Hoppa till huvudinnehåll

Vi är proffs på pizza och snabbmat

1971 var året då vi tillverkade och sålde vår första pizzaugn via NK Inredningar i Stockholm. Redan mellan åren 1973-1978 levererade Sveba Dahlen inte mindre än 500 st pizzaugnar till Pizza Hut i USA, vilket medger att vi har erfarenhet av pizzaugnar med högt ställda krav på kvalitet och funktion! Vi är fortfarande leverantör av pizzaugnar till flera kända restaurang- och pizzakedjor runt om i världen, som alla har det perfekta bakresultatet utöver hållbarhet och kvalitet som främsta anledning till att välja en pizzaugn från oss.

Sedan 70-talet har både utbud, teknik och funktionalitet utvecklats och vi vågar påstå att vi är ett av de marknadsledande varumärkena för pizzaugnar globalt. Inom segmentet pizza och snabbmat erbjuder vi, förutom vårt eget varumärke Sveba Dahlen, även det amerikanska märket TurboChef.

Utmärkande för oss är att vi erbjuder högkvalitativa, robusta ugnar med greppvänliga och svala handtag. Ugnar som är energieffektiva och har låga driftskostnader, turbofunktion och veckoplaneringsschema. Ugnar som alltid levererar ett jämnt bakresultat och nöjda gäster i restaurangen.

Nedan kan du läsa mer om vilken pizzaugn vi rekommenderar för just din restaurang eller verksamhet. Här hittar du också tips på hur du kan spara energi i din pizzeria eller restaurang.

För att komma i kontakt med våra återförsäljare av pizza eller våra experter inom området, klicka här

Tips på hur du kan spara energi i pizzerian och restaurangen

  • Försök hålla luckan stängd så länge och mycket som möjligt.

  • Använd rumstempererad deg.

  • Säkerställ att luckan är ren så att du inte behöver öppna luckan för att se pizzan.

  • Se över användandet av spjället, är spjället öppet längre tid läcker också värme ut.

  • Säkerställ att pizzaugnens dörrpackningar är fräscha och täta.

  • Använd ugnens veckoschema så att ugnen är varm och redo att baka i när du anländer till restaurangen samt att den stänger av sig vid hemgång.

  • Har du en ugn från TurboChef så är den utrustad med en tomgångsknapp som vid aktivering sänker effekten av luftvärmen över- och under med ca 30%.

  • Investera i dubbelglas till ugnsluckan för att minska värmeförlusten genom rutan.

  • Om man har en äldre pizzaugn och ekonomin tillåter rekommenderar vi att man byter ut den gamla ugnen mot en modernare och mer energieffektiv ugn.

Napolitansk pizza utan vedeldad ugn – högtemperaturugn 500°C

Sveba Dahlen har utvecklat en elektrisk pizzaugn som gräddar i temperaturer upp till 500 grader. Förutom den höga baktemperaturen så är den dessutom utrustad med en äkta italiensk pizzasten, Biscotto di Sorrento, som är anpassad för bakning i höga temperaturer. Därmed är den utmärkt för bland annat Italian-style pizza och napolitansk pizza. Inte bara är den elektrisk och enkel att manövrera, den är otroligt snabb att värma upp, på bara 30 - 45 minuter så är den redo att förgylla din pizzadeg! Ugnen är också utmärkt för bakning av bland annat pita, liba och lavash.

High Temp pizzaugn lämpar sig främst italienska restauranger, gourmetrestauranger och pizzerior som erbjuder eller planerar att erbjuda den trendiga napolitanska pizzan.

Mer information om High Temp pizzaugn här

Image
High Temp Pizzaugn 500 grader celsius napolitansk pizza för gourmetrestaurang sveba dahlen

Energieffektiv pizzaugn i premiumutförande för de flesta pizzerior

Sveba Dahlens pizzaugn P-Serien är en premiumugn som erbjuder jämn gräddning av pizzorna även under hård belastning. Att ugnen finns i 14 storlekar, med plats för 2 till 24 pizzor åt gången, gör att det finns en modell för de flesta typer av restaurang som vill erbjuda pizza på menyn.

P-Serien bakar i temperaturer upp till 350 grader och är utrustad med en pizzasten av hög kvalitet och gräddar stenugnsbakad pizza med mycket bra resultat. Att detta är en pizzaugn i premiumklassen märks på att den är mycket välisolerad vilket medför en god arbetsmiljö och svalare exteriör. Ugnsrummet är helsvetsat och utrustat med dubbla temperatursensorer för en så exakt värmeåtergivning som möjligt. Denna ugn har kontrollpanelen på vänster sida.

P-Serien finns också med det exklusiva valet Beyond Black som innebär att ugnen är designad och tillverkad i svart rostfritt stål. En svart ugn blir en skön detalj som gör att din pizzaugn sticker ut i restaurangen. Dessutom är ugnen utrustad med anti-fingerprint-beläggning, vilket gör den extra enkel att rengöra. The magic touch of the Beyond Black!

P-Serien lämpar sig för pizzarestauranger, gourmetrestauranger, lunchrestauranger och marina båtrestauranger.

Se vad mer P-Serien har att erbjuda här

Image
P-Serien Pizzaugn hög kvalitet hög kapacitet jämna bakresultat Sveba Dahlen

Klassisk pizza på klassiskt vis med en pålitlig elektrisk pizzaugn

Med vår elektriska pizzaugn Classic får du en pålitlig, robust och klassisk ugn som gräddar pizzorna med ett jämnt och fint resultat. Utmärkt för pizzerian som bakar traditionella pizzor i upp till 350°C. Denna ugn är också ett perfekt alternativ om din pizzeria kräver att panelen är placerad på höger sida av luckorna. Ugnen finns i fyra olika storlekar och med upp till tre däck.

Pizzaugn Classic lämpar sig för pizzarestauranger, gourmetrestauranger och lunchrestauranger.

Lär dig mer om Classic pizzaugn här

Image
Pizzaugn Classic Elektrisk pålitlig ugn med låg underhållskostnad sveba dahlen

Bandugn för stora volymer pizza

Förutom traditionella pizzaugnar så tillverkar Sveba Dahlen tunnelpizzaugnar, eller bandugnar som de också kallas. Sveba Dahlens Tunnelpizza-modell finns i 3 bredder och är tillgänglig med upp till 3 däck. Med Sveba Dahlens tunnelpizzaugn TP tillagar du stora volymer pizza eller maträtter så som kött, fisk eller grönsaker på pannor, plåtar eller skärmar. Detta är en kompakt pizzaugnslösning som ger dig ett bra, naturligt flöde i restaurangen. Ugnen är dessutom tystgående, vilket kan upplevas som en bonus!

Tunnelpizzaugn TP lämpar sig bland annat för Food court restauranger, pizzakedjor och arena-fastfood restauranger.

Lär dig mer om fördelarna med en tunnelpizzaugn här

Image
TP Tunnelpizzaugn stora volymer pizza på liten yta Sveba Dahlen

Hög kapacitet av stenugnsbakad pizza med tunnelugn

Med Sveba Dahlens revolutionerande tunnelugn Artista Deli med stenhärdband effektiviserar du bakprocessen och kan producera stora volymer stenugnsbakad pizza på liten yta. Tunnelugnen ersätter den klassiska däckugnen och tillåter dig att skapa ett kontinuerligt flöde i restaurangen. Därmed krävs också mindre arbetskraft i bakproces­sen.

Tunnelpizzaugn Artista Deli lämpar sig bland annat till industriell tillverkning av pizza, färdiga pizzabottnar och bröd med mera.

Effektivisera pizzatillverkningen med Artista Deli, läs mer här

Image
Tunnelpizzaugn Artista Deli hög kapacitet industri stenbandsugn 450 grader Sveba Dahlen

Ventilationsfri tunnelpizzaugn från TurboChef

Sveba Dahlen erbjuder ventilationsfria tunnelpizzaugnar från TurboChef i tre olika storlekar som dessutom är stapelbara upp till 3 enheter. Ugnarna finns med hela eller delade band, individuellt styrda, vilket medför möjligheten att tillaga flera maträtter samtidigt. Tillaga pizza, chicken wings, toast, fiskfilé, nachotallrik och mycket annat på nolltid. Ugnarna passar bland annat restauranger utan ventilationslösning och restauranger som kräver hög kapacitet på liten yta så som: Food court-restauranger, pizzakedjor, arena-fastfood restauranger samt pizzerior som önskar en flexibel ugn med liten footprint.

Bläddra bland ventilationsfria tunnelpizzaugnar här

Image
TurboChef tunnelpizzaugn med ventilationsfri drift hög kapacitet pizza snabbmat köp hos Sveba Dahlen

Högtemperaturugn 450 °C från TurboChef

Ventilationsfri högtemperatursugn som snabbt tillagar bland annat pizza med luftvärme i upp till 450°C. Med TurboChef Fire tillagar du även andra rätter så som rostade grönsaker, sparris, pajer, ostron med mera på ett snabbt och effektivt sätt. Ugnens kompakta storlek, ventilationsfria drift och korta tillagningstider gör den utmärkt för barer, caféer, restauranger, showrooms och andra verksamheter som vill erbjuda fastfoodkoncept med lägre kvantiteter.

Läs mer om den snabba högtemperatursugnen Fire här

Image
Högtemperatursugn ventilationsfri kompakt för pizza snabbmat i barer pubbar fastfoodrestauranger showrooms sveba dahlen turbochef

Snabbmatsugn från TurboChef för olika typer av fastfood-koncept

Sveba Dahlen erbjuder också förstklassiga, ventilationsfria snabbmatsugnar med både luft- och mikrovågsvärme för snabbt tillagningsresultat. TurboChefs snabbmatsugnar är inte bara snabba utan också mycket kompakta i storlek vilket medför att de kan användas som komplement till annan verksamhet. Vi erbjuder ugnar av olika storlek och för olika typer av snabbmat. Beroende på vilken snabbmatsugn du väljer så kan du snabbt erbjuda pizza, nachotallrikar, fiskrätter, chicken wings, pressade mackor, toast och mycket mer. Ugnarna passar utmärkt för bland annat caféer, konditorier, bensinstationer, marina båtrestauranger samt restauranger som önskar en ugn med litet footprint.

Bläddra bland våra snabbmatsugnar här

Image
Snabbmatsugnar Sveba Dahlen Turbochef mikrovågor luftvärme snabb tillagning restaurang bar marin