Hoppa till huvudinnehåll

Årets Konditor 2022 heter Josefine Pagander!

Stort grattis till vinnaren i Årets Konditor 2022, Josefine Pagander! Efter två dagars intensivt tävlande i Årets Konditor-finalen så kunde Josefine Pagander ta hem titeln svensk mästare för professionella konditorer 2022!

Varje år så utgår finalen ifrån ett tema som finalisterna skall tolka och presentera genom sina bakverk. Årets tema var "idoler" och finalisterna imponerade stort med sina bidrag som var kreativa, fantasifulla och välsmakande. Under tävlingstiden skapade de fem finalisterna totalt 4 tårtor, 16 desserter, 10 glassbakelser och 6 chokladkakor var. Segraren, Josefine Pagander valde att tolka sina bakverk efter förebilden Carl von Linné och resultatet blev av högsta klass! Hennes kreativa bakverk genomsyrades av temat med tydlig återkoppling till Carl von Linné.

Juryns motivering Årets Konditor

"Med många avancerade tekniker och ett mod som fascinerade juryn har sobra och vackra bakverk skapats. Att smaka dem är en ren njutning. Årets tema, idol, genomsyrar alla skapelser och kommer med stor sannolikhet även att stå som tema för karriären. En ny konditor-idol har fått sitt genombrott! Vinnare av Årets Konditor 2022, tillika svensk mästare för professionella konditorer är Josefine Pagander. "

 

Så här kommenterade den nyblivne svenska mästaren sin prestation 
"Det här känns helt fantastiskt! Jag har tränat så oerhört mycket inför den här dagen och det betalade sig verkligen. Jag tror att mitt enhetliga koncept och min smaksäkerhet tog mig hela vägen till guldet. Temat idoler var roligt att tolka och det känns fint att få introducera Linné och det min morfar lärde i mina bakelser, säger Josefine Pagander, vinnare av Årets Konditor 2022.

Juryn i Årets Konditor 2022 bestod bland annat av flera tidigare segrare av Årets Konditor och Johan Larsson från Sveba Dahlen.

Image
Josefine Pagander bakverk bakelser final årets konditor final 2022 tema idol Carl von Linné Sveba Dahlen

Det här är Josefine Pagander, Årets Konditor 2022

Josefine Pagander är 24 år och har redan hunnit med att vinna SM Unga Bagare och hon var med i svenska konditorlandslaget under Konditor-EM i våras, och nu kan hon titulera sig svensk mästare för professionella konditorer.

Josefine kommer från Gerlesborg i Tanums kommun i Bohuslän och bor idag i Fjällbacka där hon jobbar som frilansande konditor på Setterlinds bageri. I framtiden drömmer hon om att öppna eget konditori hemma i Fjällbacka.

Image
Årets konditor svensk mästare professionella konditorer 2022 josefine pagander sveba dahlen

Resultat Årets Konditor 2022: 

  1. Josefine Pagander, frilansande konditor, Göteborg 
  2. Andreas Modd, bor i Uppsala och arbetar på Tak, Stockholm
  3. Guillaume Vilallonga, Mister French, Stockholm 

Delad fjärdeplats utan inbördes ordning: 
Linnea Andrae, bor i Tyresö och driver LINNEA’S, Tyresö
Aneeta Faraj, Icanders, Stockholm

 

Stort grattis till samtliga deltagare i finalen för fantastiska bidrag, engagemang och en väl utförd tävling!
Vi är stolta över att få vara med och sponsra Årets Konditor och vi önskar samtliga tävlande lycka till i framtiden.

Foto: Sveriges bagare & konditorer / Sara Trus / David Thunander

Image
Finalister Årets Konditor 2022 Segrare Josefine Pagander Sveba Dahlen