Nu är det dags att anmäla sig till en av Sveriges mest prestigefyllda konditortävlingar, där fem finalister gör upp om titeln som Svensk Mästare inom konditori på Stockholmsmässan den 11-12 oktober. I år har tävlingen har dessutom 30-års jubileum med temat Tivoli och vi ser fram emot att se vilka ätbara konstverk som kommer att skapas av landets bästa konditorer.

Tävlingen görs upp genom fyra delmoment under 10 timmar. Varje tävlande ska i år göra en eller flera tårtor med dekor till 40 personer, tre sorters söta finger foods, en tallriksdessert samt ett fjärde moment som hålls hemligt tills vidare, där konditorerna ska få visa prov på sin kreativitet.
Årets Konditor arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer på Bak-och Chokladfestivalen i Stockholm den 11-12 oktober. I anmälan efterfrågas bilder på en tårta, både invändigt och på den dekorerade utsidan. Därefter väljs de mest intressanta bidragen ut till semifinal den 18 juni. Anmäl dig senast 20 maj, mer information finns på http://www.aretskonditor.se/om-tavlingen/.

Bak-och Chokladfestivalen pågår mellan den 11-14 oktober 2018 på Stockholmsmässan och är Nordens godaste mötesplats. Hit kommer i år 90 olika utställare samt beräknade 40 000 besökare för att njuta av de högklassiga bakverken. Sveba Dahlen sponsrar eventet.