Hoppa till huvudinnehåll

Kundanpassad indirekt gasuppvärmd tunnelugn, energieffektiv med hög kapacitet

Sveba Dahlen indirekt eldade gastunnelugn för industriell produktion erbjuder dig en unik flexibilitet och förmåga att producera så gott som alla typer av bakade produkter. Ugnen är byggd på ett koncept där varje zon har två Weishaupt ™ gasbrännare som värmer luften och distribuerar den till toppen och botten av ugnen genom värmeväxlare. Att använda separata brännare för topp och botten ger individuella temperaturinställningar för över- och undervärme och därmed optimal temperaturkontroll och snabb reaktionstid. Det betyder också lägre energiförbrukning då ström endast används i de olika zonerna där och när det behövs. Det ger ugnen mer flexibilitet jämfört med en traditionell singelbrännare.  Varje ugnszon består av ett antal prefabricerade moduler (varje modul är 2,2 m lång) som är lätta att transportera och installera. Nya zoner kan adderas i takt med ökad produktion och efterfrågan om mer kapacitet behövs. 

 Tunnelugnarnas ytterhölje tillverkas av rostfritt stål. Ugnsrummets material väljs specifikt för varje ugns bakningstemperatur och produktsortiment. Alla ugnar isoleras med stenull för att få minsta möjliga värmeförlust. 

Tunnelugnar med indirekt gasuppvärmning kan också drivas med olja. De kan användas i temperaturer upp till 280°C (280 grader). Gaseldade tunnelugnar finns för tillfället med följande bredder på bandet: 2,1 m (2,2 m*), 2,5 m (2,6 m*), 3,0 m (3,1 m*).
* Upp till viss längd.

Sveba Dahlens tunnelugnar för industribageri är kända för sin flexibilitet, energieffektivitet samt pålitlig drift. Med över 400 tunnelugnar producerade och levererade, många till några av världens mest kända bagerier och livsmedelsproducenter, är Sveba Dahlen fast etablerad som en ledande tillverkare inom industriellt bagerisegment. Vår produktion av tunnelugnar började redan 1955, och de flesta av våra allra första ugnar används fortfarande - efter ett halvt sekel av kontinuerlig produktion. Grunden för en Sveba Dahlen tunnelugn består av noggrant utvalda komponenter, kunskap, erfarenhet och design för kontinuerlig industriell produktion.

Är du intresserad av tunnelugn? Eftersom varje tunnelugn är unik så hjälper Sveba Dahlens team, som är specialiserade på industriell produktion till med att ta fram en ugn som är anpassad efter dina behov gällande funktioner, storlek och produktionsbehov.

Fyll i dina uppgifter för att bli kontaktad gällande

Kraftfullt ångpaket med snabb återhämtning Sveba Dahlen

Ångsystem

Optimerat ångsystem

Optimerat luftflöde Sveba Dahlen

Luftflöde

Optimerat luftflöde för jämn och effektiv bakning.

Energieffektiv Sveba Dahlen

Energieffektiv

Energieffektiv maskin.

Utrustad med en användarvänlig och smart kontrollpanel Sveba Dahlen

Kontrollpanel

Användarvänlig digital kontrollpanel.

Modulär design Sveba Dahlen

Modulär design

Maskinen är tillverkad i moduler, separerbar och expanderbar.

Optimerat värmesystem i ugn, snabbt och effektivt Sveba Dahlen

Värmesystem

Effektivt värmesystem av hög kvalitet.

Det här får du!

Separata brännare för topp och bottenvärme

Genom att använda oss av separata brännare för topp och bottenvärme så blir ugnen mycket lättare att reglera och ugnen reagerar snabbare på ändrade värden. Detta ger en betydligt flexiblare ugn jämfört med traditionell uppvärmning. Tillåter bättre resultat på grund av en mer exakt temperaturreglering och energieffektivitet.

Zonindelning

Varje zon arbetar oberoende av de andra zonerna i ugnen eftersom temperaturerna ställs in per zon precis som i en elektriskt uppvärmd ugn. Bagaren behöver inte justera temperaturen med hjälp av spjäll som på en traditionell ugn.

Energieffektiv

Ugnen är mycket energieffektiv eftersom varje brännare värmer bara då det är nödvändigt för just den zonen. Sveba Dahlen tunnelugnar är dessutom byggda med superisolerande material som säkerställer att mycket begränsad värme släpps ut från ugnarna vilket resulterar i att utsidan är relativt sval. Utsidan är gjord av rostfritt stål och våra ugnar är kända över hela världen för sin avancerade teknik och energieffektivitet.

Pålitligt och säkert driftsystem

Sveba Dahlens tunnelugnar är kända för sin driftsäkerhet och är tillverkade för kontinuerlig produktion. Om en brännare slutar fungera i en traditionell ugn så stannar hela ugnen, i våran ugn så blir endast en zon påverkad och då bara över- eller undervärmen i just den zonen vilket innebär att det fortfarande går att baka i ugnen.

Uppvärmning

Tunnelugnarna värms upp av rörelement med dubbla värmespiraler. De är specialtillverkade för varje ugn för att maximera värmekontrollen och tillförlitligheten hos elementen. I genomsnitt använder vi 12 element per meter ugn. Elementen, placerade på ovansidan av ugnen och under remmen, är lätt åtkomliga från sidan.

Luftflöde / Turbo zoner

För vissa produkter, särskilt vid bakning med formar, är användning av luftcirkulation från turbofläktar i kombination med strålningsvärme lämplig. I sådana fall är ugnen utrustad med turbozoner. I nätbandsugnar tvingas varmluften genom remmen. Turbozoner gör det möjligt att minska baktiden, använda lägre temperaturer och mer lika färgning. Med den justerbara fläkthastigheten kan den optimala turboeffekten nås. Zonerna kan ha individuella inställningar för olika recept.

Användarvänlig styrning

HMI -kontrollpanelen med pekskärm är lätt att överblicka och använda.
Styr topp- och bottenvärmen i alla zoner, recept, larm med mera. Få informativa loggar och gör dina programuppdateringar över internet - snabbt och enkelt.

Specifikation

Varje industriell tunnelugn kundanpassas efter bageriets och slutprodukternas behov.

Material och komponenter: Vi tillverkar ugnens ytterhölje av rostfritt stål. Ugnsrummets material väljs specifikt för varje ugns bakningstemperatur och produktsortiment. Alla ugnar isoleras med stenull för att få minsta möjliga värmeförlust.

Max bredd: 4,2 m.

Normaltemperatur: 280 grader (280°C)

Bandtyper: Tätt nätband för fristående bröd, vida nätband för bröd i formar eller på plåtar.

Bredder på band: 2,1 m (2,2 m*), 2,5 m (2,6 m*), 3,0 m (3,1 m*).
* Upp till viss längd.

Anpassningar och tillval

Kontinuerlig receptändring.
Ändrar recept kontinuerligt i en zon omedelbart när zonen är tom. Ändrar bakningstid för recept omedelbart när ugnen är tom. Finns med automatisk funktion och manuell hantering.

Ångreglering.
Ångreglering på /av med fotocell, avstängningsfördröjning när inget bröd anges. Ångreglering på / av som ovan plus justering av kg ånga / timme.

Luftfuktighetsmätning.
Genom att använda fuktsensorer i de olika zonerna kan fuktparametern mätas och kontrolleras.

Roterande remborste.
Pneumatiskt, lyftbar och roterande borste för regelbunden rengöring.

Motoriserade spjäll och ugnsluckor.
Receptstyrda spjäll- och ugnsluckans positioner.

Tyristorstyrd värme.
För en mer exakt reglering kan värmeelementen styras med tyristorreglering.

Vattenspray vid utmatningen.
Ger en blankare produkt och förbättrar skorpan.

Gång ovanpå ugnen.
Förenklar städning och service.

Frekvensomformare för ugnarnas avgasfläktar.
Justera fläkthastigheten från PLC -skärmen. Systemet kan utökas för kontinuerlig tryck / flödesreglering.

Air Flow Turbo Zone.
Frekvensstyrd hastighet. Individuell inställning för olika recept. Övre värmeturbo med luftflöde ovanför remmen och/eller med vertikalt Turbo luftflöde genom remmen.

Frekvensstyrd fläkthastighet.
Individuell inställning för olika recept.

Högeffektsektion i zon 1.
Lägg till extra kraftvärmeelement i den första delen av bottenvärmekammaren. Styrs från PLC -skärmen och specificeras i recepten.

Relaterade produkter

Tunnelugn - Eluppvärmd

Image
Elektrisk tunnelugn energieffektiv sveba dahlen
Tunnelugn Eluppvärmd

Vi kan lova att du uppnår fantastiska bakresultat med en Sveba Dahlen fossilfri elektrisk tunnelugn...

Läs mer
Industriell stickugn I-Serien

Med stickugn I-Serien får du en bakugn perfekt för industriell produktion som är pålitlig...

Läs mer