Hoppa till huvudinnehåll

Butiksgastro 2024 - Anmälan

Nu öppnar anmälan till Butiksgastro 2024. Mellan 29 januari och 15 mars är anmälan till Butiksgastro 2024 öppen och vänder sig till yrkesverksamma inom dagligvaruhandeln. De som kan anmäla sitt intresse till den prestigefyllda tävlingen är: bagare och bagerier, konditorer och konditorier samt kockar och restaurangkök inom Dagligvaruhandeln.

Nu är det äntligen dags för 2024 års upplaga av 2023 års stora succé Butiksgastro, tävlingen som lyfter fram alla de duktiga bagarna, konditorerna och kockarna som ofta arbetar i det dolda i dagligvaruhandeln. Som sponsor av Butiksgastro så tycker vi att tävlingen har en viktig roll i att visa upp och belysa det skickliga hantverket som finns i Sveriges dagligvarubutiker! 

Sveba Dahlen är mycket stolta över att få sponsra och att vara en del av denna spännande tävling där Sveriges matbutikers bästa kock, bagare och konditor ska utses både i individuella klasser och som team i matbutiken.

För den som är intresserad av att ställa upp i tävlingen så är det följande som gäller:

Tävlingsbidrag i form av recept på nedan skall skickas in till en granskande jury som avgör vilka som går vidare till - och får tävla i Butiksgastros semifinaler som avgörs i maj och juni. Finalerna avgörs under hösten.

Fas 1 inskickade tävlingsuppgifter, recept på:

Bagare: Fullkornsrågbröd och Kanelbulle.

Bageri: Kaka i långpanna och Kryddat Knäckebröd.

Konditor: Prinsesstårta och Toscakaka.

Konditori: Take-away dessert och Valfri snittkaka.

Kock: Dagens fisk och Vegetarisk Lasagne.

Kök: Bouillabaisse och Köttbullar.

 

Mer information på Butiksgastro.se