Här är finalisterna i Årets Konditor

Nu är uttagningarna till finalen utav Årets Konditor avklarade. Till finalen är fem av landets skickligaste konditorer uttagna efter att ha imponerat på juryn i uttagningarna.

Här är finalisterna i Årets Konditor 2021

Jimmy Wollberg, bor i Olofstorp, driver Berzelii choklad i Göteborg
Sara Nilsson, bor i Lerum, arbetar på Roots Foodmarket i Göteborg
Kasper Kleihs, bor i Sundbyberg, arbetar på Etoile i Stockholm
Jessica Pettersson, bor och arbetar i Stockholm, Gateau
Andreas Modd, bor och arbetar i Nynäshamn, Chokladhuset

Årets konditor som är det svenska mästerskapet för professionella konditorer avgörs avgörs den 12-13 november och sänds i och med rådande omständigheter digitalt!
Årets final har följer temat Fenomen. Deltagarna skall tolka detta och överföra det till sina bakverk. Finalisterna får visa upp sin kreativitet och tekniska skicklighet när de i finalen skall skapa totalt 5 tårtor, 30 bakelser i 3 olika varianter samt 10 stycken tallriksdesserter.
Samtliga bakverk bakas på plats under finalen och bedöms utav en smakjury och en metodjury som noggrant följer deltagarnas arbete under tävlingen. Vinnaren får stolt titulera sig Årets Konditor, tillika Svensk Mästare för professionella konditorer. Dessutom vinner segraren 40 000 kr samt en Varimixers Teddy. Under ett års tid får vinnaren representera branschen och bära titeln Årets Konditor.

- Jag är otroligt nyfiken på hur årets finalister kommer att tolka årets tema Fenomen, där bara fantasin sätter gränserna. Efter ett år kantat av pandemi, där många konditorier befunnit sig i ett pressat läge, så är Årets Konditor efterlängtad i branschen. Just därför är det upplagt för att årets final ska bli en riktig show där de tävlande redan visat att de håller allra högsta nivå. Om de är hälften så förväntansfulla som jag är så är vi garanterade en final utöver det vanliga, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar tävlingen Årets Konditor. 

Vi på Sveba Dahlen gratulerar samtliga finalister och önskar lycka till i finalen som skall bli mycket spännande att följa!