Hoppa till huvudinnehåll

Svenska Gastronomipriset har i år utökats med kategorierna Bagarnas bagare och Bagarnas bageri

Svenska Gastronomipriset, en prestigefylld tillställning inom restaurangbranschen, hedrar varje år branschens mest framstående aktörer genom en omröstning bland professionella kockar, konditorer, servitörer, sommelierer och bartenders i Sverige. I år har priset utökats med två nya kategorier specifikt riktade mot bageribranschen, nämligen för bästa bagare och bästa bageri. 

Denna utmärkelse är inte bara en chans för de nominerade att visa upp sina färdigheter och bidrag till gastronomin, utan även en möjlighet att stärka deras ställning inom den svenska mat- och bakvärlden. Att stå som vinnare i någon av kategorierna ger ett erkännande och bekräftelse på den nominerades arbete och expertis.

Intressant att notera är att nästan alla nominerade har en sak gemensamt – de är kunder till Sveba Dahlen, vilket pekar på kvaliteten på deras utrustning och våra maskiners popularitet bland branschens toppaktörer.

Svenska Gastronomipriset 2024 organiseras av Bergkvist Publishing och Restaurangvärlden, som är Sveriges ledande facktidning för restaurangbranschen. Vinnarna av de olika kategorierna, vilka är valda av 100 professionella i varje skrå, kommer att presenteras under en ceremoni den 13 maj på Berns i Stockholm. Detta evenemang firar inte bara de mest yrkesskickliga i branschen utan bidrar också till att sätta ljus på den kulinariska innovationen och kompetensen som Sverige har att erbjuda.

Svenska Gastronomipriset 2024 går av stapeln den 13 maj på Berns, då presenteras även vinnarna.

De nominerade är:

Image
Svenska Gastronomipriset 2024 bagarnas bagare bagarnas bageri sveba dahlen

Nominerade Konditorernas konditor

Anna Björlin, Lidingö Bröd & Pâtisserie, Stockholm
Annie Hesselstad, Bådan Cafe & Konditori, Stockholm
Damien Foschiatti, Fosch, Stockholm
Fredrik Borgskog, Borgskogs, Göteborg
Frida Bäcke, Socker Sucker, Stockholm
Josefine Pagander, Gothia Towers, Göteborg
Josefin Gauffin, Gauffin Boulangeri, Borlänge
Kalle Bengtsson, Konditori Kampanilen, Göteborg
Kasper Kleihs, Aristo, Stockholm
Linda Dahl, Operakällaren, Stockholm

Nominerade Konditorernas konditori

Bådan Café & Konditori, Stockholm
Feldts Bröd & Konfekt, Halmstad
Fosch, Stockholm
Gauffin Boulangeri & Patisserie, Borlänge
Konditori Kampanilen, Göteborg
Leijon Stenugnsbageri & Konditori, Uppsala
Lindeberg Bageri & Konditori, Orminge
Lundbergs Konditori, Stockholm
Socker Sucker, Stockholm
Tössebageriet, Stockholm 

Nominerade Bagarnas bagare

Adam Söderström, Dåndimpens Smörgåsshop, Stockholm
Alexander Pelli, frilans, Stockholm
Bedros Kabranian, Socker Sucker
Gustav Fagerman, Artisan Bread, Karlstad
Johan Sörberg, Svart/Verkstan, Eskilstuna
Josefin Åhlfeldt, Park Bageri & Konditori, Stockholm
Kim Lund, Bageri April, Västerås
Lilian Sagerfors, Ekenäs Hantverksbageri, Ljungbyholm
Petrus Jakobsson, Dåndimpens Smörgåsshop, Stockholm
Tobias Jadberg, Lillebrors Bageri, Stockholm

Nominerade Bagarnas bageri

Artisan Bread, Karlstad
Bageri April, Västerås
Bageri Leve, Malmö
Bullar & Bröd, Stockholm
Dåndimpens Smörgåsshop, Stockholm
Lillebrors Bageri, Stockholm
Park Bageri & Konditori, Stockholm
Socker Sucker, Stockholm
Svedjan Bageri, Stockholm
Säsongsbagar'n, Dalsjöfors