Lördagen den 14 september i trädgården på residensets innegård i Kalmar går det fjärde Smålands- och Ölandsmästerskapet i pizzabakning. De tävlande kommer uteslutande från pizzerior och restauranger i Småland och Öland.
Varje lag ska baka och namnge fyra stycken pizzor och pizzorna ska vara av två olika sorter, en småländsk och en vegetarisk.
Alla tävlande har 45 minuter på sig att förbereda, göra klart råvarorna samt städa inför inlämning till jury och provsmakning till besökare.
De tävlande får ha med sig egen deg, tomatsås samt en egen specialråvara, i övrigt måste de tävlande att använda lokala råvaror som tillhandahålls på plats.
I juryn hittar vi:
Tävlingsledare: Gustav Arnell från Vi kan mat.
Pizzorna kommer att gräddas i Sveba Dahlens elektriska pizzaugn P-Serien High Temp med två däck som gräddar i upp till 500°C.
Vi på Sveba Dahlen önskar alla tävlande lycka till i tävlingen!