren har ett ställbart presstryck vilket gör att man kan dela degar utan att pressa "sönder" degen. Maskinen är utrustad med delningsram i flera storlekar som delar degen skonsamt till till exempel baguetter eller bräck. Exempel på storlekar är 5, 10, 20, 30, 40 eller 80 delar. Den som delar i 20 delar har ett viktspann på 100 - 900 gram.

Läs mer om Tradiform Degdelare här.

Surdegstank Tradilevain – Tillverka din surdeg enkelt och bekvämt med Tradilevain.

Tradilevain är en surdegstank för vete- eller rågbaserade surdegar och finns i tre olika storlekar, 40, 95 eller 225 liter. Maskinen levereras med färdiga program som enkelt kan anpassas efter er typ av surdeg och med ett inbyggt kylaggregat som automatiskt ger en jämn process.

Maskinen har två kranar där den översta används för att tappa ur mogen surdeg. 10% av den mogna surdegen bevaras därvid som bas för nästa sats. Den undre kranen används vid fullständig urtappning för till exempel rengöring. 

Läs mer om surdegstanken Tradilevain här. 

Vill du veta mer om JAC, klicka här.

Jeros – Smarter Thinking, Smarter Solutions

JEROS är ett danskt företag med mer än 55 års erfarenhet och kunskap inom tillverkning av diskmaskiner, tunneldiskmaskiner och plåtskrapningsmaskiner för livsmedelsindustrin samt detaljhandeln; bagerier, konditorier, slakterier, hotell- och restaurang, foodservice, industrikök etc.

JEROS är ett företag som kännetecknas av hög kvalitet, ett brett sortiment av produkter och kundanpassade lösningar.

Storsäljare ur Jeros sortiment

Diskmaskin modell 9110

Diskmaskin modell 9110 – Passar till små och mellanstora bagerier där det finns liten yta men stort behov av diskmöjligheter.

Maskinen har två roterande disk- och sköljarmar som säkerställer bästa möjliga spridning av vattnet vilket ger ett optimalt resultat. Vid framtagandet av maskinen har stort fokus lagts på hygien, ekonomi, miljö och enkel rengöring.

Läs mer om diskmaskinen här.

För brödbackar har Jeros en effektiv tunneldiskmaskin som både diskar och sköljer backarna.

Backdiskmaskin modell 200, 200 XL och 300

Jeros backdiskmaskin finns i tre modeller (200, 200 XL och 300) - diskmaskinen rengör backar, bakplåt, verktyg, grytor mm effektivt. Maskinen är mycket flexibel vilket gör att den passar både stora och små verksamheter. Det fordras inte att man sorterar det som ska diskas i storleksordning vilket höjer maskinens kapacitet.

Läs mer här.

Plåtskrapningsmaskin

Jeros är också känt för sina högkvalitativa plåtskrapningsmaskiner som rengör bakplåtar effektivt. Maskinerna finns för alla storlekar av plåt, där vissa modeller även oljar in plåtarna.

Flaggskeppsmaskinerna 9014 och 9015 är tillverkade av rostfritt stål och har enkelt urtagbara borstar för enkel rengöring. För industribruk med stora kvantiteter av bakplåt finns en helautomatisk modell som matar in, rengör och lägger de rengjorda plåtarna på en vagn.

Vill du veta mer om Jeros, klicka här.

Mimac – Machines for biscuits and pastry making

MIMAC ITALIA S.R.L., grundat 1987, är ett företag specialiserat på tillverkning av droppmaskiner för konfektyrindustrin. Det är ett välkänt varumärke över hela världen tack vare den höga kvaliteten och tillförlitligheten för deras produkter.

Mimac utvecklar sina maskiner, elektronik och mjukvara internt och producerar allt i Italien.

En av Mimacs maskiner som Sveba Dahlen erbjuder är kakmaskinen Mimac Suprema. Det är en mångsidig kakmaskin med ett stort användningsområde så som spritsade eller trådavskurna kakor, fyllning av muffins, Budapestbottnar och sockerkaka med mera.

Läs mer om Suprema här.

Andra exempel på kakmaskiner i sortimentet är:

Mimac Babydrop

Även fast formatet är litet på denna kakmaskin så är kapaciteten stor. Eftersom det finns en mängd olika tyllar och spritsmunstycken så är floran av produkter man kan tillverka mycket varierande.

Läs mer här.

Kakmaskin Mimac Double  - Mimacs mest mångsidiga maskin hittills

Genom att Doble är utrustad med dubbla trattar, en för styvare degar och en för lös fyllning, kan man tillverka de flesta typer av kakor. Både kubbade och spritsade kakor, med eller utan fyllning.

Maskinen kan dessutom utrustas med verktyg för att tillverka Budapestbottnar och sockerkaksbottnar.

Läs mer här.

Vill du läsa mer om vad Mimac har att erbjuda så klicka här.