Hoppa till huvudinnehåll

Vispmaskin AR – vispmaskin och degblandare för bageri, restaurang och konditori!

Den legendariska vispmaskinen i Varimixer AR-serien uppfyller kraven för robusta, kraftfulla 30-liters, 40-liters, 60-liters, 80-liters, 100-liters och 200-liters vispmaskiner och degblandare. Även degblandare för produktion av pizzadeg (AR40P och AR60P). Varimixer AR-serien vispmaskiner har variabel hastighet och en unik ergonomisk och tidsbesparande mekanism som sänker, höjer och låser kitteln på plats i en automatisk rörelse, vilket gör driften av även de största vispmaskinerna vardagligt enkel. Det finns också flera olika tillval av utrustning för anpassning till just ditt behov som till exempel köttkvarn, grönsaksskärare och automatisk skrapa för effektivare blandning med mera.

Oavsett om du behöver blanda, vispa eller knåda, finns det troligtvis en Varimixer AR vispmaskin som är perfekt för jobbet. Denna degblandare passar medelstora bagerier och storkök men också storskalig livsmedelsproduktion. De kraftfulla motorerna klarar stora mängder tunga ingredienser. Blandningstiden kan enkelt justeras och övervakas på den digitala timern. Degblandaren stannar vid 00:00 och avger en signal för att varsko operatören när maskinen arbetat färdigt.

Hastigheten regleras variabelt av ett mycket robust remsystem istället för traditionella växlar. Lösningen innebär att vispmaskinen inte innehåller någon olja. Därmed finns heller ingen risk för att olja hamnar i kitteln.

Kitteln placeras enkelt mellan de två armarna. Kitteln höjs, centreras eller låses fast med handtaget eller automatiskt med en knapptryckning, i en enda rörelse. I 100-liters Varimixer AR är dessa funktioner automatiska. Vid köpet väljer du mellan en transportvagn eller en elektrisk lyftanordning som transporterar kitteln till och från degblandaren. Detta säkerställer trygg ergonomi vid påfyllning och tömning av kitteln.

Varimixer AR30, AR40 och AR60 levereras med ett avtagbart säkerhetsskydd som snabbt kan monteras utan verktyg. Skyddet hålls på plats av magneter, som samtidigt fungerar som en säkerhetsbrytare. Fram- och baksidan på skyddet är lätta att avlägsna och kan diskas i diskmaskin vilket underlättar rengöring av vispmaskinen och säkerställer bästa möjliga hygien.

Varimixer AR80 och AR100 levereras som standard med en fast säkerhetsskärm i CE -godkänd plast men kan också utrustas med ett avtagbart plastskydd.

Varimixer AR200 rymmer 200 liter och är mycket kraftfull och klarar av stora mängder tunga ingredienser. Samtliga ytor tillverkade i rostfritt stål. Det medför enkel rengöring enligt IP53-standard. Med tillval blir AR200 spolningssäker och går då att rengöra enligt IP54-standard för bästa hygien. Blandaren har automatisk fixering av kitteln och sänks eller höjs samt låses fast med handtaget, eller automatiskt genom en knapptryckning, i en enda rörelse. Liftmotorn är försedd med självsmörjning.

AR200 har också en digital pekskärm, VL-5 med ram i rostfritt stål. Kontrollpanelen som också återfinns på ERGO är enkel att använda och är utrustad med smidig, digital tidsinställning, hastighetsjustering, start/stoppknappar, knapp för sänkning av kitteln, driftlogg och alarm. Den har också ett smart receptsystem med upp till 20 receptplatser som du skriver in i panelen eller i en dator för att importera till din vispmaskin via USB-minne. Du kan också exportera recept för att föra vidare till ytterligare blandare. Dina receptfavoriter placeras på startskärmen för snabb åtkomst. Vispmaskinen levereras också med ett avtagbart säkerhetsskydd i rostfritt stål, som är lätt att sätta fast, men kan också utrustas med ett slutet skydd av rostfritt stål, som skyddar mot damm och stänk. Båda säkerhetsskydden är CE-certifierade.

Tillval om mindre kittlar med matchande verktyg finns tillgängliga för alla modeller (utom AR200), så att mindre satser kan produceras också med de stora maskinerna. Två storlekar i en ökar mångsidigheten!

Varimixer AR40 och AR60 finns i en speciell pizzaversion med en extra kraftfull motor som enkelt klarar 32 respektive 46 kg pizzadeg med 50 procent torrsubstans.

Varimixer AR30, AR40, AR60 och AR80 kan också beställas med hjälputtag för köttkvarn och grönsaksskärare.

Varimixer AR vispmaskiner finns i färgen vitt (pulverbeläggning) och som tillval i rostfritt stål. Den går också att få i marinutförande i rostfritt stål som uppfyller USPHS -kraven. Modellerna på 60 liter och högre kan levereras med ett vattentätt blandarhuvud, så att hela maskinen kan blötas ned under rengöring.

Fyll i dina uppgifter för att bli kontaktad gällande

Video file
Video file
Det här får du!
 • Flera funktioner i en enda maskin.
 • Robust och kraftfull.
 • Ergonomisk design.
 • Enkel att använda.
 • Mjuksänkning av kitteln.
 • Automatisk fixering av kitteln (beroende på val av modell).
 • Automatisk skrapning av kitteln (beroende på val av modell).
 • Magnetisk och avtagbar skärm.
 • Säkerhetsskydd för kitteln.
 • Variabel hastighetsreglering.
 • Digital timer.
 • Verktyg i rostfritt stål.
 • Verktyg samt säkerhetsskydd går att diska i maskin.
 • Enkel att rengöra.
 • Välj mellan vitt (standard) eller rostfritt utförande (tillval).
 • Många tillval.
AR200 kontrollpanel

AR200 är utrustad med en digital kontrollpanel med pekskärm med nedan funktioner.
- 20 programmerbara recept – konsekvent och automatisk produktion.
- Favoritrecept för snabb hantering.
- Funktion för pinkod för recept.
- Redigera recept i dator.
- Importera / exportera recept via USB-minne - möjligt att ha samma recept i flera blandare.
- Driftlogg.
- Exportera driftlogg till USB.
- Snabb digital tidsinställning.
- Hastighetsreglering.
- Snabb åtkomst till manual och reservdelslista via QR-kod.
- Knapp för skålsänkning
- Alarm.
- Pausfunktion.
- Smidig menysystem.
- Språkval.

Broschyrer
pdf
Document
Broschyr AR30 (2.67 MB)
pdf
Document
Broschyr AR40 (2.39 MB)
pdf
Document
Broschyr AR60 (2.49 MB)
pdf
Document
Broschyr AR80 (2.79 MB)
pdf
Document
Broschyr AR100 (2.05 MB)

Referenser

Relaterade produkter

Vispmaskin – Kodiak

När vispmaskinen Kodiak från Varimixer utvecklades observerade designers och ingenjörer det pågående...

Läs mer
Vispmaskin Bordsmodell – Teddy

En ultramodern, kompakt och robust vispmaskin, degblandare och mixer, som är perfekt för mindre...

Läs mer
Vispmaskin ERGO

Med de ergonomiska vispmaskinerna Varimixer ERGO 60 liter, 100 liter och 140 liter är det inte...

Läs mer
Grytlyft Easylift

Grytlyftar i serien Easylift från danska Varimixer underlättar vardagen i bageriet eller...

Läs mer
Grytlyft Flexilift Inox

Grytlyftarna i serien Flexilift Inox från Varimixer finns i två olika modeller, som hög kittellyft...

Läs mer
Grytlyft Megalift Inox

Varimixers industriella grytlyftar är byggda på en tradition av produktutveckling, baserat på...

Läs mer