Är du på jakt efter en bageriugn med extra kapacitet? Då är Sveba Dahlen D-Serien däckugn med extra djup ett utmärkt val. Ugnen är dubbelt så djup som D-Serien (hela 1660 mm djup interiör) och erbjuder utöver extra bakyta - samma fina bakegenskaper och bakresultat som D-Serien. I denna kompletta, premiumugn ingår både dubbla ångsystem, samt stenhärd (cementhärd) som standard på varje däck. Vid leverans ingår också plåtgaller vilket medför en nästan oändlig flexibilitet i bakningen, baka på sten eller plåt. Baka stenugnsbakat bröd, surdegsbröd, bullar, frallor, kakor och mycket mer med bästa resultat. Varje ugnssektion har 220 mm höga ugnsrum jämfört med D-Seriens däckugn som har 160 mm höga ugnsrum. Ugnen är också tillgänglig med upp till fyra däck vilket gör att det passar till nästan alla typer av bagerier eller konditorier.
Ugnen har en robust konstruktion med starka material, väl tilltagen isolering samt helsvetsade ugnsrum. Detta leder inte bara till en lång livslängd med låga underhållskostnader, utan också en energisnål ugn med låg totalkostnad. Ugnens lucka är välisolerad med värmereflekterande glas för en behaglig arbetsmiljö. Dubbelglas och imkåpa finns som tillval för en ännu behagligare arbetssituation i bageriet.
I ett bageri bakas många olika produkter, då behövs en flexibel bakugn som enkel att använda. D-Serien är en bageriugn som går att anpassa efter sina egna behov och brödet som bakas. Med upp till fyra däck, alla med individuella inställningar så är det möjligt att baka fyra olika produkter samtidigt. Anpassa inte bakningen efter ugnen, låt ugnen anpassa sig till det som skall bakas.
Med avdragsplank och degavsättare effektiviseras arbetet vid laddning och tömning av däckugnen. Läs mer om avdragsplank och avsättare för däckugn här.
Extra djup bageriugn med en bredd och upp till fyra däck. För alla typer av bakning, både konditoriprodukter och bröd.
Passar för de flesta bakverk.
Precisionsbyggda ugnsdörrar.
Dörrarna öppnas smidigt och säkert med svala ergonomiska luckhandtag.
Dubbla inbyggda ångalstrare som standard.
Kraftfullt och effektivt ångsystem med snabb återhämtning.
Cementhärd som standard.
Stenhärd av hög kvalitet. Baka stenugnsbakat bröd, surdegsbröd och mycket mer till perfektion.
Effektiva halogenlampor.
Ger ett vitare och mer intensivt ljus.
Pålitliga värmeelement med turbofunktion. Värmer upp ugnen snabbt till satta temperaturen.
Speciellt utvald för pålitlighet och snabb respons.
Strålning/värmeskydd.
Skyddar mer känsliga produkter under bakningen.
Extra höga ugnsrum. Ugnsrummen är 220 mm höga som standard.
Anpassat för de flesta plåtar och brödstorlekar.
Designad i flexibelt modulsystem med många valmöjligheter.
Ger varje bageri möjligheten att anpassa sin ugn utefter sina egna behov.
Varje ungsrum kan styras individuellt med separata inställningar för över, under och värme framtill.
Full kontroll över bakningsprocessen.
Högkvalitativ luckpackning och välisolerat ugnsutrymme som behåller värmen mer effektivt.
Behåller värmen inuti ugnen och sänker energiförbrukningen.
Rostfritt stål framtill.
Ugnens exteriör behåller låg temperatur och är lätt att hålla rent.
Dubbla temperatursensorer i varje ugnsutrymme.
Exakt temperatursåtergivning och jämnare bakresultat.
Härdgaller / Plåtgaller.
Praktiskt galler för bakning på plåt. Ett härdgaller per däck medföljer.
Ben och hjul ingår.
Aluminiumben med hjul levereras med ugnen. Valbar benhöjd för ergonomisk anpassning och optimal arbetshöjd.
Insidan är byggd helt i rostfritt stål för att få lång hållbarhet, enkel rengöring och låg underhållskostnad.
Modulär ugnsmodell.
Ugnen är påbyggnadsbar på höjden och enkel att installera.
Valbar styrpanel
Välj mellan tre olika paneler, D2 (standard), D1+ eller den energisnåla och intelligenta kontrollpanelen SD Touch II.
SD Touch II panel.
Nya generationens digitala kontrollpanel. Enkel att använda, förstå och programmera. Med hög upplösning på skärmen, samt touch-/ och swipe-funktion. SD Touch II är en ytterst användarvänlig panel som genom några få, enkla steg och självinstruerande menyer tillför värdefulla egenskaper för att underlätta och utveckla de bästa bakprodukterna.
Kondensationsenhet.
Max baktemperatur 330°C.
Det är en vanlig missuppfattning att rostfritt stål inte kan rosta. Rostfria stål kallas ”passiva stål” därför att de innehåller
metaller som krom eller både krom och nickel som skyddar metallen mot korrosion. Men rostfritt stål innehåller också 70-
80 % järn som kan rosta.
Det som gör att rostfritt stål normalt inte rostar är metallen krom som genom luftens syre oxiderar och bildar ett tunt och
skyddande oxidskikt på stålets yta. Om oxidskiktet skadas bildas snabbt ett nytt skyddande oxidskikt över det skadade
området.
Men om föroreningar på plåten förhindrar syret att återskapa oxidskiktet så dröjer det inte länge innan den annars rostfria
plåten börjar rosta.
Det är i huvudsak tre saker som kan bryta ned och förstöra det skyddande oxidskiktet.
En huvudregel är: En ren och torr yta rostar inte!
Torka bort deg, matrester och andra föroreningar med en våt svamp eller trasa. Föroreningar som torkat in kan försiktigt
skrapas bort med en nylonborste eller en plastskrapa. Tvätta och torka genast av ytorna. En gummiskrapa kan användas till
att torka av stora släta ytor.
Järnföremål tex. vagnar av stål som skrapar mot en rostfri plåt skadar oxidskiktet så att plåten börjar rosta. Skadan kan
endast repareras genom att slipa ren skadan med rostfria slipverktyg eller genom rengöring med speciella vätskor (10-20%
salpetersyra).
Om den rostfria plåten har en slipad ytstruktur så skall du alltid tvätta och torka i plåtens slipriktning och inte tvärs denna.
Använd alkaliska rengöringsmedel men inte kloridbaserade. Om kloridbaserade medel används så måste man omedelbart
skölja ytan flera gånger med mycket vatten och sedan torka ytan torr och ren. Soda, borax och natriumperborat är
andra utmärkta rengöringsmedel.
Använd inte desinfektionsmedel som innehåller hypokloriter då dessa preparat orsakar punktfrätning på den rostfria
plåten.
Hårt vatten är en av den rostfria plåtens fiender. Ett avhärdningsfilter gör vattnet mjukare och mindre korrosivt.
Om du följer de här enkla rengöringsreglerna så kommer livslängden på dina maskiner att öka avsevärt. En ren yta
bibehåller sitt skyddande oxidskikt, en förorenad yta bryter ned det!
Torka av luckglasen med en fuktad trasa. Använd gärna lite diskmedel eller annat rengöringsmedel som är speciellt framtaget
för glas. Sveba Dahlen rekommenderar BRITE GLACE med artikelnummer 91430-005.
Option: om ugnen är utrustad med dubbelglas så skall det yttre glaset monteras med SD-logon i nedre högra hörnet.
Innan något arbete påbörjas skall huvudströmmen till ugnen slås ifrån!
Borsta rent elskåpets ledningar och komponenter med en mjuk borste eller med hjälp av dammsugare en gång per år. Stäng
elskåpet innan huvudbrytaren åter slås på.
Nyckelfunktioner
Sveba Dahlen bakugn D-Serien med dubbla djup har dubbla bakytan och därmed...
Däckugnen är utrustad med höga ugnsrum - 220 mm.
D-Serien finns tillgänglig med kraftfullt ångsystem med hög kapacitet och...
Stenhärden möjliggör produktion av stenugnsbakat bröd med fantastiskt...
SD Touch II är Sveba Dahlens smarta och användarvänliga kontrollpanel med...
Däckugnen är utrustad med dubbla temperatursensorer vilket ger en med...
Relaterade produkter
Pålitliga, robusta och driftsäkra däckugnar för både konditori och bageri. D-Serien däckugnar från...
Köp galvat backställ för jäsning av surdeg eller förvaring av fröer osv hos Sveba Dahlen...
Vid köp av en hydraulisk degdelare JAC Tradiform så får du en kompakt, robust och mycket flexibel...
Med JAC Tradilevain surdegstank tillverkar du din surdeg enkelt och bekvämt direkt i bageriet och...