Hoppa till huvudinnehåll

Vi bjuder på receptet till Årets Nationalbakelse 2024 bakad av Per Klein

Sverige! Vi har en ny Nationalbakelse som är framtagen av vinnaren i tävlingen Årets Nationalbakelse 2024 - Per Klein! Under tävlingen Årets Nationalbakelse tävlade sex av Sveriges främsta konditorer om att skapa en ny, spännande och populär konditorbakelse som kan etablera sig i svenskarnas hjärta.

Per tog hem vinsten med sitt bidrag som var en tolkning av den klassiska rulltårtan. Pers tolkning har både jordgubbscrème och jordgubbsmousse och är toppad med vispad vaniljpannacotta och färska jordgubbar. Han tog hem den hedersamma vinsten i hård konkurrens. Pers bidrag har utan tvekan potential att bli en klassiker och älskad favorit hos det svenska folket. 

Den välmeriterade juryn bestående av några av Sveriges främsta konditorer samt gäster så som Sarah Sjöström, Erik Widegård och Steffo Törnqvist hade under ledning av Tony Olsson och Magnus Johansson en delikat men tuff uppgift att utse en vinnare bland alla goda och väl genomtänkta bakverk.

Juryns vinnarmotivering i Årets Nationalbakelse lyder:

"Juryn var enig om att detta klassiska bakverk, återuppfunnet med en touch av sommarkänsla, är en blivande klassiker. Den harmoniska kombinationen av traditionella smaker och innovativ presentation för tankarna till varma sommardagar, och framför allt till Nationaldagen. Med dess förmåga att förnya det bekanta och locka fram det nya är juryn säker på att denna bakelse kommer att bli en älskad favorit."

Det vinnande receptet kommer nu att bli tillgängligt för Sveriges bagare och konditorer samt till detaljhandeln. Detta innebär att den vinnande Nationalbakelsen går att avnjuta i hela landet till veckorna kring Nationaldagen den 6 juni.

Image
Årets Nationalbakelse 2024 Recept Per Klein Sveba Dahlen