Hoppa till huvudinnehåll

Linnea’s – drömmen om det lokala hantverksbageriet som gått i uppfyllelse

Det var nog fröet till en passion som såddes där i 6-årsåldern när Linnea Andrae och hennes pappa började baka kanelbullar om lördagarna tillsammans. Pappa mest för att han ville äta bullarna men för Linnea blev det startskottet till drömmen om ett eget konditori. En dröm som nyligen gått i uppfyllelse trots att Linnea endast är 19 år gammal.

Linnea’s pâtisserie, café och konditori blev verklighet i den stund som Linnea hittade den perfekta lokalen på Strandtorget i Tyresö, Stockholm, Sverige. Linnea hade då också en tydlig bild av att hon ville erbjuda sina kunder både bröd, bullar, macarons, tårtor och bakelser. Med det som mål började hon undersöka vilken typ av ugn som skulle passa verksamheten och landade då i beslutet om att det var den roterande ministickugnen i S-Serien, SR240, som bäst levde upp till hennes krav om mångsidighet.

  -Sveba Dahlens säljare var snabb på att återkoppla till mig. Han gav mig också tips och idéer på annat än bara bagerimaskinerna och var här flera gånger och såg till att allt gick bra med både installation och uppstart, säger Linnea.

Installationen av ugnen och jässkåpet, F200, gick bra. Man fick plocka ut ett fönster för att få in ugnen men därefter har allt gått smidigt. Linnea berättar att det är första gången hon bakat i en ugn från Sveba Dahlen men att hon är mycket nöjd. Inkörningsperioden tog knappt en dag.

- Sveba Dahlen har jättebra service! Manualerna är enkla och tydliga, ugnen funkar jättebra. Sedan har man webben, YouTube men också telefonsupporten ett samtal bort. Jag är verkligen glad att jag valde Sveba Dahlen. Bakresultatet är jag också supernöjd med – högsta kvalitet!

Öppningsdagen blev kort sagt en succé där kön ringlade sig fram utanför dörren. Detta trots att Linnea egentligen enbart marknadsfört sig på Instagram och med anslag utanför lokalen. Sedan dess har det rullat på väl och idag har Linnea’s såväl trogna stamkunder som nya ansikten varje dag.

För Linnea är det av stor vikt att det hon bakar innehåller ekologiska och närproducerade ingredienser. Självklart på grund av hållbarhet- och miljötänk men hon menar också att smakerna blir så mycket bättre när man använder närproducerat. Detta innebär att hon till viss del använder egenodlade bär och frukter, som till exempel äpplen och svarta vinbär när det är säsong, men hon köper också närproducerade ägg med mera under sina inköpsrundor.

-  Jag väljer ut de saker som jag tänker att jag själv skulle vilja ha om jag skulle gå på konditori, menar Linnea.

Linnea’s använder ugnen konstant under dagen och allt som bakas är laktosfritt. Linnea bakar själv allt från bröd, bullar och tårtbottnar varje dag och planerar kommande dagar genom att sätta degar på kalljäsning i jässkåpet för att baka av efterhand. Inspiration hämtar Linnea från naturen och sin egen fantasi. Hon testar sig därefter fram till sin egen smak och konsistens på deg och bakverk. Mest efterfrågat i konditoriet är bakelser och tårtor. Linnea tror att det beror på att det är så hennes kunder känner till henne, genom tv-programmet ”Hela Sverige bakar Junior” som Linnea vann 2015, bara 13 år gammal.

Linneas egen favorit i konditoriet? Efter lite betänketid svarar hon;

- Bakelse. Den med smaken hallon-päron-vanilj. Den är väldigt populär bland kunderna också!

Relaterade produkter

Kombinationsugn Ministickugn S-Serien

S-Serien är kombinationsugnen som är tillgänglig med roterande ministickugn och kombinationer av...

Läs mer