Hoppa till huvudinnehåll

Grattis till Linda Dahl, Årets Konditor 2023!

Efter en spännande finaldag med otroligt hög nivå, står det klart att Linda Dahl, från Olofström, men baserad i Stockholm, nu bär titeln som Årets Konditor 2023! Hon kan även titulera sig Svensk Mästare för professionella konditorer! Linda Dahl imponerade stort med sina vinnande bidrag.

Under tävlingen, som arrangeras av Sveriges bagare & konditorer och sponsras av Sveba Dahlen, imponerade Linda med sina mästerliga bakverk som smaksattes med svarta vinbär, krusbär, äpplen och punsch, en nytolkning av temat "Old School". De fyra finalisterna hade under tävlingsdagen sju intensiva timmar på sig att skapa tre olika delmoment: fyra tårtor, tolv stycken éclairer och tio stycken kondisbitar.

[Bilder: Pressbild Sveriges bagare & konditorer]

 

Linda, för närvarande verksam som konditor på Operakällaren i Stockholm, uttryckte sin entusiasm över segern och reflekterade över hennes tävlingsbidrag, där hon betonade vikten av rena smaker och hantverksskicklighet som nyckeln till framgång. "Det här känns helt fantastiskt, vilken ära! ...att få bära titeln som Årets Konditor 2023," sa en strålande glad Linda Dahl efter segern.

Sveba Dahlen vill passa på att gratulera samtliga tävlande till en väl genomförd tävling med inspirerande bakverk, fantastiska och smaksäkra bakverk samt en spännande tillställning. Det ser ljust ut för den svenska konditorscenen framöver!

Är du intresserad av vilken ugn de tävlande använde under finalen så kan du läsa mer om den nedan tillsammans med juryns vinnarmotivering och resultatet i tävlingen.

Juryns vinnarmotivering i Årets Konditor 2023:

”Årets Konditor 2023 - är en sann mästare i konsten att skapa vackra symfonier av både smaker och former. Med en hantverksskicklighet som vittnar om år av passionerat arbete, har vinnaren frammanat kulinariska mästerverk som följer tävlingens tema ”Old School”. Vinnarens arbete präglas av en unik precision, stor respekt för råvaror, och en förmåga att lyfta och kombinera rena, balanserade smaker med enastående konsistenser. Genom bakverken flödar en stark glöd och en djup förståelse för konditoryrkets kärna – en sann inspiration och en värdig vinnare.”

I den välmeriterade smak- och metodjuryn återfanns bland annat Johan Larsson från Sveba Dahlen. 

Resultat Årets Konditor 2023:

  1. Linda Dahl, Konditor på Operakällaren, Olofström/Stockholm.
  2. Hampus Fors, Konditor på Signum, Göteborg.
  3. Montadar Kanbar, bagerichef och konditor på Bullar&Bröd, Järfälla.
  4. Linnea Andrae, driver egna konditoriet LINNEA’S, Tyresö.

 

Läs mer på Årets Konditors hemsida

Image
Linda Dahl Bakverk Vinnare Årets Konditor 2023 Sveba Dahlen

Linda Dahl - Presentation Bakverk Årets Konditor 2023

Image
Hampus Fors Bakverk Årets Konditor 2023 Sveba Dahlen

Hampus Fors - Presentation Bakverk Årets Konditor 2023

Image
Montadar Kanbar Bakverk Årets Konditor 2023 Sveba Dahlen

Montadar Kanbar - Presentation Bakverk Årets Konditor 2023

Image
Linnea Andrae Bakverk Årets Konditor 2023 Sveba Dahlen

Linnea Andrae - Presentation Bakverk Årets Konditor 2023

Kombinationsugn Ministickugn S-Serien

S-Serien är kombinationsugnen som är tillgänglig med roterande ministickugn och kombinationer av...

Läs mer