Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet! BUTIKSGASTRO 2023 - en gastronomitävling för dagligvaruhandeln

Vi är glada att presentera BUTIKSGASTRO 2023, en nationell tävling för dagligvaruhandeln som lyfter fram alla de duktiga kockar, kallskänkor, bagare och konditorer som ofta jobbar i bakgrunden i matbutikerna runt om i Sverige.

Sveba Dahlen är mycket stolta över att få sponsra och att vara en del av denna spännande tävling där Sveriges matbutikers bästa kock, bagare och konditor ska utses både i individuella klasser och som team i matbutiken.

Kategorierna i tävlingen är: 

Årets Butikskock, Årets Butiksbagare, Årets Butikskonditor, Årets Butikskök, Årets Butiksbageri, Årets Butikskonditori.

Vi ser fram emot ett år av kulinariska upplevelser och att få lyfta hantverket i Sveriges dagligvarubutiker!

Mer information om tävlingen i nedan pressrelease.

Mer information och anmälan till tävlingen här

Ny gastronomitävling för dagligvaruhandeln (Pressrelease)

Idag presenteras BUTIKSGASTRO - en ny nationell tävling för kockar, kallskänkor, bagare och konditorer inom dagligvaruhandeln. Syftet är att lyfta hantverket och ambitionerna i kök och bagerier runt om i svenska matbutiker.

"Allt fler butiker utvecklar måltidslösningar som liknar de som restauranger, caféer och bagerier erbjuder. 

Nu vill vi lyfta alla de som, ofta bakom kulisserna, höjer upplevelsen och den gastronomiska kalibern i matbutikerna", säger Pär Bergkvist, Chefredaktör för Restaurangvärlden och grundare av BUTIKSGASTRO.

Tävlingen inleds med att matbutikerna skickar in recept.

De butiker som går vidare till semifinal får ett besök av den namnkunniga juryn som utifrån detta utser de slutliga finalisterna. Finalen äger rum i Stockholm hösten 2023.

Bakom tävlingen står Restaurangvärlden och White Guide Green.

I juryn till BUTIKSGASTRO sitter bl a: Sandra Mastio, Tina Nordström, Tea Malmegård, Birgit Malmcrona, Håkan Thörnström, Stefan Ekengren, Magnus Johansson och Johan Backéus.

Partners och ambassadörer till tävlingen är Spendrups, Arla, Svenska Retursystem, Royal Greenland, Fontana, Guldfågeln, Sveba Dahlen, Sydgrönt, Violife och KåKå, 

För mer info, kontakta:

Pär Bergkvist
par@bergkvistpublishing.se
0703-184543

Video file