Glimek – bageriutrustning för varje bagares behov!

Idag vill vi lyfta fram vårt eget varumärke, Glimek – bageriutrustning för varje bagares behov!

Varumärket Glimek har utvecklat och tillverkat högkvalitativa bagerimaskiner sedan 1948. Filosofin har i över 70 år varit att samarbeta och låta sig inspireras av bagare för att leverera maskiner och kompletta linjer som motsvarar dennes behov. Den viktigaste ingrediensen till framgång är en flexibilitet i utrustning både vad gäller vikt på och typ av deg. Glimeks produktsortiment består av blandningssystem, brödlinjer och skräddarsydda lösningar för alla typer av bagerier - allt för att underlätta i bagarens vardag.

Glimeks maskiner är robusta, användarvänliga och noggrant konstruerade för att kunna hantera påfrestningarna timma efter timma som det moderna bageriet kräver. Med beprövade komponenter och material av högsta kvalitet behandlas varje degbit med yttersta hängivenhet. Svensk design och ingenjörskap, Glimek - skillnaden märks i brödet!

Ett exempel på detta är Breadline 180 - En effektiv, användarvänlig, arbetsbesparande och flexibel brödlinje. Med kapacitet på upp till 1800 bitar per timma är det en brödlinje som passar de flesta bagerier.  Brödlinjen kan tillverka inom ett stort viktområde och ett brett spectra av degtyper allt från bakverk, bullar, baguetter och pizzabottnar. Ett exempel på maskinuppställning för Bredline 180 är degavvägaren SD180, konisk rundrivare CR360, vilskåpet IPP6/22 samt långrullaren MO 300.

Läsa mer om Glimeks brödlinjer här. 

VV3000 oljefri degavvägare är en av de senaste produktnyheterna från Glimek. VV3000 har en hög kapacitet, upp till 3000 bitar per timma och ett viktspann mellan 50 till 1500 gram. Degavvägaren har hög viktprecision och passar alla sorters deg; mjuk, hård, klibbig, gluten-fri, rågdeg och bakverksdeg. Den oljefria funktionaliteten och driften medför enkel rengöring och billig drift.

Läs mer om VV3000 här. 

För att se mer om Glimek, klicka här.