Smålands Pizzamästerskap avgörs 11 september!

Sveba Dahlen sponsrar! Lördagen den 11 september är det dags att kora Smålands bästa pizzabagare! Cirka 20 tävlande pizzerior från Kronoberg, Kalmar och Jönköpings län deltar i denna spännande uppgörelse. Varje lag ska baka och namnge två pizzor: en småländsk och en vegetarisk. De tävlande har med sig sin egen deg och tomatsås som ska kompletteras med småländska råvaror som finns på plats. Tanken är att visa på de fantastiska råvaror och producenter som finns i Småland och samtidigt lyfta och hylla de småländska pizzabagarna med en pizzatävling som ligger helt rätt i tiden.

Den spännande kampen äger rum i samband med MAT2021 på Residensets innergård hos Landshövdingen i Växjö. Mästerskapet är ett samarbete mellan Länsstyrlesen i Kronoberg, Region Jönköping och Livsmedelsutveckling Sydost samt Destination Småland. Tid: kl 9.00 – 16.00 med prisutdelning: kl 17.00.

Huvuddomare och juryansvarig: Tanja Tomic från Pizzeria Chaplin i Värnamo som har varit Nordisk Mästare och tilldelats titeln Europas bästa pizzabagare. Övriga jurydeltagare är: David Smith – Driver Pizzeria Mums i Göteborg. Har tävlat både nationellt och internationellt, har SM-guld i pizzabakning och varit jurymedlem i Pizza-SM. Martin Moses - Årets Kock 2019 och svensk mästare i professionell matlagning. Martin kommer från Växjö och är nu kökschef på SK Mat & Människor i Göteborg. Maria Arnholm – Landshövding i Kronobergs län som brinner för lokal mat och entreprenörskap.

#svebadahlen #svebasponsor #pizzaugn #pizzabagare #pizza #foodservice #restaurangutrustning #welovepizza #ilovepizza #mat2021

https://matsmaland.se/