Hoppa till huvudinnehåll

Surdegstank JAC Tradilevain för både vete- eller rågbaserade surdegar

Med JAC Tradilevain surdegstank tillverkar du din surdeg enkelt och bekvämt direkt i bageriet och kan därmed alltid erbjuda ditt egna färska surdegsbröd. Tradilevain tillhör den nya generationens användarvänliga surdegstankar med hög teknisk prestanda och smarta lösningar. Surdegstanken har många automatiserade funktioner som hjälper till och tar hand om jäsningsprocessen. Till exempel så är den utrustad med inbyggt kylaggregat som automatiskt ger en jämn jäsningsprocess och automatiserade programmerings- och hanteringscykler som garanterar en perfekt stabilitet av surdegen under hela tillverknings- och lagringsprocessen. Den är också utrustad med automatisk omrörningsteknik Automix som justerar omrörningshastigheten beroende på jäsningsprocessen och då mindre omrörning ger en surdeg av bättre kvalitet så startar bagerimaskinen endast sina omrörningscykler när det är nödvändigt genom analys av degens jäsningsnivå.

Surdegstanken levereras med en användarvänlig, ergonomiskt placerad touchpanel med två färdiga program som enkelt kan anpassas efter er typ av surdeg, samt upp till 8 stycken anpassningsbara recept. Tradilevain surdegstank är lämplig för både vete- och rågbaserade surdegar och finns i 3 storlekar; 40, 110 eller 270 liters användbar kapacitet. Med det JAC-patenterade MinCare-systemet så larmar tankens panel vid låga mängder surdeg i tanken (justerbar nivå), så att bagaren kan känna sig säker på att man har tillräckligt mycket kvar för nästa sats. Den är dessutom utrustad med överflödessystem. Ett vägningssystem som tillval gör att du när som helst i realtid ser vikten av det som subtraherats eller adderats i tanken (ej för TL40).

Tradilevain surdegstank är tillverkad i rostfritt stål vilket medför enkel rengöring och god hygien. Maskinens tätslutande och robusta lucka förhindrar oxidation av surdegen och har en bred öppning för att tömma hela påsar mjöl. Tankförseglingen är placerad runt locket och kan tas av på några sekunder för enkel rengöring. Tapparna är utrustade med självskrapningsfunktion, samt är enkla att montera av för extra rengöring.  Maskinens nedsänkta blandningssystem med noggrant utformade blandblad ger en optimerad och mycket effektiv blandning, kräver lite underhåll och förhindrar driftstopp. 

JAC Tradilevain surdegstank gör det enkelt att tillverka och lagra surdeg. Med genomtänkt design i rostfritt stål med delar som är enkla att rengöra, samt många automatiserade processer som tar hand om och hanterar surdegen på ett varsamt sätt så spar bagaren mycket tid i surdegsbageriet. Tradilevain tillåter användaren att uppnå perfekta surdegsresultat och baka fantastiska personliga surdeg med enkelhet gång på gång. Bagerimaskinens smarta MiniCare-system garanterar att det finns en grund kvar av surdegen för kommande degar. Enkel surdeg med JAC tradilevain surdegstank!

Läs mer om levain, surdeg, och processen i Tradilevain-broschyren nedan. Kontakta Sveba Dahlen så hjälper vi dig med utrustning till ditt surdegsbageri!  

Fyll i dina uppgifter för att bli kontaktad gällande

Det här får du!

Stabilitet och automatisering
Tack vare Tradilevains dagliga automatiserade programmerings- och hanteringscykler garanterar surdegstanken en perfekt stabilitet av surdegen under hela tillverknings- och lagringsprocessen. Ingen mer oro för surdegens tillstånd, Tradilevain tar hand om surdegen.

Automix
Automatiskt agitationshanteringssystem som baseras på jäsningsaktiviteter gör Tradilevain till en mycket smart surdegstank. Automix-systemet startar sina omrörningscykler endast när det är nödvändigt genom analys av degens jäsningsnivå (mängden syrgas). Mindre omrörning ger en surdeg av bättre kvalitet. Därmed undviker användaren komplicerad cykel-programmering.

Variospeed
JAC patenterad omrörningsteknik som justerar omrörningshastigheten i tanken utan att skada surdegen. Tradilevain att justerar omrörningshastigheten efter mängden syrgas och mängden surdeg som finns i tanken.

Optimerade blandningsblad
Blandningssystem med nedsänkta blad som är anpassade för att surdegen inte skall torka. Surdeg som torkar slutar utveckla bakterier och destabiliserar den bakteriologiska balansen. Blandningsbladen är utformade för en optimerad, kraftfull blandning.

MiniCare
Utrustad med överflödessystem samt ett varningssystem som är justerbart och som varnar vid låga nivåer surdeg. Därmed kan användaren alltid vara säker på att det finns en surdegsgrund kvar i botten för att använda till nästa sats.

Full kontroll av surdegsprocessen.
Tradilevain erbjuder fullständig kontroll över jäsningsprocessen och gör det möjligt att styra surdegstemperaturen under de olika produktionscyklerna.

Varsam behandling av surdegen.
Surdegstanken kräver en första tillsats av varmt vatten (45 till 50 °) och som därför inte genererar termiska stötar på surdegen. Drift med varmt vatten för att få en regelbunden jäsning som startar så fort vatten och mjöl fylls på i tanken. (Du behöver inte vänta på att den flytande surdegen värms upp)

Thermasoft
JAC patenterat skonsamt värmesystem som bibehåller temperaturen under långa jäsningscykler eller justera en oprecis vattentemperatur med några grader under kylning.

Skonsamt värmesystem
Varsam behandling av surdegen och man undviker hårt fasttorkad deg på insidan tanken.

Hygieniska material
Surdegstank i hygienisk rostfritt stål med perfekt försegling av lock. Surdegstanken har en upphöjd ram runt öppningen som förhindrar att smuts och föroreningar faller ner i tanken.

Lufttät lucka i rostfritt stål av hög kvalitet med ventil.
Förhindrar oxidering av surdegen och har en bred öppning för att lossa hela påsar mjöl. Den lufttäta tankförseglingen som är placerad runt locket kan med enkelhet tas loss för rengöring. Ventil med manuell öppning/stängning.

Varmluftsventil
En varmluftsventil från kylarenheten för optimerad kylprestanda och underlättad rengöring utan verktyg.

Enkel rengöring
Tillverkad i hygienisk rostfritt stål som är enkel att rengöra. Utloppsventil med självskurande system som är enkel att demontera för snabb rengöring.

Användarvänlig touchskärm
En 7" stor användarvänlig pekskärm med inbyggd kalkylator, 2 förprogrammerade recept samt 6st anpassningsbara recept. Pekskärmen har en ergonomisk och skyddad placering mot stötar.

Enkel förflyttning
Infällda handtag integrerade i sidoväggarna av rostfritt stål medför enkel förflyttning av maskinen. Surdegstank en har 4 hjul, varav två låsbara.

 

Tillval

Vägningssystem (Inte tillgängligt för Tradilevain 40)
Full kontroll med Tradilevain vägningssystem med innehållets vikt i realtid. Full kontroll över hur mycket som töms eller fylls på i tanken. 

Specifikation

Material: Rostfritt stål

Pekskärmstorlek: 7"

Mer info under specifik storlek.

Image
Surdegstank bageri 40 liter tradilevain 40 JAC Sveba Dahlen måttskiss
Image
Köp surdegstank för tillverkning av surdegsbröd bageri 110 liter JAC måttskiss
Image
Surdegstank upp till 270 liter rinnande surdeg tradilevain JAC Sveba Dahlen
Finns det fördelar med surdegsbröd?
  • Surdeg har ofta mycket arom och smak.

  • Surdeg kan innehålla höga halter av råg och fullkorn.

  • Surdeg medför oftast saftiga tack vare höga vattenupptag i degen vilket möjliggörs av lägre pH-värde.

  • Surdeg kan öka mineralupptaget då fytinsyra bryts ned och frigör mineraler vilket gör det lättare för kroppen att ta upp dessa.

  • Surdegens mjölksyrebakterier och levande jäst medför att det mättar mer och att man håller sig mätt en längre tid, jämfört med många vita bröd.

  • Surdeg ger en långsammare höjning av blodsocker.

  • Surdegens mjölksyra ger ett lågt pH värde vilket är bra för magen och tarmarna.

  • Surdeg ger mer lättsmält glutenprotein.

Relaterade produkter

Hydraulisk degdelare JAC Tradiform - för alla degar, även veka surdegar

Image
Degdelare Tradiform bageri JAC Sveba Dahlen
Degdelare deg och surdeg - JAC Tradiform

Vid köp av en hydraulisk degdelare JAC Tradiform så får du en kompakt, robust och mycket flexibel...

Läs mer
Backställ, galvat, inklusive backar och lock 10 l, 20 l

Köp galvat backställ för jäsning av surdeg eller förvaring av fröer osv hos Sveba Dahlen...

Läs mer
Däckugn D-Serien

Pålitliga, robusta och driftsäkra däckugnar för både konditori och bageri. D-Serien däckugnar från...

Läs mer
Däckugn extra djup D-Serien

Är du på jakt efter en bageriugn med extra kapacitet? Då är Sveba Dahlen D-Serien däckugn med extra...

Läs mer