Den 11-14 mars fylls köpcentret i Nordstan av ljuvliga dofter av nybakade bröd och bakverk då det är dags för SM-Veckan. SM-Veckan består av hela tre tävlingar i bageri som avgörs i Nordstan under en och samma vecka! Årets Bagare, där hela tävlingen körs live i Nordstan, SM Unga Bagare och Skolmästerskapen. Passa på och gör ett besök och ta del av den härliga atmosfären och inspireras av alla fantastiska kreationer. I tävlingsområdet kommer det att hållas flera demonstrationer av tidigare Årets Bagare samt av juniorbagarlandslaget under tävlingsdagarna. Missa inte chansen att ta del av unika baktips från branschens elit! Hela SM-veckan är öppen att besöka för allmänheten utan kostnad. Sveba Dahlen är givetvis stolt sponsor av alla tre tävlingarna tillsammans med KåKå, Nord Mills och Ester Mosessons gymnasium.

Årets Bagare – Svenska mästerskapen för professionella bagare äger rum den 11-14 mars
I ett öppet bageri i Nordstan ska finalisterna skapa inspirerande, vackra och banbrytande bakverk gällande såväl smak som utseende. Finalisterna bakar totalt 150 bröd vardera på endast sex timmar. Bagarna har, dagen före tävlingen, även 75 minuter på sig att bland annat sätta degar, koka sylt mmFinalen av Årets Bagare och prisutdelningarna för samtliga tre tävlingar sker i köpcentret Nordstan i Göteborg där segraren vinner, förutom ära och berömelse, även 40 000 kr samt en Varimixers Teddy till ett värde av 10 000 kr. En vinst i Årets Bagare kommer göra fantastiska saker för vinnarens karriär och verksamhet samt ge möjligheten att verkligen göra sig ett namn i branschen! För att få delta i Årets Bagare ska du arbeta inom bageri- och konditoribranschen.

Tid och plats:
Finalen avgörs i Nordstan 11-14 mars. 
 

SM Unga Bagare 12-13 mars
SM - Unga Bagare – syftar till att kora Sveriges bästa unga bagare och är öppen för ungdomar upp till 24 år. Ett stort antal av bageri- och konditoribranschens mest kända profiler har startat sin karriär i och med den här tävlingen. Ettan till fyran i SM bildar det juniorbagarlandslag från vilket kandidater tas ut att representera Sverige i EM Unga Bagare. SM-Unga Bagare innebär en jättemöjlighet för deltagarna och tävlingen har även varit starten för flera stora profiler i branschen, t.e.x Roy Fares, MR Cake, Moa Brink, coach för juniorbagarlandslaget, Martin Isaksson, Chokladfabriken och Pernilla Boström, Fjällbagarn i Sälen.

Tid och plats:
Finalen avgörs under SM-veckan i Nordstan, Göteborg, 12-13 mars. 
 

Skolmästerskapen 12 mars
Den 12 mars är det dags för Skolmästerskapen i bageri och konditori i Göteborg. Tävlingen vänder sig till alla duktiga tredjeårselever som går gymnasieskolans Livsmedelsprogram med inriktning bageri och konditori. Tävlingsplatsen är bageriet på Ester Mosessons Gymnasium i Göteborg.

Tid och plats:
Uppdukning av tävlingsbord samt prisutdelning sker i Nordstan i tisdagen den 13 mars mellan
kl 13-15.00