För den rätta effekten eller för helt täckta bakverk. Med chokladmaskinen Chokosprayer från Bakon Food Equipment öppnar sig en hel värld av möjligheter där endast fantasin sätter gränser för dina bakade produkter.
Chokladspraymaskinen finns i flera olika modeller för att kunna tillgodose just ditt bageris eller konditoris behov. Gemensamt för samtliga modeller av chokladsprutan Chokosprayer är att sprayningen av chokladen utförs med airmix-sprutpistoler. Metoden ger en enkel och exakt sprutning av dekor, olika täckande grad av t ex choklad eller vackra mönster. De elektriskt uppvärmda slangarna bibehåller också chokladen vid önskad temperatur under hela sprutprocessen. Den önskade temperaturen ställs in digitalt och chokladmaskinen säkerställer därefter exakt temperatur för flytande choklad (eller andra produkter).
Exempel på möjliga applikationer och näst intill oändliga möjligheter: tårtdekoration, beläggning av marsipan med kakaosmör, veloureffekt, fin skuggeffekt, ränder / linjer, kornmönster, fin sprayeffekt, tunt eller tjockt, snö- eller pulverdekorationer med mera. Kan även användas med schabloner.
Chokladmaskinen håller också HACCP vilket är en standard för hygienkrav.
Följande alternativ till chokladmaskin finns:
Chokladspruta Chokosprayer 100 med 1 spraypistol
Chokladspruta Chokosprayer 100 Twin med två spraypistoler
Chokladspruta Chokosprayer 1x10 liter med 1 spraypistol
Chokladspruta Chokosprayer 2 x 10 liter med 2 spraypistoler
Chokladspruta Chokosprayer 1 x 20 liter med 1 spraypistol
Chokladspruta Chokosprayer 2x 20 liter med 2 spraypistoler
Chokosprayer 100 levereras med en uppvärmd slang och har en behållare som är lämplig för användning i en mikrovågsugn. Behållaren är mycket enkel att byta.
Chokosprayer 10 eller 20 liter är utrustad med 1 eller 2 uppvärmda tryckkärl för att smälta och hålla chokladföreningen vid konstant temperatur.
Kapacitet: 500 – 3200 W
Spraytryck: reglerbar från 0,5 – 3,5 bar