König - Your partner for artisanal and industrial baking operations.

Sveba Dahlen är i Sverige återförsäljare för ett brett sortiment av agenturprodukter för att kunna erbjuda en komplett kvalitetsutrustning vid uppstart eller uppdatering av ditt bageri.

Idag vill vi lyfta fram ett av de varumärkena, König - Your partner for artisanal and industrial baking operations.

König startades 1966 i Österrike av Helmut König som konstruerade den första bullautomaten för att underlätta för sina föräldrar i deras bageri. Redan 1969 designades den första REX-automaten och patent och serieproduktion av denna maskin startade i nya lokaler 1971.

Tekniken förändras, men principerna förblir desamma. Königs motto sedan grundandet 1966 har alltid varit: Våra produkter är till för bagarna. Vårt mål är att förenkla produktionen i bageriet och höja kvaliteten - samtidigt som du håller en hantverkskvalitet på dina produkter.

Idag är König REX känt över hela världen för sin kvalitet och effektivitet. På den svenska marknaden har Mini Rex modellerna blivit väldigt populära. De finns i två varianter, Mini Rex Futura och Mini Rex Multi. Maskinernas popularitet beror på att de passar till mindre och medelstora bagerier och gör perfekta produkter snabbt. Mini Rex Futura kan klara upp till 4000 rundrivna produkter per timma och Mini Rex Multi ca 3600 bitar per timma vid 2 raders utförande. Prisvärda maskiner med en kvalitet som är överlägsen i sin klass.

Mini REX Futura 

Vill du veta mer om König, klicka här.