Hoppa till huvudinnehåll

Sveba Dahlen – En del av Middleby

Sveba Dahlen är en del av den amerikanska koncernen Middleby Corporation, som är börsnoterat på Nasdaq och en världsomspännande tillverkare av bagerilösningar, storköksutrustning, hushållsapparater och system för industriell livsmedelsbearbetning och paketering. Koncernen består av fler än 100 varumärken inom de tre affärssegmenten Food Processing, Foodservice and Beverage och Residental och har över 10 000 anställda i 100 länder världen över. Middleby har sitt huvudkontor i Elgin, Illinois (USA) och har intäkter på cirka USD 2,3 miljarder. 1 av 3 restauranger i världen använder utrustning från Middleby! Om du har ätit eller druckit något idag, finns det en god chans att Middleby spelade en roll i förberedelsen av din måltid.

Middleby Corporation grundades 1888 av Joseph Middleby och John Marshall.  Företaget som låg i Chicago producerade ugnar åt bageriindustrin. Under de följande sextio åren utvecklades företaget att bli industriledande genom innovationer och på 60- och 70-talet moderniserades ugnarna för att möta industriell produktion. Under 80-talet revolutionerade Middleby bageriindustrin med den första stapelbara ugnen. 1989 förvärvade man sitt första stora bolag. Sedan dess har företaget gjort många förvärv som bidragit till en fantastisk internationell expansion världen över och placerat Middleby som världsledande inom livsmedelsindustrin.

2017 förvärvades Sveba Dahlen Group som består av de 3 varumärkena Sveba Dahlen, Glimek och Varimixer. Genom Middleby Corporation ökar möjligheten för samarbeten inom gruppen, att nå ut till nya marknader och att kunna erbjuda ytterligare lösningar för våra kunder, till exempel bland annat snabbmatsugnar från amerikanska TurboChef och jässkåp från italienska Desmon, som ingår i koncernen.

Image
Sveba Dahlen en del av Middleby

Sveba Dahlen ingår i gruppen Middleby Food Processing som består av 27 starka varumärken inom industriell bearbetning, bakning och paketering och är inriktade på 5 kategorier för att täcka hela industrin: bearbetning och beredning, termisk bearbetning, skivning, lastning och förpackning, industriell bakning samt automation och utrustningsrengöring. Genom samarbetet mellan de olika företagen kan Middleby erbjuda unika lösningar med kompletta nyckelfärdiga system för hela produktionskedjan från förberedelse till bakning, paketering, kylning och lastning, allt anpassat efter bästa sätt till kundens behov.

Sveba Dahlen står också med ett ben i gruppen Middleby Bakery Group där Middlebys samlade expertis bland företag med etablering inom bagerinäringen arbetar tillsammans. Det innebär att Sveba Dahlen har möjlighet att erbjuda helhetslösningar inom till exempel industribageri och tillhandahålla kylsystem från danska Scanico eller strö- och paketeringslösningar från amerikanska Burford med mera till den svenska bageri- och restaurangmarknaden.

Inom Middleby bevarar alla företag och varumärken sin specifika kultur och expertis, just det som under alla år har utvecklat varumärket till vad det är. Tack vare Middleby så förstärks möjligheten till snabbare produktutveckling, spännande innovationer och fler erbjudanden till våra kunder. Som kund kan man därmed vara säker på att få bästa möjliga erbjudande med skräddarsydda lösningar från start till mål, eller enstaka maskiner för sitt företag. Mer information om Middleby finner du i nedan broschyrer och film.

Video file

Informationsbroschyr

Lär dig mer om Middleby Bakery och Middleby Protein i nedan broschyrer.

 

pdf
Document
pdf
Document
Image
Socker Sucker Sveba Dahlen Referenskund