Hoppa till huvudinnehåll

Årets Konditor 2024 - Här är finalisterna!

Nu har Årets Konditor-juryn sagt sitt och uttagningen till finalen av Årets Konditor är gjord! Det är nu fem konditorer från några av landets mest prestigefulla konditorier och restaurangkök som kommer att göra upp om den ärofyllda titeln Årets Konditor under Stockholm Food & Wine/Bak- & Choklad på Stockholmsmässan den 7-8 november. Under finalen ska finalisterna skapa fyra tårtor, 24 stycken praliner, en glassuppsättning i ”take-away”-form samt 20 stycken bakelser i fri tolkning. Alla verk ska dessutom präglas av årets tema som är ”Framtid”.

Vi ser fram emot en spännande final med hög kreativitet, goda och spännande smaker och yrkesskicklighet av högsta kvalitet. 

Finalisterna i Årets Konditor 2024 är:

  • Montadar Kanbar, 27 år från Spånga, bor i Järfälla/Jakobsberg och är konditor och bagerichef på Bullar och Bröd i Stockholm.
  • Erik Möller, 36 år från Donsö, bor i Göteborg och är konditor på Clarion Hotel Post.
  • Johanna Rampitsch, 29 år från Nynäshamn, bor i Älvsjö och är konditor på Resarö Paviljongen.
  • Hilma Strömberg, 25 år från Orust, bor i Göteborg och är konditor på Clarion Hotel Draken.
  • Wictor Winqvist, 23 år från Ängelholm, bor i Stockholm och är chefskonditor på Operakällaren.

Sveba Dahlen är med som huvudsponsor av tävlingen som lyfter fram landets duktiga konditorer och belyser denna yrkesgrupps yrkesskicklighet. Vi tycker att finalisterna skall få de bästa förutsättningarna att prestera på högsta nivå och bara kunna fokusera på sin egen prestation. Därför används Sveba Dahlens stickugnar som garanterar jämna bakresultat till att grädda alla goda bakverk under finalen.

Vi på Sveba Dahlen önskar samtliga finalister ett stort lycka till i finalen!

Läs mer om tävlingen här (SBK)