Hoppa till huvudinnehåll

Stella Pizza siktar mot stjärnorna – ambition behöver inte gå hand i hand med dyrt!

Stella Pizza är resultatet av två kollegors gemensamma dröm om att förverkliga sin idé om att utveckla barndomens förortspizza till en pizzakedja som erbjuder pizzor med twist för alla – alla dagar i veckan.

Jonas Lagerström och Danny Falkeman är kockduon som jobbat tillsammans sedan ett tiotal år tillbaka efter att ha träffats i ett restaurangkök i Oslo, Norge. Gemensamt har de etablerat restaurang Etoile i Stockholm, Sverige, en restaurang som i februari 2020 fick sin första stjärna i Guide Michelin.

Stjärnan var säkert välförtjänt, då Jonas Lagerström, liksom Danny Falkeman, är kända ansikten i restaurangbranschen. Jonas har varit aktiv i Svenska Kocklandslaget, Svenska Juniorlandslaget och han har tävlat i både Årets Kock och Bocuse D’Or Sverige. Dessutom har han en vinst från Kockarnas Kamp 2020, en teveserie i Sverige där etablerade kockar tävlar i matlagning mot varandra.  Även Danny har medverkat i Årets Kock.

Stella Pizza är egentligen motpolen till restaurang Etoile. Hela konceptet bygger på tanken att alla ska kunna äta pizza en eller flera dagar i veckan till ett bra pris. Barn upp till 12 år äter till exempel gratis i målsmans sällskap och det är enkelt att beställa online och få pizzan hemleverad. Eller också väljer man att äta på plats i restaurangen.

- Pizza för oss svenskar är något helt annorlunda än i till exempel Italien, säger Jonas och fortsätter; De är innovativa och nischade. Vi på Stella är mer mitt i mellan, jobbar med färska råvaror och hållbara producenter men försöker hitta inspiration i kombinationen med ”fulpizzerian”. Pizza kan man äta varje gång man inte orkar laga mat!

Stella Pizza har öppet alla veckans dagar, klockan 10-22, och till sin hjälp har man Sveba Dahlens Beyond Black pizzaugn med två däck (P602BB). Restaurangen gräddar cirka 200 stycken lunchpizzor och totalt runt 400 stycken pizzor på en dag. Man har faktiskt fått stänga restaurangen tidigare vissa dagar då degen inte räckt till den stora efterfrågan.

- Pizzaugnen är verkligen effektiv och vi är så nöjda med resultatet, säger Jonas, som menar att bekymret man har idag är att hinna med då tempot är högt. Vi behöver investera i en DAUB bullrivare, tror jag! Då skulle vi ha färdiga degbollar att jobba med, vilket hade sparat tid för oss!

Stella Pizza har 15 medarbetare anställda hel- eller deltid och letar efter fler duktiga pizzabagare. Ambitionen att utöka till flera restauranger i Stockholmsområdet ligger i planerna för nära framtid. Dessa restauranger kan bli något mindre än koncept-restaurangen, men möjligheten skall ändå finnas att kunna äta på plats, även om det kan bli mer ”hål-i-väggen-stuk” på dessa.

Installationen av pizzaugnen till Stella Pizza sköttes av Sveba Dahlens partner Alilux storkök.

- Det har varit så skönt att det funkat problemfritt med installationen och med bakningen! Direkt efter installationen kunde vi sätt igång att provbaka våra pizzor. Det var 3 intensiva veckor innan vi öppnade, säger Jonas.

På menyn finns idag 12 olika sorters pizzor, alla noggrant testbakade och provsmakade. Och ja, kebabpizzan finns på menyn men också den inte lika klassiska svamp- och tryffelpizzan!

Video file

Relaterade produkter

Pizzaugn P-Serien

P-Serien från Sveba Dahlen är elektriska pizzaugnar av högsta klass för professionella pizzabagare...

Läs mer