Skip to main content

Personligt

Här kan du läsa om- och inspireras av några av Sveriges största och mest spännande profiler inom bageri-, konditori- och pizzabranschen. Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram landets duktiga och kreativa bagare och konditorer för att visa upp skickligheten och det otroliga hantverket som dessa yrkesgrupper besitter. Ett sätt att locka fler ungdomar och andra bakintresserade att söka sig till dessa yrken.

Image
Riccardo Birghillotti Pizzaiolo Personligt Sveba Dahlen

Riccardo Birghillotti

Läs om Riccardo Birghillotti som är en av få certifierade pizzaiolo verace i Sverige och hur han nästintill härstammar från pizzans ursprung efter att ha vuxit upp i italienska Florens...

Image
Ali Chahrour pizzatävling pizzaioli napoletani 1 trophy all stars pizza Sveba Dahlen

Ali Chahrour

Att tävla inom pizza är något som Ali är välbekant med! Kärleken till pizzan har tagit honom till många länder världen runt och utöver att lära sig att hålla sina tävlingsnerver i schack har han också fått många vänner och bekanta i branschen. Här kan du läsa mer om den prisade pizzakocken Ali Chahrours resa...

Image
Sofie Loirendal Personligt Kaffestugan Sveba Dahlen

Sofie Loirendal

Sofies resa till pizzabagare har inte varit självklar! Livet levdes från början i Stockholm med ett jobb som projektledare inom marknadsföring och reklam men i samband med att familjen växte fattades beslutet att flytta till Öland där ett framgångsrikt jobb inom den lokala politiken tog vid. Vid sidan om uppdraget som politiker provade Sofie under sommarmånaderna också på att jobba på ortens bageri, Kaffestugan i Böda, där hon trivdes mycket bra. Så pass bra att när frågan om att bli delägare dök upp tackade Sofie nästintill ja på stående fot.

Image
Jonny Yuksel Pizzakock I Love Pizza Personligt med Sveba Dahlen

Jonny Yüksel

Jonny Yüksel älskar pizza! Så pass mycket att han tillsammans med sin pappa och sina bröder byggt upp restaurangkedjan I love pizza, som förutom pizza serverar matiga sallader och utmärkta kebabrätter. I dag består restaurangkedjan I love pizza av inte mindre än 10 restauranger, samtliga belägna inom Göteborgsområdet, förutom en restaurang som ligger i Visby.

Image
Pizzakock Josef Hakimi Personligt Sveba Dahlen

Josef Hakimi

Josef Hakimi har under sina 33 år i pizzabranschen utvecklats till en sann mästare och en legendarisk person inom ämbetet. Josefs resa tog sin början 1997 när han öppnade sin första pizzeria, vilket lade grunden för en rad framstående prestationer då han var ambitiös och utvecklade sina färdigheter inom hantverket.

Image
Pizzamicke mikael lundgren jury campionat del mondo di pizza sveba dahlen

Mikael Lundgren jurymedlem i Pizza Senza Frontiere

Det var med stor ära, stolthet och ambition vår medarbetare Mikael ”Pizza-Micke” Lundgren tackade ja till att medverka som jurymedlem under Campionato del mondo di pizza/Pizza Senza Frontiere, i Rimini, Italien, den 18-20 februari 2024. För att bli antagen som jurymedlem krävs att man antingen är tidigare Pizzamaster, utbildar inom professionell pizzabakning eller har lång erfarenhet av råvaror, kvalitet och smak av pizza. Man behöver vara säker på smak och kombinationer av de råvaror, som utgör en exklusiv pizza. Mikael kvalar in under lång erfarenhet av råvaror, smak och pizza och är riktigt duktig på området.