Hoppa till huvudinnehåll

Kavlingsmaskin Rondo Automat 2000 – för hög kapacitet av kavlade degar

Kavlingsmaskinen Automat 2000 har sedan årtionden blivit begrepp för kavlingsmaskiner som presterar och fungerar! Automat 2000 är det rätta valet när det gäller kavlingsmaskiner för mycket stora degvolymer eller för flerskiftsdrift.  Den automatiska valsinställningen hos Automat-kavlingsmaskinen gör det enkelt också för orutinerad personal att producera exakta och jämna degband.

Valsarnas inställningsratt och dess unika synchro drive-system gör kavlingsmaskinerna i Automat-serien mycket enkla att sköta. Den steglösa valsinställningen innebär att minsta tillgängliga sluttjocklek kan ställas in mycket exakt. Det resulterar i att du får längre degband och därmed större antal produkter från samma degvolym.

Konstanta reduktionssteg är en nödvändig förutsättning för hög och jämn kvalitet. Den automatiska valsinställningen garanterar konstanta reduktionssteg oberoende av vem som sköter maskinen. Operatören väljer helt enkelt bara ett av fyra program och maskinen sköter sedan valsinställningen per automatik.

Du har säkert upplevt hur tunna degar har en tendens att få bucklor och vecka sig, och till slut även brista. Du kan snabbt och enkelt eliminera detta problem med synchro drive-systemet som finns på Automat. Genom att trycka ned handtaget ytterligare ett snäpp så minskas hastigheten på inmatningsbandet, vilket medför att vecken försvinner. Enkelt och genialt!

Om du vill producera bakverk med jämn kvalitet är det viktigt att degtjockleken hålls konstant. Varje tiondels millimeter är viktig, speciellt när det gäller tjocklekar under 2 mm. Det är därför som kavlingsmaskinen Automat har en graderad inställningsskala med extra stora mellanrum mellan siffrorna för tunn deg, så att det går mycket lätt att exakt ställa in önskad degtjocklek. Den tydliga skalan tillsammans med den exakta valsjusteringen ger ett degband med helt jämn tjocklek. Skalan har 0.25 mm steg från 45 mm ned till 0.5 mm.

Att öppna och stänga valsarna går mycket snabbt tack vare den speciella valsinställningsratten. Med den ergonomiskt anordnade omkastningsspaken väljer du i vilken riktning maskinen ska arbeta. Detta betyder att du kan stå längs maskinens huvud och hålla bättre uppsikt över degbandet under kavlingen.

Du kan också göra rent skrapan väldigt smidigt utan hjälp av några verktyg. Samtliga delar som behöver rengöras är mycket lätta att komma åt. En mjöluppsamlingsbricka minskar mjölsvinn och nedsmutsning varför vi rekommenderar att köpa till detta till din kavlingsmaskin

Fyll i dina uppgifter för att bli kontaktad gällande

Det här får du!
  • Automatisk valsinställning – vem som helst kan kavla degar till perfektion
  • Synchro drive-system – eliminerar veck och bubblor på degbandet
  • Tydlig och exakt skala för valsinställning
  • För höga volymer av deg
  • Hygienisk, enkel att rengöra
Tillval

Kavlingsband av blå plast

Mjölsuppsamlingsplåt

Automatisk mjöldoftare

Degupprullning (SSO 687)

Justerbara fötter

Broschyr

Relaterade produkter

Kavlingsmaskin Mekanisk – Rondomat 4000

I ditt företag producerar du bakverk av många olika slags deg. För laminering och kavling behöver du...

Läs mer
Kavlingsmaskin Mekanisk – Manomat 2000

Kavlingsmaskinen Manomat 2000 är en riktig arbetshäst bland kavlingsmaskiner! Manomat 2000 är det...

Läs mer
Kavlingsmaskin Mekanisk - Econom 4000

Du vet att kvaliteten på dina artisan-bakverk bestäms redan i degkavlingen, att kavlingsmaskinen är...

Läs mer
Kavlingsmaskin Datorstyrd – Rondostar 5000

Har ditt företag har vuxit och du vill kunna bearbeta mer deg i din kavlingsmaskin? Eller vill du...

Läs mer