Hoppa till huvudinnehåll

Starta eller utveckla ditt bageri eller din restaurang tillsammans med oss!

Ska du starta ett bageri eller börja driva en restaurang? Vi är specialister på alla typer av bagerimaskiner; från vispmaskiner och bullautomater till bakugnar, pizzaugnar och deghanteringsmaskiner och jässkåp. Vi har levererat helhetslösningar till caféer, små och stora bagerier, industribagerier, livsmedelsbutiker, hotell, restauranger och pizzerior sedan mer än 70 år tillbaka. Med oss får du trygghet hela vägen, från professionella säljare som kan behovet i bageribranschen och restaurangbranschen, till installation och utbildning på just din bageriutrustning. Dessutom har du möjlighet att teckna underhållsavtal, vilket gör det ännu tryggare att vara kund hos oss.

Vi vet att bakning handlar om bra ingredienser och ett gott hantverk. Att det handlar om smaker, dofter och känslan av att bli serverad något extra. Men att göra bra affärer på bakning handlar också om något annat. För även om det är dofterna och smakerna som säljer, finns det många faktorer som påverkar verksamheten längs vägen. Exempelvis underlättas det dagliga arbetet om stickugnen, däckugnen, degblandaren och övriga maskiner i bageriet eller restaurangen är användarvänliga, pålitliga och håller hög kvalitet.

Det är också en fördel att varje dag komma till en arbetsplats där lokalen är skräddarsydd för just din verksamhet. Att ugnen står uppvärmd och startklar vid arbetspassets början liksom att den har låga driftskostnader och underhållskostnader. Att det finns möjlighet till snabb service och support är en oerhört viktig faktor den dagen något krånglar. Allt detta erbjuder vi dig. Det är trygghet att vara kund hos oss!

Sveba Dahlen – ett globalt företag inom bageriutrustning

Sveba Dahlen agerar inte endast i Norden. Vi är globalt ett välkänt företag i branschen och finns etablerade i samtliga världsdelar. Den starka marknadspositionen är ett resultat av våra användarvänliga och kundanpassade lösningar, med ett starkt fokus på energieffektiva bagerimaskiner av premiumkvalitet.

Huvudkontor, utveckling och den största delen av tillverkningen är beläget i Fristad, strax utanför Borås. Genom dotterbolag i Norge, Spanien och Estland samt via ett stort antal distributörer finns produkterna representerade i över 100 länder. I Sveba Dahlen ingår även det danska företaget Varimixer A/S med varumärket Bjørn/Bear, samt varumärket Glimek, känt för sina högkvalitativa och flexibla brödlinjer.

Sveba Dahlen har också förtroendet att agera återförsäljare på den svenska marknaden för många välkända och väletablerade varumärken inom bagerinäringen och restaurangnäringen. Därmed har vi möjlighet att hjälpa dig som kund att hitta just det du behöver till din verksamhet. 

Image
Sveba Dahlen säljer bagerimaskiner över hela världen
Image
Sveba Dahlen uppfann den roterande stickugnen 1963

Vårt stolta arv - innovationer och Sveba Dahlen

Med våra innovationer och vår industriella bakgrund med solida produkter har vi många gånger tagit bageribranschen vidare mot framtidens bakning. Värt att nämna är till exempel den roterande stickugnen, som vi var först på marknaden att utveckla och lansera. Vi har också innehaft flera patentlösningar på högpresterande ångpaket och effektiva värmepaket samt uppvärmningslösningar. Vår nyaste innovation är molntjänsten Sveba Connect som förenklar vardagen för bagaren och också är ett verktyg för att undvika driftstopp.

CSR - Sponsring

Våra maskiner byggs av människor, används av människor och genererar i produkter som människor konsumerar. Människan och det bakade brödet utgör själva kärnan i allt vi gör. Att värna om både vår personals välmående, våra bagares intressen och i människans basföda bröd ser vi därför som oerhört viktigt. Därför agerar vi genom olika typer av sponsring.

Image
Sveba Dahlen sponsrar lokalt, nationellt och internationellt
Image
Bageriutrustning i premiumkvalitet, det står Sveba Dahlen för

Kvalitetspolicy

Sveba Dahlen AB skall utveckla, tillverka och sälja produkter som möter våra kunders behov. Vår ambition är att våra produkter alltid skall ses som ett attraktivt val för kunden.

Detta skall ske genom att vi:

 • Med grundliga behovsanalyser och kompetenta förslag hjälper kunden att välja rätt utrustning för sina behov.
 • Levererar produkter i rätt tid och med rätt utlovad kvalitet. Vår ambition är att varje leverans blir en god referens för framtida affärer.
 • Ser varje klagomål som en möjlighet att förbättra oss. Vi följer kontinuerligt upp vår prestation, förbättrar våra produkter och vårt sätt att arbeta.
 • Tar ett helhetsansvar för vår leverans och ställer höga krav på oss själva, på våra leverantörer, underentreprenörer och andra samarbetspartners.
 • Genom vårt systematiska förbättringsarbete förebygger kvalitetsbrister och hittar smarta lösningar.
 • Genom teknisk expertis och tillgång på reservdelar ger en långsiktig trygghet för kunden.
 • Kontinuerligt arbetar för att säkerställa medarbetarnas och organisationens kompetens genom utbildning och systematiskt lärande.
Image
Sveba Dahlen står för hållbarhet och energieffektivitet

Vi värnar om både framgång och hållbarhet

Sveba Dahlen är ett globalt företag där ett internt beslut kan påverka bagaren och både hens och i slutändan också människors vardag. Därför ligger bakresultatet tillsammans med ekonomi och energieffektivitet i centrum för allt vi gör. Våra maskiner går till exempel att återvinna till ca 96 % då de till största del består av stål och annan metall.

Med fokus på våra kunder ska Sveba Dahlen arbeta för en långsiktig och hållbar utveckling, med syfte att minimera den totala miljöpåverkan från företagets verksamhet, produkter och tjänster. Förbättringar av vår miljöpolicy ska ske i enlighet med vad som är tekniskt möjligt och ekonomiskt lönsamt.

Vi ska åstadkomma detta genom att implementera följande åtgärder:

 • Vi ska skapa medvetenhet om hur individer och företag kan genomföra aktiviteter för att minska vår miljöpåverkan
 • Vi kommer konsekvent att utvärdera miljökonsekvenserna av verksamhetsförändringar
 • Vi kommer aktivt att arbeta för att minska avfall, krympning och skrot
 • Vi kommer att återvinna vårt avfall så mycket som möjligt
 • Vi ska minska vår energiförbrukning
 • Vi kommer att utveckla energieffektiva maskiner och utrustning