Nyhet från Varimixer

Nytt innovativt säkerhetsskydd på AR30, AR40 and AR60.

Eftersom den nya CE-normen EN454 har krävt att alla planetblandare måste ha ett stängt säkerhetsskydd för att skydda operatörerna från heta stänk och mjölstoft, har Varimixer nu tagit fram ett nytt säkerhetsskydd som också lever upp till behoven av en robust, hållbar och hygienisk lösning, som är lätt att hålla helt ren från bakterier. Den innovativa patenterade lösningen medför en mängd förbättringar.

Säkerhetsskyddet består av två delar. Den bakre delen är tillverkad i rostfritt stål, och den främre delen är gjord av en specialdesignad genomskinlig plast, som är extremt robust och tål tung användning. Båda delarna kan enkelt tas bort och diskas i en industriell diskmaskin upp till 90 grader celsius.

En stor fyllningstratt av silikon möjliggör att lägga till mycket heta ingredienser som hett sockerlag i blandningen.

Timerfunktionen har också förbättrats för en smidigare inställningsprocedur och ljudsignal som meddelar operatören att den har nått noll och automatiskt slutat blandningen.

I samband med framtagandet av säkerhetsskyddet så har Varimixer passat på att uppdatera designen på det rostfria topplocket på blandaren likt Kodiakserien. Tillsammans med det nya säkerhetsskyddet belyser detta den klassiska danska designen av blandaren.

Alla nya beställningar för AR30, AR40 och AR60 kommer att levereras med dessa nya funktioner - utan extra kostnad.