Hoppa till huvudinnehåll
fre, 2021-11-12 - 00:00

Kasper Kleihs, Årets Konditor 2021!!

Det blev alltså Kasper Kleihs från Ullared tog hem guldmedaljen i Årets Konditor 2021, tillika svenska mästerskapen för professionella konditorer. Utifrån temat Fenomen tolkade Kasper sin tårta, tallriksdessert och bakelser med stor inspiration från olika väderfenomen, från lugnet före stormen till full storm och cyklon. Ett spektakulärt succékoncept blandat med imponerande hantverksskicklighet fick juryn på fall. Tävlingen avgjordes inför publik och via livesändning från Stockholmsmässan under fredagen. Förutom äran att bli utsedd till Årets Konditor fick vinnaren en vinstsumma samt en ny Varimixer Teddy.

Såhär löd juryns motivering: “Med årets vinnare får vi se en tolkning på temat Fenomen som är helt fenomenalt. Med fokus och målmedvetenhet har vinnaren med stor hantverksskicklighet och precision i världsklass, levererat ett elegant bord där alla sinnen och element får ta plats i ljuset.”

Kasper har stor internationell tävlingserfarenhet

Kasper Kleihs är född 1993 och jobbar idag som konditor på restaurang Étolie i Stockholm. Kasper är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsen som tidigare tävlat flertal gånger i Kocklandslaget. Han är Head Pastry Chef i Swedish Culinary Team och har stor internationell tävlingserfarenhet med flera guldmedaljer i bagaget, både i junior- och seniorsammanhang. Så sent som 2020 var han med och tog hem en silvermedalj med svenska Kocklandslaget i Culinary Olympics. Kasper började sin bana i restaurangbranschen vid en praktik på en lokal krog i Ullared i årskurs 8. Redan där visste Kasper vad han ville jobba med. På samma restaurang jobbade hans mamma, som blev lite av en sparringpartner i köket under uppväxten. Under förberedelserna för Årets Konditor så har Kasper laddat med en noggrant planerad träningsplan och en vass spellista med vinnarmusik.

Såhär kommenterar Kasper Kleihs, Årets Konditor 2021 fredagens tävling: "Jag är otroligt nöjd, då jag siktade på att vinna känns det härligt att plocka hem guldet. Min känsla för dagen var som min tolkning av dagens tema, att inleda med ljusets fenomen som gav ett lugn före den begynnande stormen och avsluta med cyklonen som sveper in med all sin kraft och ta hem alltihop."