Hoppa till huvudinnehåll

Lär dig mer om stickugnar

Här nedan hittar du vanliga frågor och svar om stickugnar. Lär dig mer om Sveba Dahlens stickugnar och varför du skall välja en Sveba Dahlen ugn till ditt bageri.

Hur får jag jämnare bakresultat?

Sveba Dahlens stickugnar är utrustade med det egenutvecklade, patenterade IBS-systemet för växelvis rotering (Increased Baking Surface). Genom att rotationen växelvis byter rotationshåll förses produkterna som bakas med lika mycket värme på alla sidor. IBS-systemet ger en snabbare, jämnare och mer energisnål bakning. Det kommer att märkas både på smak och i kassan!

Vilka fördelar får jag med stickugnens slow start funktion?

Sveba Dahlens stickugnar är utrustade med en slow start-funktion som ger en mjukare bakprocess då rotationshastigheten är lägre vid start. Funktionen förenklar vid bakning av sprödare och mer ömtåliga bakverk. Mjuk och gradvis accelererande rotation stickvagnen vilket minskar risken för att känsliga produkter skall röra sig av stötar, slag, eller vibrationer. Standardval för Sveba Dahlens stickugnar V-Serien och I-Serien. Tillval för C-Serien.

Vilka fördelar får jag med Sveba Dahlens SD Touch 2 panel?

Sveba Dahlens användarvänliga kontrollpanel SD Touch II för bageriugnar medför en enklare och energisnålare vardag för bagaren. SD Touch II panelen ger dig full kontroll över bakprocessen, temperaturer, tider och bakningsekonomi.

Du får bland annat:

Veckoschema
Kontrollpanel har ett smidigt veckoschema med automatisk start och stoppfunktion. Ställ in önskad temperatur och veckodag, samt starttid så är ugnen varm och redo att bakas i när du kommer till bageriet.

Spela in baksekvens
Vid manuell bakning kan du vid avslutat bak välja om du vill spara sekvensen som ett recept. På så sätt kan du enkelt återanvända ett perfekt ugnsrecept med korrekta inställningar om och om igen.

Recepthantering
Smidig recepthantering som erbjuder skapande av nytt recept med upp till 8 olika inställningar för temperatur, ånga och spjäll. Döp receptet och ladda in en bild för extra tydlighet. Spara favoritrecept för snabb åtkomst.

Butiksläge 
Med ugnens butiksläge kan den vanlige användaren endast komma åt bakning med förprogrammerade recept, därmed kan man känna sig säker på att ugnsinställningarna för baket blir exakt samma varje gång som receptet används. Detta gäller oavsett om det är olika personal eller olika ugnar och butiker.

Kostnads- och energigraf
Genom att ange din kostnad för elen vid 1000 kWh så kan du i ugnens kostnads- och energigraf följa energiförbrukning och energikostnad för ugnen. Se elförbrukning och kostnad per månad, vecka eller dag. Du kan också vid färdig baksekvens se kostnad för just det baket. 

Energisparläge och energiinställningar
Med kontrollpanelens energisparläge sänks temperaturen till vald lägsta temperatur, stänger ugnens spjäll och dämpar panelens bakgrundsbelysning när ugnen inte använts under angiven tid. Ugnen aktiveras igen genom att användaren klickar på skärmen. Genom att använda sig av eco-läge drar ugnen ner mot 3 gånger lägre energi än när det är inaktivt.