Skip to main content

Ali Chahrour

Att tävla inom pizza är något som Ali är välbekant med! Kärleken till pizzan har tagit honom till många länder världen runt och utöver att lära sig att hålla sina tävlingsnerver i schack har han också fått många vänner och bekanta i branschen. Både välkända ansikten och mindre kända personer har stått vid Alis sida under årens lopp och delat med sig av erfarenheter om pizzan och den viktigaste detaljen; degen!

Resan tog sin början i Örnsköldsvik och året var 1994. Ali jobbade som pizzabagare inom restaurangbranschen och där fick han utlopp för sin passion för matlagning och bakning. Jobbet innebar att han kunde utvecklas och vässa på detaljer och han har därefter alltid jobbat för att bli bättre på det han gör. Ali har förkovrat sig genom att utbilda sig på olika pizzaskolor och testa sina nyförvärvade kunskaper på gästerna i restaurangen. Drivkraften har alltid varit glädjen och viljan att jobba.

Sin första tävling deltog Ali i på Pizza-SM i Stockholm den 25 april 2012. Då kunde han stolt åka hem med en silvermedalj nedpackad i bagaget. Ali fick inspiration till att vilja mer och samma år bar det därför av till en pizzaskola i Ostia i Rom som senare skulle leda till att delta som finalist i Europamästerskapet i Pizza.

Därefter följde en odyssé av äventyr för pizzabagaren från Örnsköldsvik med en sjätte placering i Europamästerskapen i Danmark följt av en sjunde plats i London och vidare till en första placering i Sverige, som tog Ali åter till Italien men denna gång Parma och VM. Så följde EM i Köln och i Hamburg, Tyskland och vidare färd till Las Vegas, USA och World Pizza Championship 2014 där Ali tog hem bronset.

Image
Pizzakock pizzabagare Ali Chahrour pizzaprofil medaljer från pizzatävlingar Sveba Dahlen

Tillbaka i Sverige blev det återigen ett guld och en tur till tävlingen Pizza Championship i Parma och en annan tur till Padova, Italien. Ali knep ytterligare ett guld då han tävlade för Libanon 2015 i World Pizza Championship återigen i Parma. Vidare lyckades han med en fjärde plats i tävlingen i Porto, Portugal 2018 och återigen deltog han därefter som finalist i Porto 2022.

Erfarenhet av tävling är definitivt inget som Ali saknar och att han brinner för sitt yrke och gläds av att leverera pizza av hög kvalitet kan vi vara säkra på! Du har chans att provsmaka Alis världsberömda pizzor den 11 april 2024 i vår monter på GastroNord. Då kommer han att bjuda på pizza med renkött, influerad från norra Sverige. Han bjuder också på pizzor med zucchini, tonfisk, salami, mozzarella och färska kantareller.

Image
Ali Chahrour Pizzakock Personligt Sveba Dahlen