Dags för Smålands Pizzamästerskap!

Lördagen den 11:e september skall Smålands bästa pizzabagare att utses i Smålands Pizzamästerskap. Tävlingen kommer att äga rum i samband med evengemanget MAT2021 i Växjö.
Deltagarna driver pizzerior eller restauranger i Småland som har pizza på menyn. Det kommer vara ca 20 tävlande pizzerior från Kronoberg, Kalmar och Jönköpings län med upp till två deltagare per lag.

Pizzan har sedan 70-talet blivit både husmanskost och klivit in i menyn på finare restauranger. Pizza är ett ämne som engegerar de flesta, gammal som ung - alla har sin egen favorit och åsikt om hur en pizza skall vara.
I Smålands pizzamästerskap används och fokuseras det på lokala råvaror från lokala producenter i Småland. Varje lag ska baka och namnsätta två pizzor: en småländsk och en vegetarisk. 

Juryn består utav: 
Tanja Tomic - Nordisk Mästare i pizza och tilldelats titeln Europas bästa pizzabagare.
David Smith - Har tävlat både nationellt och internationellt, har SM-guld i pizzabakning och varit jurymedlem i Pizza-SM.
Martin Moses - Årets Kock 2019 och svensk mästare i professionell matlagning.
Maria Arnholm - Landshövding i Kronobergs län som brinner för lokal mat och entreprenörskap.

Vi på Sveba Dahlen är stolta över att få vara med och sponsra Smålands Pizzamästerskap och kommer med spänning följa tävlingen. Vi önskar samtliga tävlande ett stort lycka till!