JAC – Like you, we have made bread our speciality.

Sveba Dahlen är i Sverige återförsäljare för ett brett sortiment av agenturprodukter för att kunna erbjuda en komplett kvalitetsutrustning vid uppstart eller uppdatering av ditt bageri.

Idag vill vi lyfta fram ett av de varumärkena, JAC – Like you, we have made bread our speciality.

JAC är mest känt för sina brödskärare men i början av 2000-talet började företaget också jobba med utrustning och maskiner för deghantering. JAC startades i Belgien och redan 1949 producerades den första brödskäraren.

Tack vare sin nya och förbättrade produktionsförmåga har varumärket JAC kommit in på marknader över hela världen och är nu den ledande tillverkaren av brödskärare inom bagerisektorn.

Två favoriter ur JACs sortiment:

Degdelaren Tradiform - med ställbart tryck för olika typer av deg, även surdeg.

Degdelaren har ett ställbart presstryck vilket gör att man kan dela degar utan att pressa "sönder" degen. Maskinen är utrustad med delningsram i flera storlekar som delar degen skonsamt till till exempel baguetter eller bräck. Exempel på storlekar är 5, 10, 20, 30, 40 eller 80 delar. Den som delar i 20 delar har ett viktspann på 100 - 900 gram.

Läs mer om Tradiform Degdelare här. 

Surdegstank Tradilevain – Tillverka din surdeg enkelt och bekvämt med Tradilevain.

Tradilevain är en surdegstank för vete- eller rågbaserade surdegar och finns i tre olika storlekar, 40, 95 eller 225 liter. Maskinen levereras med färdiga program som enkelt kan anpassas efter er typ av surdeg och med ett inbyggt kylaggregat som automatiskt ger en jämn process.

Maskinen har två kranar där den översta används för att tappa ur mogen surdeg. 10% av den mogna surdegen bevaras därvid som bas för nästa sats. Den undre kranen används vid fullständig urtappning för till exempel rengöring. 

Läs mer om surdegstanken Tradilevain här. 

Vill du veta mer om JAC, klicka här.