Hoppa till huvudinnehåll

Nya Varimixer ERGO och AR200 vispmaskin

Vispmaskinen och degblandaren ERGO, samt AR200 är tillbaka med flera förbättringar, moderniseringar och ny uppdaterad kontrollpanel. Uppdateringar som kommer att leda till både ökad effektivitet och hållbarhet. Med ERGO 60, 100, 140 liter och AR200 får du en maskin med flera funktioner - flera verktyg gör att du med en och samma maskin kan vispa, blanda eller knåda. Verktygen monteras med enkelhet i det smidiga och extra förstärkta bajonettsystemet med dubbla piggar som medför minskat slitage på maskin och verktyg. Dessutom kan du utrusta maskinerna med kittlar som rymmer mindre volymer. Båda modellerna har stark motor med kraftfull frekvensomvandlare som klarar stora mängder tunga ingredienser. ERGO passar utmärkt för medelstora bagerier och restauranger medan AR200 är ett bra alternativ för stora bagerier och storskalig livsmedelsproduktion.

ERGOnomisk användning

Med Varimixers ergonomiska vispmaskiner från ERGO-serien så är det inte nödvändigt att avlägsna blandningsredskapen när det är dags att sänka och ta bort kitteln för att byta ut den mot nästa sats. Vispmaskinens design med ett högt stativ medför att du kan sänka den rostfria kitteln under blandredskapet så att varje redskap monteras av separat. Kitteln fraktas i väg med någon av Varimixers grytlyftar eller kittelvagnar och den nya kitteln rullas på plats mellan maskinens två armar. Kitteln centreras och låses fast automatiskt av maskinen när den höjs. På AR200 låses kitteln fast och sänks eller höjs med ett smidigt handtag eller automatiskt genom en knapptryckning, i en enda rörelse.

Med ERGO undviker användaren ansträngande lyft och arbetsställningar eftersom vispmaskinen har en banbrytande ergonomisk design med elektrisk höjning och sänkning av kitteln. Du behöver aldrig böja på ryggen när du arbetar med Varimixer ERGO.

Du kommer lätt åt att byta redskap med den rätta ergonomiska arbetshöjden. Till och med de allra största kittlarna kan lyftas enkelt och ergonomiskt med den elektriska lyftanordningen med självsmörjande motor. När du startat ditt blandningsprogram behöver du inte övervaka blandningsprocessen. När tiden har gått ut sänker kontrollsystemet kitteln, så att redskapen kan droppa av direkt ned i kitteln.

Image
Ergo rostfritt, avtagbart skydd diskbart ergonomisk design Varimixer Sveba Dahlen

Enkel, hygienisk rengöring

ERGO, AR200 och deras verktyg samt kittlar är mycket smidiga att rengöra och diskas i enlighet med IP53-standarden. Det avtagbara säkerhetsskyddet, kittlar och verktygen är tillverkade i rostfritt stål och kan rengöras i diskmaskin.

Samtliga maskinmodeller är tillverkade med lättstädade ytor och utan externa skruvar eller öppningar. ERGO 60 liter och 100 liter finns som vitmålade eller i rostfritt stål. ERGO 140 liter och AR200 är tillverkade i rostfritt stål. Med tillval blir maskinen spolsäker (IP54) för extra effektiv renhållning.

Image
Ergo AR200 enkel rengöring hög hygien Varimixer Sveba Dahlen

Användarvänlig kontrollpanel

Den nya VL-5 kontrollpanelen är utrustad med pekskärm och tydliga val som gör den enkel att använda utan extra utbildning. Panelen erbjuder upp till 20 sparade blandningsprogram som programmeras direkt i panelen eller i dator för import till vispmaskinen via USB. I kontrollpanelen finns också snabb tillgång till favoritrecept, snabb timer-/ och hastighetsjustering, driftlogg, tillgång till reservdelslista och bruksanvisning via QR-kod och språkval.

Kontrollpanelen är utrustad med nedan funktioner

 • Sänk och höj kitteln med pilarna på skärmen.
 • Direkt tidsinställning genom att trycka på klockan.
 • Favoritknappar för snabbstart av valt recept.
 • 20 program tillgängliga.
 • Programmering kan göras på kontrollpanelen.
 • Programmering kan göras på en PC med efterföljande uppladdning till maskinen via USB.
 • Avläsning av driftdata på panel eller för nedladdning till USB.
 • USB-kontakt på maskinen för import och export av recept.
 • USB-kontakt på maskin för export av maskinlogg.
 • Valfritt PIN-kodskydd för recept.
 • Tillgång till bruksanvisning och videoinstruktioner via QR-koder.
 • Språkval av kontrollpanel.
Image
ERGO och AR200 Varimixer Vispmaskin Kontrollpanel touchskärm VL5 Sveba Dahlen
Vispmaskin ERGO

Med de ergonomiska vispmaskinerna Varimixer ERGO 60 liter, 100 liter och 140 liter är det inte...

Läs mer
Vispmaskin AR

Den legendariska vispmaskinen i Varimixer AR-serien uppfyller kraven för robusta, kraftfulla 30...

Läs mer