Vispa grädde kan inte bli smidigare (eller godare) än så här! Öka både produktvolym och kvalitet och ge samtidigt dina kunder en härlig smakupplevelse! Tillsammans med Top Cream från Bakon Food Equipment ökar du vispvolymen med 50%! Tekniken innebär att en injektion av kyld luft går genom behållarens perforerade botten under vispningen. Därmed erhålls en utökad volym av produkten!
Gräddmaskinen vispar utöver grädde också vegetabilisk grädde och andra krämigt goda produkter, som t ex mousse och bavarois. Även kombinationer med färsk frukt och chokladbitar etc. Gräddmaskinens teknik innebär inte bara att volymen ökar, du får också en mer jämn och stadig kräm som förblir dekorativ under längre tid.
Under processen kyls luften ned till 2°C och blåses in i behållaren genom den perforerade botten. Ett system med tre filter säkerställer att ren luft blåses in i behållaren. Genom det genomskinliga Lexan-locket har du möjlighet att övervaka hela processen. Gräddmaskinen Top Cream har en omrörningsanordning med två hastigheter som du enkelt reglerar. Det är också möjligt att hålla den färdigvispade produkten i behållaren i flera timmar utan kvalitetsförlust.
Låt gräddmaskinen göra jobbet medan du fokuserar på den roliga, kreativa biten! Diskningen kommer du dock inte ifrån. Den är smidig då samtliga delar är diskmaskinsäkra och enkla att ta isär för rengöring. Maskinen har också en inbyggd sterilisator för automatisk desinfektion efter rengöring.
Gräddmaskinen är tillverkad i rostfritt stål och andra icke-korroderande material. Den håller också HACCP vilket är en standard för hygienkrav.
Mått:
Modell 2-10 liter: D780 x B500 x H1110 mm
Modell 5-30 liter: D840 x B640 x H1110 mm
Modell 2-10 liter: flytande produkt med 42 liters behållare
Modell 5-30 liter: flytande produkt med 92 liters behållare