Pålitliga, robusta och driftsäkra däckugnar för både konditori och bageri. D-Serien däckugnar från Sveba Dahlen är professionella bageriugnar som håller absolut högsta klass och som är kända för sina bakegenskaper, användarvänlighet och perfekta bakresultat. Ugnen är välisolerad vilket leder till en god arbetsmiljö för bagaren i ditt bageri samtidigt som den drar mindre energi. Ugnens värmeelement är placerade inne i det helsvetsade ugnsrummet och reglerar över-, under- och frontvärmen. Varje ugnsrum har dubbla temperatursensorer, som säkerställer en jämn värmefördelning i hela ugnsrummet, vilket ger mycket bra och jämn gräddning.
Den elektriska däckugnen finns i många modeller, vilket gör att ugnen passar olika typer och storlekar av bagerier, från det mindre butiksbageriet till det stora industribageriet. Däckugnen finns i fem olika bredder med upp till fem däck. Då däckugnen dessutom är modulär finns det möjlighet för dig att addera ytterligare däck (max antal däck är 5 st) i efterhand. Det innebär att Sveba Dahlens däckugn kan växa i takt med att din verksamhet växer.
Bland den professionella bakugnen D-Seriens utrustning finns bland annat strålningsskydd och turbofunktion som gör att däckugnen snabbt kommer upp i önskad temperatur. Ugnen har också en användarvänlig kontrollpanel med veckotimer, kondensationsenhet, effektiv halogenbelysning, starka material och effektvakt.
Om du väljer att utrusta däckugnen med stenhärd (tillval) och ånga (tillval) erhålls en oerhört flexibel bageriugn som erbjuder oändliga möjligheter för professionell bakning av perfekt stenugnsbakat bröd, surdegsbröd, lantbröd, andra typer av bröd och mer känsliga bakverk till en god ekonomi. Gör som många andra av landets mest respekterade bagare, välj en robust och driftsäker däckugn från Sveba Dahlen som erbjuder allt du kan önska av en modern bakugn samt bakresultat av högsta kvalitet!
Fem basstorlekar och upp till fem däck. För alla typer av bakning, både konditoriprodukter och bröd.
Passar för de flesta bakverk.
Precisionsbyggda ugnsdörrar.
Dörrarna öppnas smidigt och säkert.
Effektiva halogenlampor.
Ger ett vitare och mer intensivt ljus.
Pålitliga värmeelement med turbofunktion. Värmer upp ugnen snabbt till satta temperaturen.
Speciellt utvald för pålitlighet och snabb respons.
Strålning/värmeskydd.
Skyddar mer känsliga produkter under bakningen.
Tillgänglig i fem standardbredder och upp till fem sektioner i höjd. Standard ungsrum höjd 160 mm eller 220 mm (option)
Anpassat för de flesta plåtar och brödstorlekar.
Designad i flexibelt modulsystem med många valmöjligheter.
Ger varje bageri möjligheten att anpassa sin ugn utefter sina egna behov.
Varje ungsrum kan styras individuellt med separata inställningar för över, under och värme framtill.
Full kontroll över bakningsprocessen.
Högkvalitativ luckpackning och välisolerat ugnsutrymme som behåller värmen mer effektivt.
Behåller värmen inuti ugnen.
Rostfritt stål framtill.
Ugnens exteriör behåller låg temperatur och är lätt att hålla rent.
Dubbla temperatursensorer i varje ugnsutrymme.
Exakt temperatursåtergivning och jämnare bakresultat.
Härdgaller / Plåtgaller.
Praktiskt galler för bakning på plåt. Ett härdgaller per däck medföljer.
Flertalet valmöjligheter så som ånggenerator och stenhäll.
Gör D-Serien anpassningsbar till många kunders behov.
Kan levereras med underbyggt jässkåp med skjutdörrar i glas.
Läs mer här om underbyggt jässkåp till däckugn.
Insidan är byggd helt i rostfritt stål för att få lång hållbarhet, enkel rengöring och låg underhållskostnad.
Valbar styrpanel
Välj mellan två olika paneler, SD Amigo (standard) eller den energisnåla och intelligenta kontrollpanelen SD Touch II.
SD Touch II panel
Nya generationens digitala kontrollpanel. Enkel att använda, förstå och programmera. Med hög upplösning på skärmen, samt touch-/ och swipe-funktion. SD Touch II är en ytterst användarvänlig panel som genom några få, enkla steg och självinstruerande menyer tillför värdefulla egenskaper för att underlätta och utveckla de bästa bakprodukterna.
Kondensationsenhet.
Max baktemperatur 330°C.
Det är en vanlig missuppfattning att rostfritt stål inte kan rosta. Rostfria stål kallas ”passiva stål” därför att de innehåller
metaller som krom eller både krom och nickel som skyddar metallen mot korrosion. Men rostfritt stål innehåller också 70-
80 % järn som kan rosta.
Det som gör att rostfritt stål normalt inte rostar är metallen krom som genom luftens syre oxiderar och bildar ett tunt och
skyddande oxidskikt på stålets yta. Om oxidskiktet skadas bildas snabbt ett nytt skyddande oxidskikt över det skadade
området.
Men om föroreningar på plåten förhindrar syret att återskapa oxidskiktet så dröjer det inte länge innan den annars rostfria
plåten börjar rosta.
Det är i huvudsak tre saker som kan bryta ned och förstöra det skyddande oxidskiktet.
Det är i huvudsak tre saker som kan bryta ned och förstöra det skyddande oxidskiktet.
En huvudregel är: En ren och torr yta rostar inte!
Torka bort deg, matrester och andra föroreningar med en våt svamp eller trasa. Föroreningar som torkat in kan försiktigt
skrapas bort med en nylonborste eller en plastskrapa. Tvätta och torka genast av ytorna. En gummiskrapa kan användas till
att torka av stora släta ytor.
Järnföremål tex. vagnar av stål som skrapar mot en rostfri plåt skadar oxidskiktet så att plåten börjar rosta. Skadan kan
endast repareras genom att slipa ren skadan med rostfria slipverktyg eller genom rengöring med speciella vätskor (10-20%
salpetersyra).
Om den rostfria plåten har en slipad ytstruktur så skall du alltid tvätta och torka i plåtens slipriktning och inte tvärs denna.
Använd alkaliska rengöringsmedel men inte kloridbaserade. Om kloridbaserade medel används så måste man omedelbart
skölja ytan flera gånger med mycket vatten och sedan torka ytan torr och ren. Soda, borax och natriumperborat är
andra utmärkta rengöringsmedel.
Använd inte desinfektionsmedel som innehåller hypokloriter då dessa preparat orsakar punktfrätning på den rostfria
plåten.
Hårt vatten är en av den rostfria plåtens fiender. Ett avhärdningsfilter gör vattnet mjukare och mindre korrosivt.
Om du följer de här enkla rengöringsreglerna så kommer livslängden på dina maskiner att öka avsevärt. En ren yta
bibehåller sitt skyddande oxidskikt, en förorenad yta bryter ned det!
Torka av luckglasen med en fuktad trasa. Använd gärna lite diskmedel eller annat rengöringsmedel som är speciellt framtaget
för glas. Sveba Dahlen rekommenderar BRITE GLACE med artikelnummer 91430-005.
Option: om ugnen är utrustad med dubbelglas så skall det yttre glaset monteras med märkningen i nedre högra hörnet.
Innan något arbete påbörjas skall huvudströmmen till ugnen slås ifrån!
Borsta rent elskåpets ledningar och komponenter med en mjuk borste eller med hjälp av dammsugare en gång per år. Stäng
elskåpet innan huvudbrytaren åter slås på.
Nyckelfunktioner
D-Serien däckugn finns tillgänglig i 5 olika bredder med upp till 5 stycken...
Däckugnen är utrustad med dubbla temperatursensorer vilket ger en med...
Stenhärden möjliggör produktion av stenugnsbakat bröd med fantastiskt...
D-Serien finns tillgänglig med kraftfullt ångsystem med hög kapacitet och...
Däckugnen är utrustad med dubbla värmereflekterande glas i ugnsluckan. Med...
Däckugnens luckhandtag är tillverkat i blästrat stål vilket gör att det...
AC Guard, effektvakt och smart effektfördelare som gör det möjligt att...
Däckugnen levereras med ugnsgaller som standard. Ugnsgallret medför jämnare...
D-Serien är utrustad med effektiv halogenbelysning med vitt och intensivt...
SD Touch II är Sveba Dahlens smarta och användarvänliga kontrollpanel med...
Referenser
Relaterade produkter
Är du på jakt efter en bageriugn med extra kapacitet? Då är Sveba Dahlen D-Serien däckugn med extra...
Spara golvyta i ditt bageri med underbyggt jässkåp till din däckugn från Sveba Dahlen! D-Seriens...
Köp galvat backställ för jäsning av surdeg eller förvaring av fröer osv hos Sveba Dahlen...
Vid köp av en hydraulisk degdelare JAC Tradiform så får du en kompakt, robust och mycket flexibel...
Med JAC Tradilevain surdegstank tillverkar du din surdeg enkelt och bekvämt direkt i bageriet och...