Hoppa till huvudinnehåll

Glimek Brödlinje BL600 - Pressrelease

Nu lanserar vi vår största och mest effektiva brödlinje någonsin, Glimek BL600. BL600 är utvecklad för att möta volymen i ett industriellt bageri. Brödlinjen är kraftfull och tillverkad av robusta och hygieniska material, som rostfritt stål och blå clean line mattor.

Brödlinjen klarar degämnen om 100 – 1 500 gram och kan köra upp till 6 000 bitar / timme beroende på typ av deg och vikt. Med en brödlinje som BL600 får bageriet en jämn och kontinuerlig bakning och säkerställer att bakresultatet alltid blir detsamma.

Glimek Brödlinje BL600 består av flera fristående deghanteringsmaskiner som tillsammans utgör en hel linje. Det innebär att säkerheten stärks då handhavandet av nödstopp enkelt nås från ett ställe och stoppar hela produktionsflödet. I linjen ingår en degavvägare, en rundrivare, ett vilskåp samt en eller två långrullare beroende på produktionstakt.

Med en brödlinje av den här typen möter vi efterfrågan från kunder som har hög volym av produkter som ska bakas av varje dag och som måste tänka på produktionskostnaden. Med en brödlinje kapas stora delar av humankapital samtidigt som bageriet blir effektivare och mer uniformt, säger Niklas Alricsson, försäljningschef på Sveba Dahlen.

Glimek Brödlinje BL600 demonstreras på mässan iba i München, Tyskland, den 22-26 oktober 2023. Besökare i monter B1.150 har då chansen att se hur linjen fungerar i praktiken.

Om Glimek

Glimek grundades 1948 och är specialiserade på kundanpassad deghanteringsutrustning. Produktsegmentet innefattar grythiss, degbehållare, degavvägare, rundrivare, vilbanor, vilskåp och långrullare. Maskinerna kan användas separat eller sättas samman till en unik brödlinje, vilket effektiviserar arbetet i bageriet.

Varumärket är marknadsledande i Norden inom deghantering och ett väletablerat varumärke globalt, känt för hållbara, rostfria och robusta deghanteringslinjer, som är säkra och enkla att använda och som lever upp till internationella livsmedelshanteringskrav. 

Glimek tillverkas i Fristad, Sverige och ägs och utvecklas av Sveba Dahlen.

Kontakt

Åsa Ericsson Marknadschef Telefon: +46 725 32 55 80
Niklas Alricsson Försäljningschef Telefon: +46 705 34 49 34

Ladda ner pressreleasen som pdf här

pdf
Image
Brödlinje BL600 för industriell produktion Glimek Sveba Dahlen

Industriell brödlinje BL600 - upp till 6000 bitar/timme

Image
Brödlinje Industriellt bageri BL600 Glimek
Brödlinje Industri BL600

Glimek brödlinje BL600 är en robust och stryktålig brödlinje för industriell brödproduktion. Den har...

Läs mer