Vedeldad pizzaugn byts nu ut mot en elektrisk pizzaugn, tycker vi! Denna professionella pizzaugn gräddar till exempel napolitansk pizza, lavash, pita och tunnbröd - det vill säga produkter som behöver gräddas i högre temperaturer och med kortare baktid men med perfekt och alltid pålitligt och jämnt bakresultat! Med High Temp pizzaugn 500°C blir resultatet minst lika gott som i en vedeldad pizzaugn men du slipper jobbet med ved, eld och rökgaser.
Pizzaugnen är en högtemperatursugn som gräddar perfekt napolitansk pizza. Med High Temp pizzaugn gräddas pizzorna i upp till 500°C på endast 60 till 120 sekunder. Sveba Dahlens elektiska högtemperatursugn är utrustad med äkta italienska Biscotto di Sorrento pizzastenar (lerstenar) som är utformade för att baka pizza i höga temperaturer utan att bränna botten. Pizzaugnen är pålitlig och av högsta klass med noggrant utvalda, robusta komponenter och material som gör att den har en lång livstid. Pizzaugnens handtag är unikt utvecklade för att undvika att bagaren bränner sig vid öppning av luckan. I en högtemperatursugn är gräddningstiden kort och luckan öppnas ofta. Då är det viktigt att ugnen håller temperaturen jämn och att användaren kan jobba smidigt. Sveba Dahlens high temp pizzaugn uppfyller dessa funktioner väl.
Ugnsrummet är helsvetsat och liksom ugnsluckan välisolerad, vilket medför att värmen stannar kvar inuti ugnen och håller nere energiförbrukningen. High temp pizzaugn har effektiva och pålitliga värmeelement samt dubbla temperatursensorer i varje ugnsrum, som med hjälp av tre värmezoner; övervärme, undervärme och frontvärme snabbt fördelar värmen jämnt i ugnsrummet. Värmezonerna justeras individuellt för att alltid kunna erbjuda bästa bakresultat. Pizzabagaren justerar ugnens värmezoner efter sin pizza, pizzadeg eller behov. Pizzaugnens automatiska turbofunktion hjälper ugnen att snabbt värmas upp till önskad temperatur, denna funktion slås på automatiskt vid behov, vilket innebär att pizzabagaren kan fokusera på hantverket. Naturligtvis kan man också använda turbon manuellt, men detta är alltså inte nödvändigt.
Hur snabbt värms pizzaugnen upp? Till skillnad mot en vedeldad pizzaugn så kräver Sveba Dahlens elektriska high temp pizzaugn ingen förberedelse. Välj önskad temperatur och starta ugnen manuellt, ugnen värms upp snabbt och är redo att baka napolitansk pizza efter endast 30-40 minuters uppvärmning beroende på önskad baktemperatur. Pizzaugnen kan också startas och stänga av sig per automatik med hjälp av ett inställt veckoschema. Välj tid och önskad temperatur och ugnen startar av sig själv. Ugnen är på så vis redo att bakas i när personalen anländer till restaurangen och arbetspasset.
Pizzaugnen är också utrustad med moderna, energieffektiva LED-ljuskällor inuti ugnskammaren, vilka självklart är anpassade för bakning vid höga temperaturer.
Med Sveba Dahlens 500 graders högtemperatur pizzaugn kan din pizzeria utveckla ytterligare ett pizzakoncept över en natt och möta kundernas efterfrågan på den exklusiva napolitanska pizzan. Baka perfekt napolitansk pizza med krispig botten på bara 60 till 120 sekunder. Tänk på att bakning av pizzor vid höga temperaturer kräver en deg med mycket vatten, vi rekommenderar cirka 60-70 %, med finmalt Tipo 00-mjöl.
Den kommersiella pizzaugnen Pizza High Temp finns tillgänglig i två bredder och upp till två däck. Den rymmer antingen 4 eller 6 stycken pizzor om 35 cm i diameter per däck.
Pizzasten
Äkta italiensk pizzasten, Biscotto di Sorrento. Rengöres med borste varje dag.
Ingen eld och vedhantering
Inga giftiga eld och rökgaser och en mer pålitlig värme i ugnen.
Snabb baktid
Bakar din pizza på 60 till 120 sekunder. Baktiden beror på val av topping.
Effektivt värmesystem
Högkvalitativt och välisolerat ugnsutrymme som behåller värmen mer effektivt. Välisolerad för bättre arbetsmiljö. Beroende på önskad baktemperatur är ugnen redo att användas efter cirka 30 - 45 minuters uppvärming.
Robust luckkonstruktion
Gedigen luckkonstruktion med högkvalitativ hjälpfjädring som medför enkel öppning och stängning. Specialdesignade rostfria handtag med plastknoppar som förblir svala och ger ett användarvänligt samt behagligt grepp.
Användarvänlig kontrollpanel
- Reglera front-, över-, och undervärmen separat
- Automatisk turbofunktion
- Manuell turbofunktion
- Inbyggt veckour med start och avstängningsfunktion. Ange start- och avstängningstid per dag.
- Enkel klockinställning
- Energisparfunktion
- Backupbatteri som bevarar inställningarna vid eventuellt strömbortfall.
LED-belysning
Ugnen är utrustad med energisnål, värmetålig LED-belysning som ger ett klart och behagligt ljus inuti ugnsutrymmet. Varje ugnsrum har två LED-lampor på vänster sida.
Keramiskt glas
Keramiskt glas i luckan, ett exklusivare glas som tål temperaturförändringar bättre.
Robusta ben med låsbara hjul
De låsbara hjulen håller ugnen på plats och gör att den kan flyttas vid städning.
Dubbelt keramiskt glas i ugnsdörren.
Medför ytterligare isolering, vilket betyder att värmen stannar kvar inne i ugnsutrymmet, mer energi-effektivt, samt en behagligare arbetsmiljö.
Separata anslutningar per däck
Separat elförsörjning per däck för separerad matning och lägre anslutningseffekt.
Demonterade däck
Ugnen levereras omonterad. Rekommenderas för installation i trånga utrymmen.
Napolitansk pizza gräddas i upp emot 500°C. Deg som ska gräddas i höga temperaturer måste anpassas med rätt egenskaper. Till exempel krävs mer vatten än vid traditionell pizzabakning, mellan 60-70% vatten. Vi rekommenderar också TIPO 00 mjöl. Degen består av vatten, mjöl, jäst och salt.
En väl rengjord ugn förlänger dess livslängd och ger samtidigt ett trevligare intryck mot dina kunder. Av hygieniska
skäl bör ugnsrummet rengöras dagligen.
Använd inte stålull eller andra svampar med rengörande effekt. Inte heller skurpulver, aggressiva eller repande
rengöringsmedel på ugnens luckglas. Tänk på att inte använda kalla rengöringsvätskor på varmt glas. Risken är då
stor att glaset spricker. Glaset får inte vara varmare än att du kan ta på det med handen (max 50°C). Ett luckglas
som sällan eller aldrig rengörs blir mycket svårt att göra rent. Stenarna i en P600 High Temp rengörs genom att
man kör upp ugnen i maxtemperatur i ca en timma, detta gör att fastbrända rester på stenen lossnar som sedan kan
sopas bort med en borste av naturfiber (ej metall) för att inte skada stenen.
För rengöring av kraftigt inbränd smuts på/i ugnen rekommenderar vi Oven Cleaner med artikelnummer 6866-103180.
Kan användas på glas och metall (dock ej på aluminium).
OBS Medlet är mycket starkt. Var noga med skyddsutrustning och att inte få medlet på stenen, packningen
och panelen!
Att montera ner och upp glasen från luckan går lättare om man är två personer.
Du behöver: Hylsa för sexkantskruv storlek 8mm. Rengöringsmedel för glas. Handduk.
OBS! Ugnen får inte överspolas med vatten då detta kan orsaka kortslutning och ge korrosionsskador på
ej synliga delar av ugnen. Använd inte högtryckstvätt!
Ugnens stenhärdar skall inte rengöras med vatten utan bara borstas rena.
Använd ej högtryckstvätt!
Nyckelfunktioner
Elektrisk pizzaugn som är utvecklad för att baka napolitanska pizzor vid...
Äkta italiensk pizzasten Biscotto di Sorrento. Utvecklad i sammarbete med...
Sveba Dahlens elektriska pizzaugn High Temp, som bakar i upp till 500...
Kontrollpanel SD Amigo Pizza är speciellt framtagen för våra pizzaugnar...
Med pizzaugnens kontrollpanel kan du ställa in veckoschema för ugnen, när...
Pizzaugn High Temp som bakar i upp till 500°C är utrustad med ett extra...
Referenser