Hoppa till huvudinnehåll

Socker Sucker - Ett stjärnkonditori- och bageri i hjärtat av Stockholm

Bageri och Konditori Socker Sucker är resultatet av två kreativa själar med ytterst träffsäkra smaklökar som slagit samman sina färdigheter och startat ett stjärnkonditori- och bageri i hjärtat av Stockholm. Det är inte slumpen som gjort att Frida Bäcke och Bedros Kabranian fattade beslutet att starta egen verksamhet, utan det är ett väl genomtänkt beslut. Fröet till ett eget bageri såddes för många år sedan då duon arbetade tillsammans. De såg att de trivdes ihop, hade liknande engagemang och tänk kring bakade produkter. Dessutom drevs de båda av att få erbjuda smakupplevelser och utveckla sig själva och sina bakverk. Något som kan vara svårt att få utlopp för som anställd.

- Visst fick man någon gång prova att utveckla en produkt, men det var sällan att tiden var tillräcklig, eftersom de dagliga produkterna tog så pass lång tid att producera, säger Bedros och fortsätter:

- Idag gör vi det vi vill göra. Vi utvecklar produkten tills vi känner att den ”sitter” och är värd att serveras till våra gäster.

Bådas rötter är inom restaurangbranschen. Bedros arbetade som både restaurangchef och krögare under tidiga år innan han omskolade sig till bagare. Frida arbetade som dessertmästare, och inte vilken som helst, utan en som bland annat deltog i svenska kocklandslaget och ansvarade för desserten på menyn. Ett ansvar som gav henne ett VM-guld. Både Frida och Bedros är välkända ansikten i branschen, såväl i Sverige som internationellt. Bedros är en populär kursledare, vilket tagit honom över hela världen där han också fått såväl vänner som inspiration inom sitt gebit.

Men varför valde man då Sveba Dahlen som leverantör när det var dags att starta eget?

- Sveba var egentligen ett självklart val, jag rekommenderar alltid Sveba Dahlen när jag är ute och håller kurser, menar Bedros och Frida fyller i:

- Ja, ugnarna ger bäst bakresultat, så är det bara! De är enkla att använda och man är också van vid dem sedan tidigare arbetsplatser. När man ibland bakat i andra ugnar så förstår man verkligen hur bra Sveba-ugnarna är, eftersom man bara sätter in sticket och sedan gör ugnen sitt jobb, man behöver inte fundera så mycket på det.

Image
Bakverk Frida Bäcke Bedros Kabranian Socker Sucker Sveba Dahlen

Socker Sucker är uppdelat i två delar, en bageridel som Bedros ansvarar för och en konditoridel där Frida bär ansvaret. Till teamet hör också fyra anställda som jobbar i bageriet och konditoriet och som sköter café, disk och beställningar.

Cafédelen är inredd i skandinavisk, avskalad, stil och redan när gästen kommer in i caféet ska det kännas att det är ett annorlunda ställe där smak, färg och form är viktigt.

- Till exempel har vi valt att enbart visa upp ett mindre antal av våra bakverk i skylten, det ska påminna om att välja en juvel i en juvelerarbutik, säger Frida.

För att öka känslan av juvelerare är prisskyltarna utstansade i guld och kunderna behöver ställa frågor om bakverket framför dem, då det saknas informationsskyltar:

- Hela tanken är att vi ska få chansen att presentera vad de har att se fram emot, säger Bedros och fortsätter:

- Vi ska få förklara innehåll, textur och smaker så att man förstår arbetet bakom bakverket också och då troligtvis njuter lite extra av stunden tillsammans på caféet.

Ja, onekligen är det fantastiska bakverk bakom disken och som gäst vill man förstås smaka allt! Produktionstakten är hög i bageriet och konditoriet och man kan inte bli annat än imponerad av strukturen på arbetsflödet. Det är många olika moment i de bakade produkterna och de är noggrant planerade för att slutprodukten ska stå färdig i rätt tid.

Image
Socker Sucker Sveba Dahlen Referenskund

Till sin hjälp vid produktionen har man en Sveba Dahlen däckugn utrustad med sten och en elektrisk stickugn från C-Serien samt ett jässkåp i F500-modellen. Utöver det använder man Rondo kavlingsmaskin, Daub bullrivare, Escher degblandare och Varimixer vispmaskin, som alltsammans levererats från Sveba Dahlen.

- Installationen gick smidigt, berättar Frida och fortsätter:

- Serviceteknikerna kom och bar in maskinerna och de hjälpte oss att starta upp dem efter installationen och sedan har vi egentligen bakat på!

Och bakandet fortsätter ännu, det doftar onekligen ljuvligt från Socker Sucker på Drottninggatan!

 

Image
Socker Sucker Stockholm Konditori Bageri Bedros Kabranian Fria Bäcke Referenskund Sveba Dahlen

Relaterade produkter

Stickugn C-Serien

C-Serien är en serie roterande stickugnar som är kompakta, högeffektiva och designade att passa i...

Läs mer
Däckugn D-Serien

Pålitliga, robusta och driftsäkra däckugnar för både konditori och bageri. D-Serien däckugnar från...

Läs mer
Jässkåp för Däckugn

Spara golvyta i ditt bageri med underbyggt jässkåp till din däckugn från Sveba Dahlen! D-Seriens...

Läs mer
Jässkåp / kylskåp / frysskåp F-Serien F500

Perfekt jäsning av deg i bageriet med frys- / kyl- / jässkåp F-Serien F500 från Sveba Dahlen. Ett...

Läs mer
Degblandare M Premium Line fast gryta 60, 80, 120, 160, 200 kg - Escher

Med degblandare M Premium från Escher får du en extra stark spiralblandare som är anpassad för...

Läs mer
Kavlingsmaskin Mekanisk – Rondomat 4000

I ditt företag producerar du bakverk av många olika slags deg. För laminering och kavling behöver du...

Läs mer
Bullrivare Automatisk - BDA

Helautomatisk bullrivare BDA från Daub av mycket hög kvalitet, ergonomisk, ekonomisk och...

Läs mer
Grovdiskmaskin – Jeros 9110, 9115

Grovdiskmaskiner för bagerier, restauranger och storkök ska vara snabba och enkla att använda...

Läs mer
Frysskåp bageri - BRIS 600 Haglund

Letar du efter ett frysskåp till ditt bageri, konditori eller restaurang så har du hittat rätt! Med...

Läs mer