Fredagen den 26/4 kl 13.00 är det dags för Sveriges största pizzatävling, Pizza Champion Cup på Vin & Deli Mässan på Svenska Mässan i Göteborg. Pizza Champion Cup är en officiell deltävling inför VM i pizzabakning där pizzabagare från hela Sverige får chansen att visa upp sina färdigheter och vinna fina priser! De får även chansen att träffas och utbyta erfarenheter och trender inom pizzabakning med varandra. Under den spännande tävlingen kommer man bl a att utse Årets Pizzakock, Sveriges Bästa Gourmetpizza samt Sveriges Snabbaste Pizzakartongvikare.

Sveba Dahlen är huvudsponsor av pizzaugnarna som deltagarna bakar i. Den mesta av bakningen kommer att ske i vår nya 500°C P-Series High Temp pizzaugn, perfekt utvecklad för napolitansk pizza. Det kommer även finnas en P202 pizzaugn på plats samt två nya snabba och ventilationsfria pizzaugnar från amerikanska TurboChef som vi numera är återförsäljare för. Den lyckliga vinnaren i kategorin Sveriges Bästa Gourmetpizza vinner, förutom att få representera Sverige och tävla vidare i Pizza-VM i Parma, även en exklusiv pizzaugn från Sveba Dahlen. Pizzaugnen P201 är vårt senaste nytillskott i P-Serien och är en liten robust pizzaugn som rymmer två pizzor med omkrets 35 cm. Ugnen är mycket energieffektiv och välisolerad med jämn värmefördelning som ger ett gott bakresultat! Kort sagt, en liten platsbesparande lösning för mindre restauranger, caféer och pizzerior som alltid vill leverera perfekt gräddade pizzor! Ugnens värde: ca 35 000 kr.

Årets katagorier på Pizza Champion Cup 2019
- Årets Pizza Kock
- Sveriges Bästa Gourmetpizza
- Sveriges Bästa Veganpizza
- Sveriges Snabbaste Pizzabagare
- Sveriges Snabbaste Pizzakartongvikare

Juryn
Juryn består av medlemmar från Svenska Pizzabagarlandslaget, internationellt kända profiler samt världsmästaren i pizzabakning, Mike Arvblom, grundare av det Svenska Pizzabagarlandslaget.

Kom och heja fram din favoritdeltagare!
Tävlingen går av stapeln den 26:e april med start kl: 13.00 på Vin & Deli mässan, Svenska Mässan, Göteborg. Välkomna!