Hoppa till huvudinnehåll

Pizza Vichinga – utveckla restaurangens pizzakoncept!

Pizza Vichinga är vår nya elektriska pizzaugn som tillåter restaurangen att utveckla sitt pizzakoncept över en natt! Detta är ugnen som tar begreppet multi-tasking på allvar då den är en kombination av pizzaugn där pizzaiolon gräddar klassisk pizza i det nedre däcket, som håller en maxtemperatur av 350°C, och perfekt gräddad napolitansk pizza i det övre däcket vars maxtemperatur uppgår till 500°C.

Pizza Vichinga är en elektrisk pizzaugn vilket innebär att pizzabagaren aldrig behöver ordna med ved och eld vilket också utsätter både personal och gäster för rökgaser. I stället står ugnen startklar när pizzabagaren själv har valt att den ska vara redo. Den håller önskad temperatur och gräddar pizzorna jämnt och utan att torka ut dem. Dessutom får den napolitanska pizzans yta det traditionella, ofta pösiga och med ett något förkolnat och blåsigt utseende;”Cornicione-mönstret”, och dess botten det karaktäristiska leopardmönstret, som är ett resultat av den höga temperaturen som orsakar snabb jäsning och då utvecklar distinkta förkolnade fläckar på skorpan. Denna leopardfläckning är en viktig egenskap hos napolitansk pizza eftersom den ger både smak och konsistens till botten. Fläckarna är alltså ett tecken på en vällagad, autentisk napolitansk pizza! Självklart är bakresultatet i en Pizza Vichinga-ugn detsamma varje gång! 

Pizzaugnen Pizza Vichinga ger pizzabagaren större frihet i vardagen som kan ägnas åt att leverera både klassiska pizzor och traditionella napolitanska pizzor. Utöver det fungerar ugnen Pizza Vichinga perfekt om man vill erbjuda pitabröd, naanbröd, lavash etc, dvs produkter med kortare baktid och högre grad av vätska. Detta skapar ytterligare en dimension till vad pizzerian eller restaurangen kan erbjuda sina gäster utan att behöva investera i ytterligare ugnar.

Pizzaugnen Pizza Vichinga kommer i två storlekar. P402V är modellen som gräddar 4 st pizzor med en diameter om 35 cm per däck, totalt 8 st pizzor åt gången. P602V har volym för 6 st pizzor med en diameter om 35 cm per däck, dvs totalt 12 st pizzor åt gången. Notera att pizzorna i övre däck har en gräddningstid om endast 60 till 120 sekunder, varför man får ut fler pizzor under den tid som den klassiska pizzan gräddas på nedre däck. En standardpizza gräddas ungefär 5 minuter i 300°C värme, men gräddningstiden beror mycket på degen; vilket mjöl används, hur mycket vätska och socker som används i degen och vilken topping pizzan gräddas med. 

Redo att ta din restaurang till nästa nivå? Vi visar och bakar i pizzaugnen Pizza Vichinga på mässorna Internorga i Hamburg den 8-12 mars samt på GastroNord i Stockhom den 9-11 april. Välkommen!

Image
pizzaugn pizza vichinga två storlekar sveba dahlen
Image
pizza vichinga pizzaugn klassisk pizza napolitansk pizza sveba dahlen