Hoppa till huvudinnehåll

Varför Sveba Dahlen?

Vi på Sveba Dahlen tycker att det skall vara enkelt att välja leverantör av ugnar och bakprodukter. Likaså att du skall kunna lita på att produkterna alltid hjälper dig att leverera högsta kvalitet, vid varje baktillfälle. Det är därför vi skräddarsyr anläggningen för just din verksamhet. Vår brödlinje, jäs, ugn och andra maskiner håller hög kvalitet även i standardutförandet - du får mycket produkt för pengarna, utan att behöva göra extra tillval. Vid extra behov, eller om du vill utnyttja alla finesser som finns att tillgå, finns möjligheten att sätta samman din egen unika produkt, med dina önskemål som extra tillval. Tillval som sätter guldkant på vardagen! Vi hjälper dig hela vägen. Nedan läser du mer om de egenskaper som gör våra ugnar unika!

Image
Sveba Dahlen ugnar bra val bageriet god arbetsmiljö kostnadseffektiv energieffektiv tystgående

Stickugnar och däckugnar optimerade för bagarens krav på kostnadseffektivitet och god arbetsmiljö

De flesta som är nya användare av våra bakugnar och bagerimaskiner märker snart att de erbjuder ännu mer än sin robusta design och sina smarta, innovativa lösningar - de är också extremt energieffektiva. Vi på Sveba Dahlen jobbar hårt för att våra ugnar ska vara så energieffektiva som möjligt och utvecklar ständigt nya förbättringar för att uppnå resursbesparande resultat. Samtidigt påverkar det bagarens arbetsmiljö på ett positivt sätt. Med Sveba Dahlen får du energieffektivitet på riktigt!

Image
Ångfunktion bakugn bageriugn d-serien sveba dahlen

Ångfunktion i däckugnar

Sveba Dahlens däckugnar har ett generöst anpassat ångsystem som optimerar brödets förutsättningar att växa och få rätt karaktär på skorpan. En riklig mängd ånga sprids snabbt och explosivt över hela ugnsrummet med en optimal ångtemperatur. Här lär du dig mer om hur vårt ångsystem fungerar och hur det hjälper dig att uppnå optimala bakresultat.

Image
Användarvänlig kontrollpanel för stickugnar med enkel recepthantering, energisparsläge Sveba Dahlen

SD Touch II - Kontrollpanelen som gör bagarens jobb enkelt 

Sveba Dahlens användarvänliga kontrollpanel SD Touch II för bageriugnar medför en enklare och energisnålare vardag för bagaren. SD Touch II panelen ger dig full kontroll över bakprocessen, temperaturer, tider och bakningsekonomi.

Image
Counterflow Lång uppvärmningskostnad gas och oljeugnar stickugn Sveba Dahlen

Counterflow / värmeväxling ger låga uppvärmningskostnader

Värmeväxlingen i olje- och gasugnarna sker enligt motströmsprincipen. Ugnsluften som passerar värmeväxlaren möter först de svalaste rökgaserna och värms därefter stegvis upp av allt hetare rökgaser. Resultatet blir en hög verkningsgrad och låga uppvärmningskostnader.

Image
Cascad ångsystem stickugn optimerad bakning Sveba Dahlen

Cascad ångsystem ger kraftfull ånga på kort tid

Sveba Dahlens patenterade ångsystem för bakugnar är byggt av aluminiumstavar och rostfritt stål, vilket gör ångan extra ren. Aluminiumets goda värmeegenskaper garanterar en snabb återhämtning, vilket bidrar till en kontinuerlig, avbrottsfri bakprocess.

Image
IBS energieffektiv och jämn bakning med växelrotation av stickvagn stickugn bageri sveba dahlen

Energieffektiv bakning med IBS – Increased Baking Surface

Sveba Dahlens patenterade system för stickugnar gör att det som bakas i ugnen får lika mycket värme på alla sidor. På Sveba Dahlen är innovationer en del av vår historia. Vårt egenutvecklade, patenterade system, för växelvis rotering (ändrar rotationsriktning); IBS – Increased Baking Surface – är ett exempel på det. Den unika roteringen förser produkterna som bakas med lika mycket värme på alla sidor. IBS-systemet ger en snabbare, jämnare och mer energisnål bakning. Det kommer att märkas både på smak och i kassan!

Image
Slow Start funktion mjukare bakprocess långsam start ömtåliga bakverk Sveba Dahlen

Mjukstart - mjukare bakprocess för ömtåliga bakverk

Mjukstartsfunktionen för stickugnar gör bakprocessen mjukare då stickvagnens rotationshastighet är lägre vid start för att gradvis accelerera till förinställd rotationshastighet. Med en mjuk rotationsstart minimeras risken för att känsliga produkter eller bakverk med lösare smetar rör sig eller spiller över av stötar, slag eller vibrationer.

Mjukstartsfunktionen fungerar både vid manuell bakning och receptbakning. Vid programmering av recept finns utrymme för upp till 8 rotationshastigheter samt hur lång tid varje hastighet skall vara. 

I kontrollpanelens servicemeny justeras inställningarna för rotationens accelerationstid och rotationshastighet i %.

Om funktionen ”Avancerat bak” är aktiverad i servicemenyn under fliken ”Ugn” så kan man justera rotationshastigheten under pågående baksekvens genom att klicka på pilen för utökade inställningar och sedan fläktsymbolen (se nedan bild).

Mjukstartsfunktionen är standard för stickugnarna V-Serien och I-Serien samt tillval för C-Serien.

Image
stickugn mjukstartsfunktion slow start sd touch 2 sveba dahlen
Image
Frekvensomvandlare reglering av fläktar luftflöde stickugn bageri sveba dahlen

Frekvensomvandlare / Frequency converter for fans – för reglering av luftflödet

Sveba Dahlen stickugnar kan utrustas med en tillvalsfunktion i form av frekvensomvandlare för fläktar. Med denna funktion kan luftflödets hastighet i ugnens rum justeras direkt från ugnens kontrollpanel. Det kan vara fördelaktigt med en lägre luftflödeshastighet om produkten är känslig, som till exempel maräng, makaroner eller har en topping som annars kan riskera att blåsas av eller torkas ut. Det kan också finnas andra baktekniska skäl till att vilja öka luftflödet, som till exempel att luften ska pressas in mellan plåtarna om de sitter tätt i exempelvis ett kakstick.

Den önskade fläkthastigheten kan sparas ner till ett recept i 8 olika steg.

Möjliga inställningar:
Fläktar: 80 - 140%.
Minsta värde: 80% = 40Hz.
Högsta värde: 140% = 70Hz.

Image
AES fläkt stickugnar bageri behaglig arbetsmiljö Sveba Dahlen

AES – Automatic Evacuation System – för en mer behaglig och säker arbetsmiljö

Sveba Dahlen stickugnar går att utrusta med tillvalet AES - Automatic Evacuation System. Det innebär att en fläkt automatiskt aktiveras när baket är klart i samband med att ugnens ljudsignal aktiveras. Alternativt kan man i parameternivån välja att starta utsugsfläkten när ugnsdörren öppnas. Oavsett vilken metod som föredras, är syftet detsamma - att förhindra att varm och fuktig luft från ugnen sprids i lokalen, vilket skapar en mer behaglig och säker arbetsmiljö. Det går också att ställa in hur länge fläkten ska vara aktiv. Standardinställning vid leverans är 30 sekunder. Att tänka på vid val av variant av utsugsfunktion:

1. Start vid bakslut
Ger ett bättre utsugsresultat, men på grund av att fläkten bygger upp ett större undertryck i ugnsrummet så blir dörren något svårare att öppna.

2. Start vid dörröppning
Omvänt mot ovanstående, något sämre utsugsresultat men det går lättare att öppna dörren då den inte påverkas alls.

Image
AES Fläkt automatic evacuation system stickugn val inställning Sveba Dahlen
Image
Effektvakt AC Guard Däckugn Pizzaugn Sveba Dahlen

AC Guard - Effektvakt som möjliggör anslutning till lägre strömbrytare

AC-guard, effektvakt och smart kraftfördelare som gör det möjligt att ansluta ugnen till en mindre strömbrytare. Det gör att ugnen fördelar kraften till de däck som behöver det mest. Med ett effektvakten behöver du inte uppgradera strömmen till ditt bageri, ugnen sköter det själv. Undvik därmed höga kostnader för att dra in ny el. Effektvakten finns i panelen på däckugnar och pizzaugnar med mer än ett däck.

Image
Sveba Connect smart molntjänstlösning recepthantering statistik kontroll bageri Sveba Dahlen

Sveba Connect - Den smarta molntjänstlösningen för bageri

Vill du öka bageriverksamhetens vinst, samtidigt som du försäkrar kvaliteten på brödet? Sveba Connect kan hjälpa dig med detta! Genom att ansluta dina ugnar till Sveba Connect molntjänstlösning möjliggörs smartare och effektivare arbetsflöden i bageriet. Verktyget ger dig full kontroll över din bakning - var som helst, när som helst, hela vägen! Med rätt användningsmönster minimeras både monetära och miljömässiga kostnader.

Image
Certifikat ugnar bagerimaskiner sveba dahlen

Certifierade ugnar och bageriutrustning

Sveba Dahlens produkter är godkända enligt standard för de säkerhetsföreskrifter som finns runt om i världen. Säkerhet är viktigt för oss! Därför arbetar vi noga med att uppdatera och uppgradera vår produkter i enlighet med regler hos de olika instituten. Vi följer lokala rekommendationer och har detta dokumenterat för att visa att produkterna är tillverkade i enlighet med de standarder som gäller i de länder som vi levererar till.

Image
Unika säljargument USP bagerimaskiner ugnar sveba dahlen

Snabb översikt av maskinens funktioner

Med Sveba Dahlens system med symboler så får du snabbt en överblick över maskinernas funktioner. Både Sveba Dahlens ugnar och jässkåp har dessa ikoner, såväl som Glimeks bagerimaskiner och deglinjer. Snabbt och enkelt kan se maskinernas huvudsakliga fördelar.

Image
Sveba Dahlen Service support servicetekniker bageri pizzeria restaurang

Service och support, vi finns här för dig!

Sveba Dahlens kompetenta service och support-team finns här för dig. Oavsett om det gäller förebyggande åtgärder så som service, serviceavtal eller akuta supportärenden på telefon eller mail.

Image
Referenskunder bagerimaskiner bakugnar pizzaugnar bageriutrustning Sveba Dahlen

Referenskunder

Här hittar du ett urval av alla våra kunder från hela världen! Oavsett storleken på bageri så har ni ett gemensamt intresse - att baka och leverera det bästa och godaste brödet eller bakverket till kunden.

Välkommen att låta dig inspireras av våra kundunika produktlösningar, från verkliga bagerier och butiker. Vill du dela med dig av dina erfarenheter av våra bageriprodukter? Kontakta oss gärna!