Hoppa till huvudinnehåll

Lär dig mer om däckugnar

Här nedan hittar du vanliga frågor och svar om däckugnar. Lär dig mer om Sveba Dahlens däckugnar och varför du skall välja en Sveba Dahlen ugn till ditt bageri.  

Hur fungerar däckugnens effektvakt?

Genom att aktivera däckugnens effektvakt kan du ansluta din ugn med flera däck till en lägre säkring än vad ugnen drar. Då har man möjligheten att ställa in ugnen att aldrig tillåta att hela ugnens effekt används samtidigt. Ugnen prioriterar därmed effektuttaget efter en prioritetsordning.  

Så här går det till:

Värdet anges till samma ampere som bageriets matade säkring till ugnen. Om ugnens strömkonsumtion överskrider detta värde kopplas det däck vars temperatur ligger närmast sitt bör-värde automatiskt bort tillfälligt genom pulsering för att spara på effekten. Notera att uppvärmningstiden blir längre för de däck som inte prioriterar värme. 

VAD FINNS DET FÖR FÖRDELAR MED DUBBLA TEMPERATURSENSORER I VARJE UGNSRUM?

Med dubbla temperatursensorer blir gräddningen jämnare från bröd till bröd över hela däcket.
Med sensorer på både över och under stenen reagerar och bakar ugnen mer lika oavsett var du placerar brödet i ugnen.

Vilka fördelar får jag med Sveba Dahlens SD Touch 2 panel?

Sveba Dahlens användarvänliga kontrollpanel SD Touch II för bageriugnar medför en enklare och energisnålare vardag för bagaren. SD Touch II panelen ger dig full kontroll över bakprocessen, temperaturer, tider och bakningsekonomi.

Du får bland annat:

Veckoschema
Kontrollpanel har ett smidigt veckoschema med automatisk start och stoppfunktion. Ställ in önskad temperatur och veckodag, samt starttid så är ugnen varm och redo att bakas i när du kommer till bageriet.

Spela in baksekvens
Vid manuell bakning kan du vid avslutat bak välja om du vill spara sekvensen som ett recept. På så sätt kan du enkelt återanvända ett perfekt ugnsrecept med korrekta inställningar om och om igen.

Recepthantering
Smidig recepthantering som erbjuder skapande av nytt recept med upp till 8 olika inställningar för temperatur, ånga och spjäll. Döp receptet och ladda in en bild för extra tydlighet. Spara favoritrecept för snabb åtkomst.

Butiksläge 
Med ugnens butiksläge kan den vanlige användaren endast komma åt bakning med förprogrammerade recept, därmed kan man känna sig säker på att ugnsinställningarna för baket blir exakt samma varje gång som receptet används. Detta gäller oavsett om det är olika personal eller olika ugnar och butiker.

Kostnads- och energigraf
Genom att ange din kostnad för elen vid 1000 kWh så kan du i ugnens kostnads- och energigraf följa energiförbrukning och energikostnad för ugnen. Se elförbrukning och kostnad per månad, vecka eller dag. Du kan också vid färdig baksekvens se kostnad för just det baket. 

Energisparläge och energiinställningar
Med kontrollpanelens energisparläge sänks temperaturen till vald lägsta temperatur, stänger ugnens spjäll och dämpar panelens bakgrundsbelysning när ugnen inte använts under angiven tid. Ugnen aktiveras igen genom att användaren klickar på skärmen. Genom att använda sig av eco-läge drar ugnen ner mot 3 gånger lägre energi än när det är inaktivt.