Skip to main content

Josef Hakimi

Josef Hakimi har under sina 33 år i pizzabranschen utvecklats till en sann mästare och en legendarisk person inom ämbetet. Josefs resa tog sin början 1997 när han öppnade sin första pizzeria, vilket lade grunden för en rad framstående prestationer då han var ambitiös och utvecklade sina färdigheter inom hantverket. 

Josefs dedikation och passion för pizzans konst belönades med en förstaplats i det Nordiska Mästerskapet i pizza 2008, en bedrift som följdes av en imponerande tionde plats i Pizza-EM. Dessa framgångar var bara början på en internationell karriär som inkluderade deltagande i världsmästerskapen 2009 och Pizza-OS 2011, där Josefs färdigheter och kreativitet erhöll global uppmärksamhet och erkännande. 

I en banbrytande rörelse 2015, blev Josef en av de ledande krafterna bakom skapandet av Sveriges första pizzaförening och det nationella pizzalandslaget. Detta initiativ har inte bara revolutionerat den svenska pizzascenen genom att höja standarden och inspirera till en ny era av pizzatävlingar, det har också skapat en plattform för samarbete och innovation inom yrket. 

Genom sitt omfattande arbete som jurymedlem i pizzatävlingar sedan 2009, har Josef bidragit med sin djupa kunskap och noggranna bedömning, vilket har varit avgörande för att upprätthålla tävlingarnas integritet och främja excellens. Hans senaste engagemang i det nordiska mästerskapet Pizza Champion Cup 2024 understryker hans outtröttliga engagemang för pizzakonsten och hans roll som en ovärderlig mentor och inspirationskälla för nästa generation av pizzakockar.

Den 10 april har du chansen att träffa Josef Hakimi i Sveba Dahlens monter på GastroNord, där han kommer att bjuda på både matnyttiga tips och magiskt god pizza under hela dagen. Välkommen!

Image
Josef Hakimi Pizzakock Sverige Sveba Dahlen