Hoppa till huvudinnehåll

Tromsø Bakeri levererar färska varor dygnet runt!

I Tromsø Bakeri går ugnarna på högvarv. Här tillverkas bland annat bröd, bullar, skolebröd (en vaniljbulle med kokos), frallor, tårtbottnar, muffins och formbröd. Sedan flytten till sina nya lokaler 2018 så har Tromsø bakeri ett bageri på hela 1600 m2 att tillgå, samt att slutprodukterna och effektiviteten har förbättrats.

Tromsø Bakeri ägs av Vidar Wiik, John Hanssen, Kristian Wiik, Torbjørn Kristiansen, Andreas Wiik och har en omsättning på cirka 32 miljoner norska kronor per år. Tromsø Bakeri är ett semi-industriellt bageri, samt ett nischbageri med hög bak- och konfektyrkompetens som fokuserar på att leverera de bästa och färskaste bageri - och konfektyrprodukterna av högsta kvalitet.

Hos Tromsø Bakeri så har bakprocessen utvecklats sedan man flyttade till nya lokaler. Nu är jästiderna längre och gräddningen sker senare, vilket medför färskare produkter vid leverans och att slutprodukterna håller högre kvalitet. Vi på Sveba Dahlen är stolta över att vara del av processen. Bageriet har en Glimek deglinje bestående utav en CR360 konisk rundrivare, IPP8/22 vilskåp och en MO881 Långrullare som producerar degbitar i hög takt. Produkterna bakas i elektriska Sveba Dahlenugnar, och det är de största industriella stickugnarna som man har valt till bageriet - en V-Serien V50, samt tre stycken I-Serien I60. De erbjuder en god flexibilitet i bakningen, ger ett bra bakresultat och god driftsäkerhet.

SD Touch panelen gör bakningen enkel!
Samtliga ugnar är utrustade med SD-Touch panel som är pålitlig, användarvänlig och erbjuder en bra lösning för planering samt recepthantering. De är otroligt nöjda med bageriet och de produkter som produceras. Ambitionen är att vara stadens färskaste och ledande inom produktion och innovation. Det ställer krav på både den enskilde medarbetaren och bagerimaskinerna. Produkter skall vara färska, inbjudande, lukta gott och SMAKA GOTT!

Relaterade produkter

Industriell stickugn I-Serien

Med stickugn I-Serien får du en bakugn perfekt för industriell produktion som är pålitlig...

Läs mer
Stickugn V-Serien

Köpa stickugn? V-Seriens stickugnar för professionell bakning ger dig nästan oändliga möjligheter...

Läs mer

Konisk rundrivare CR400 - 4000 bitar/timmen

Image
Rundrivare konisk med utmatningsbana CR400 Glimek
Rundrivare CR400

CR400 är en pålitlig och flexibel konisk rundrivare för alla slags bagerier och som passar för de...

Läs mer

Långrullare MO300 - upp till 3000 degbitar/timmen

Image
Långrullare för bageri deghantering MO300 Glimek
Långrullare MO300

Den ursprungliga skandinaviska långrullaren med flexibel produktion gällande deg och slutprodukter...

Läs mer
Vilskåp med transferbox IPP

Glimek vilskåp IPP med transferbox har varsam deghantering och är ett av de mest flexibla vilskåpen...

Läs mer