Den 8 mars är det dags för Sveriges pizzaelit att göra upp om titeln Sveriges bästa pizzakock 2023 i tävlingen Pizza Champion Cup. I år hålls tävlingen på Kistamässan under Fastfood & Café & Restaurant Expo i Stockholm och vi förväntar oss en stor publik och pizzor av världsklass! Tävlingen ger pizzakockar från hela landet möjlighet att visa upp sig och ge sitt pizzaföretag extra publicitet.
Tävlingen avgörs i 4 kategorier: Årets Pizzakock, Sveriges Bästa Gourmetpizza, Sveriges Bästa Italiensk Klassisk Pizza (Napoli Style Pizza) och Sveriges Bästa Italiensk Margheritapizza (Napoli Style Pizza). Dessutom delas det ut vinnare i dessa specifika kategorier: Bäst val av råvaror, Bakat med kärlek, Bäst ostblandning, Bäst tomatsås, Bäst och frasigast pizzabotten samt Mest uppfinningsrika pizza.
Pizzakockarnas tävlingsbidrag bedöms av en högprofilerad jury bestående av professionella pizzabagare och experter, däribland Mike Arvblom som är tidigare världsmästare i pizza och grundare av Pizza Champion Cup. Vi är säkra på att juryn kommer att få en tufft men mycket välsmakande uppgift! Se samtliga tävlande samt jurymedlemmar längre ner på sidan.
Besöker du Pizza Champion Cup under Fastfood & Café & Restaurant Expo får du inte att missa Sveba Dahlens monter, M:21.
Sveba Dahlen är huvudsponsor till eventet och sponsrar med elektriska pizzaugnar av högsta kvalitet! Pizzaugnarna du kan se på tävlingsområdet är: High Temp pizzaugn som gräddar napolitansk pizza i upp till 500 grader, premium pizzaugn P-Serien samt en P-Serien Beyond Black!
Mer information om tävlingsugnarna nedan.
Den 9 mars fortsätter Pizza Champion Cup med föreläsningar och utbildning i tävlingsområdet - Pizza Innovations. Här kan du bland annat lära dig mer om Sveba Dahlens pizzaugnar. Se schema nedan:
10:00 -10:30 - Arla
10:30 -10:45 - Sveba Dahlen with team Robot Coupe
16-17 Italian Pizza school
Wally Munteanu - Bulldog Kitchen
Bledar Lezha - Göteborg
Zeki Hanouch - Trattoria Gabriel - Norrköping
Amir Bozaghian - Vezzo - Umeå
Sandro Reljanovic - La Cucina Della Nonna - Lidköping
Serhat Karakas - Pizzeria Skeppet - Hallstahammar
Abdelkader Cheriet - Restaurang Estelle - Bollnäs
Abadhar Hayyawi - Havets pizzeria- Falkenberg
Vedran Papac - Crust Lab - Malmö
Anna Foglietta - Rodolfino - Stockholm
Aldin Tatar - Trattoria Pizza
Johan Särbäck - GASTRO|Nome - Lund
Johannes Danielsson - Vedeldspizzan-Pizzatruck - Herrljunga
Zeki Hanouch - Trattoria Gabriel - Norrköping
Serhat Karakas - Pizzeria Skeppet - Hallstahammar
Amir Bozaghian - Vezzo - Umeå
Vedran Papac - Crust Lab - Malmö
Abdelkader Cheriet - Restaurang Estelle - Bollnäs
Pasquale Zito - GASTRO|Nome - Lund
Pasquale Zito - GASTRO|Nome - Lund
Aldin Tatar - Trattoria Pizza
Mirko Masucci
Sandro Reljanovic - La Cucina Della Nonna - Lidköping
Wally Munteanu - Bulldog Kitchen
Md Habibur Rahman - Margherita Vedugns Pizza Food Truck - Södermalm
Niklas Nilsson - Pizzeria D Giro - Klagshamn
Zeki Hanouch - Trattoria Gabriel - Norrköping
Vedran Papac - Crust Lab - Malmö
Andrei Dima - Jaja Napoli - Ängelholm
Sandro Reljanovic - La Cucina Della Nonna - Lidköping
Anna Foglietta - Rodolfino - Stockholm
Abubacarr (Abu) Kolley - Stella Pizza - Stockholm
Linda Kurdve Jansson - Sönnertorp Krog
Mike Arvblom | VM-Guld Pizzakock (juryordförande)
Petrut Pruna | Skandinavisk Pizzamästare
Jonny Yuksel | Svenskt Guld & Skandinaviskt Guld
Josef Hakimi | Nordiskt Guld
Simone Pizzuto | Vinnare av Sveriges Bästa Gourmétpizza 2019
Tony Gerasovski | SM-Mästare
Jannis Pebes | Svenskt Silver
Dan Arvblom | Vice Ordförande i Pizza Champion Cup
Marius Niva | Norsk Pizzaexpert
Riccardo Birghillotti | Pizza Champion Cup Pizza Chef Of The Year 2018, och en av den enda AVPN-certifierade pizzeriorna i regionen.
Marco Fuso | Prisbelönt pizza kock & pizza expert
Anders Nordquist | Pizza bakgrund från restaurangbranschen både från Sverige och internationellt.