Hoppa till huvudinnehåll

Snart dags att anmäla dig till Årets Konditor 2024

Snart öppnar anmälan till Årets Konditor 2024! Arbetar du som konditor och tycker att det låter lockande att tävla i konditori? Missa inte chansen att anmäla dig och sätta din kreativitet, din hantverksskicklighet och dina tävlingsnerver på prov! Ansökan till Årets Konditor, SM för professionella konditorer öppnar den 15 april och är öppen till och med den 29 april. Därefter sker semifinal i maj och finalen äger rum den 7-8 november i Stockholm.

Årets Konditor är det svenska mästerskapet för professionella konditorer. Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer med Sveba Dahlen och Arla som huvudsponsorer. Tävlingens uppdrag är att främja utvecklingen i branschen och lyfta fram det fina hantverket och skickligheten som landets konditorer besitter. Varje år följer tävlingen och alla bakverk ett tema och årets tema är "Framtid" - läs mer om temat här.

Mer information om tävlingen hittar du här. 

Vill du veta mer vad som gäller ansökan så hittar du information nedan. Missa inte chansen att anmäla dig till tävlingen. Gör som många av landets mest meriterade och kända konditorer och ta chansen att bli Årets Konditor!

Ansökan Årets Konditor

  • Ett recept med tillhörande bild ska skickas in på valfri tårta och innehållet är valfritt.
  • Tårtan ska kunna tas med till semifinalen om du går vidare.
  • Receptet skrivs och skickas i en Word fil eller PDF. 
  • Receptet ska innehålla måttanvisningar och tillvägagångssätt. 
  • Den tillhörande bilden visar din färdiga tårta och kompletterar receptet.
  • Arrangören eller sponsorer av tävlingen Årets Konditor kan komma att publicera ansökningsbilderna vid senare tillfälle. 
  • Inför finalen får det inskickade bidraget varken med bild eller recept publiceras offentligt i någon form utan medgivande av Sveriges bagare & konditorer AB. Publicering av någon del av ansökningsbidraget kan leda till diskvalificering i tävlingen Årets Konditor.
Image
Linda Dahl Bakverk Vinnare Årets Konditor 2023 Sveba Dahlen